!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Når 4G-kvoten raskt brukes opp går hastigheten ned, noe som kan være veldig irriterende.

– Mye fint med 4G, men kvotene brukes fort opp med aktiv nettbruk

Mange snakker om at datakvoter for 4G er dyrt å bruke, tar fort slutt og går tregt, når det streames og flere surfer på en gang. Hos Monsternett er det ingen kvotebegrensninger.

Det hevdes fra eksperthold at det å bruke 4G hjemme fort kan bli vesentlig dyrere enn kabel, fiber, ADSL eller hva det måtte være.

Stemmer det?

– 4G er uten tvil en god løsning for de som er på farten, og det er ingen som nekter for det. Det er et godt alternativ for de som sliter med dårlig nett via telefonledningen sin hjemme eller på hytta. Det er også fint for de som vil ha med seg nett i campingvognen, båten eller på teltturen.

– Når det er sagt så er det datakvotene her som er "problemet". Datakvotene blir fort brukt opp, og da vil selskaper som driver med dette sette ned hastigheten til minimum og man må kjøpe nye datapakker, sier Remi Rusten, daglig ansvarlig for montering hos Monsternett.

–  Monsternett tror ikke på datakvoter eller senkning av hastigheter. Nettet Monsternett har bygget er dimensjonert for maks-bruk, og det gis garanti for at alle får den hastigheten de er lovet, forteller Remi Rusten.

Moderne bruk av 4G tapper datakontoen fort

Remi forteller at om man har en 4G-pakke på 20 Gigabyte data og vil se en film på Netflix en kveld med familien, viser opplysninger fra Netflix at forbruket av data per time er godt merkbart.

Netflix oppgir på sine nettsider at en film i HD-kvalitet bruker inntil 3GB per time. Man må ned på medium kvalitet for å få forbruket ned i 1 GB per time. Dersom Netflix står innstilt til automatisk å regulere kvaliteten går det ofte rundt 2 GB per time.

–  Det vil si at man kan ha brukt opp et sted mellom 3- 6 gigabyte av datakvoten via 4G på en film som varer rundt to timer. Etter filmen har man rundt 15 gigabyte igjen av abonnementet. Dette er altså kun ved bruk hos Netflix, sier Remi og fortsetter:

–  Så tilkommer jo selvsagt all annen bruk og surfing som Facebook, epost, Youtube og mye annet vi daglig kobler oss til via våre mobile enheter. Da forsvinner denne kvoten i løpet av noen få dager, og du sitter igjen med en nærmest ubrukelig datakvote de neste to ukene på grunn av nedsatt hastighet.

Dermed oppstår behovet for å kjøpe «påfyll» av kvoten, som er ofte veldig kostbart.

–  Da kommer regnestykket inn; hvor mye fyller man på kvoten og hva blir den faktiske månedskostnaden?

En annen ting Remi mener man også må tenke på er at enkelte operatører reklamerer med noe som heter "Fri hastighet", som i utgangspunktet høres veldig fint ut.

–  Flott at man i visse områder kan ha 40- 50 Mbit hastighet, men det man også må tenke på er at jo raskere nettet går, jo fortere bruker man opp datakvoten.

–  Om man for eksempel ser på nett-TV, vil innstillingene som standard ofte være satt til automatisk styring av kvaliteten, noe som betyr at programvaren prøver å bruke mest mulig båndbredde for at du skal få best kvalitet. Dermed vil datakvoten kunne bli mye raskere brukt opp en du hadde tenkt, sier Remi Rusten.

Ingen datakvoter

Monsternett opererer med fri databruk. Da slipper man å tenke på dette med kvoter, og man kan bruke nettet så mye man vil dag og natt med samme gitte hastighet, uten hodebry med å passe på hvor mye man bruker nettet sitt, som man faktisk har betalt for.

–  Vi tror ikke på datakvoter eller senkning av hastigheter. Vi ønsker at våre kunder skal kunne bruke nettet som de vil uten å måtte tenke på kvoter og databruk, sier Remi.

Monsternett bygger for maks-hastighet

Mobiloperatørene bygger ut nettet sitt basert på snittbruk og ikke maks-bruk.

I et hytteområde hvor det plutselig kommer mange brukere til på kort tid, vil det ofte være slik at teleoperatørenes basestasjoner som regel ikke er kraftige nok til å håndtere all datatrafikk.

Det er derfor hyttebrukere i mange tilfeller opplever at mobilnettet går tregt i høysesongen, fordi mange bruker
nettet samtidig.

Bredbåndsnettet Monsternett har bygget er dimensjonerer for maks-bruk, og det gis garanti for at alle får den hastigheten de er lovet.

Monsternett oppgraderer senderne fortløpende, når disse nærmer seg 80 prosent av kapasiteten.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute