Enkelte opplever med en vanlig, trådløs router sviktende dekning og såkalte "hvite flekker" i hagen, garasjen eller i et anneks ved siden av huset.

Hvordan kan du få best mulig trådløs dekning andre steder enn i huset?

Enkelte opplever med en vanlig, trådløs router sviktende dekning og såkalte "hvite flekker" i hagen, garasjen eller i et anneks ved siden av huset.

Hvordan man kan få best mulig trådløs dekning andre steder enn i huset?

– Det enkleste for å få full dekning i hus som er store eller som opplever "hvite flekker" er å sette inn en ekstra trådløs router. Denne blir da satt opp med en annen ip-adresse og kablet fra eksisterende router til den nye. Da vil man få full dekning i hele huset, sier Remi Rusten, daglig ansvarlig for montering hos Monsternett.

Monsternett er vant med å finne gode løsninger, der mange kunder ønsker seg stabilt, trådløst bredbånd på hytta og i tilliggende anneks, sjøbuer og ute i hagen.

– Skulle det være hytter med et anneks man ønsker trådløst bredbånd i anbefaler vi noe som heter "powerline extender". Dette er en liten plugg man setter inn i veggen ved router og en plugg man setter i samme strømnettet ute i annekset. Man får da en trådløs dekning fra pluggen i annekset via strømnettet. Veldig snedig sak, som vi har god erfaring med hos fornøyde brukere, forteller Remi.


– Det enkleste for å få full dekning i hus som er store eller som opplever "hvite flekker" er å sette inn en ekstra trådløs router. Noen ganger bruker vi en  "powerline extender" med stort hell, sier Remi Rusten.

Monsternetts signaler påvirkes ikke av avstand

Signalene fra Monsternett påvirkes ikke av avstand?

– Signalene vi bruker er radiosignaler. Disse kan reise mange kilometer uten å bli forstyrret, og det gjør at vi kan levere godt og stabilt bredbånd til våre kunder uten å være bekymret over at de ikke får det de betaler for.

– Ingen kan heller "grave over" signaler i lufta, så man behøver ikke være redd for at gravejobben hos naboen eller ute i veien der man bor skal ødelegge nettet i mange dager, dersom noen graver over noe de ikke skal, sier Remi og legger til;

– Vi garanterer også hastigheten du bestiller. Om du har bestillt 10Mbit linje, så er det akkurat det du får. Vi opererer ikke med noe "opp til-hastighet". Det du betaler for er det du får.

Hva skal til for at huset eller hytta får gode signaler med Monsternetts trådløse bredbåndsløsning?

– For at en husstand skal kunne få Monsternett må de ha fri sikt til en av våre mange sendere rundt omkring. Dette fordi vi vil garantere at våre kunder har så gode signaler som mulig. Jeg pleier å si "fungerer det ikke for deg, så fungerer det ikke for oss heller", sier Remi.

Med Monsternetts bredbånd følger det også en router?

– Ja, router er med gratis i monteringen, og monteringen er gratis, avslutter han.

Les også
Påskeferie med topp bredbånd på hytta i Østfold

 

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute