Monsternett har lagt fiber til Halden Turistkontors filial i Ravelingården. Det skal også rigges til trådløst bredbånd, som gratis kan benyttes på deler av festningsområdet.

– Veldig glad for fiber

Monsternett setter opp fiber til Halden Turistkontors informasjonssenter i Ravelingården og trådløst bredbånd for deler av Fredriksten festning, noe turistsjefen er glad for og spent på.

Årlig besøker mer enn 300.000 personer fra inn- og utland Fredriksten festning i Halden, som er et av Norges mest spektakulære turistmål og kulturarena.

Festningen er et yndet turområde, og i tillegg kommer de mange arrangementene, som trekker tusener av interesserte til festningen gjennom hele året.

Nå får turistkontorets avdeling Fredriksten Infosenter i Ravelingården gratis fibernett. Det er turistsjef Liv Lindskog godt fornøyd med.

– Det blir kjempefint for oss, og med den løsningen som nå kommer blir det også mulig for publikum å bruke det trådløse bredbåndet fra Monsternett på deler av festningen, sier hun.

En del av Monsternetts løsning er å sette opp en liten sender på Ravelingården, som vil føre til at områder på festningen får trådløst bredbånd.

Les mer om Halden Turistkontor HER

I 2016 besøkte 325.000 mennesker Fredriksten festning i Halden.

Et aktivt informasjonssenter

I Ravelingården i Indre festning har Fredriksten Infosenter sine lokaler.

I tillegg til å være turistinformasjon for festningen, samt gave- og suvenirbutikk, kan Infosenteret tilby multimediapresentasjon hele sommeren, audioguide på norsk, svensk, engelsk og tysk, samt generelt tilbud om bøker, kart, informasjon over festningen og museumsbilletter m.m.

Senteret har åpent i perioden medio mai til og med slutten av august hvert år, og et av de virkelig høydepunktene står nå for døren, nemlig julemarkedet.

Teksten fortsetter under bildet

Årlig kommer 5000-6000 personer til Julemarkedet på Fredriksten festning.

– Det skal bli veldig morsomt å se hvordan det trådløse bredbåndet blir brukt under julemarkedet. Det er det arrangementet hvert år, som gir oss flest klikk og likes på Facebook. Det er viktig for markedsføringen av Julemarkedet, Fredriksten og Halden at flest mulig av de som besøker markedet sender avsted bilder, film og gjerne tekst via sosiale medier, sier hun.

I år er julemarkedet lagt til helgen 24. - 26.november, og foregår såvel i Indre festning som på Place d'Armes.

Tradisjonen tro blir det salg av alt fra smykker, ull- og velværeprodukter til honning, pipebrød og julekaker, og et hele foregår i idylliske og historiske omgivelser, der du har muligheter for å få kjøpt fine julegaver.

Les mer om Julemarkedet 2017 HER

Fiberledning er nå koblet til Halden Tourists filial i Ravelingården

Lasse Larsen har på selveste fredag den 13. oktober klargjort fiber til informasjonssenteret i Ravelingården, og vil i løpet av oktober ha trådløst bredbånd på plass i området.

Tekniske utfordringer

Monsternetts Lasse Larsen har lagt inn fiber til Informasjonssenteret i Ravelingården, og i løpet av oktober skal området rundt bygget være dekket av trådløst bredbånd.

– Det er både tykke og høye murer på festningen, og det betyr at det er noen tekniske utfordringer med å sette opp trådløst bredbånd her. Vi vil i utgangspunktet, og etter avtale med Forsvarsbygg, sette en liten sender ved Ravelingården. Så får vi se hvor populært dette blir, sier Lasse.

Det å jobbe i historiske omgivelser, og med bygninger som er vernede og flere hundre år gamle, synes han både er hyggelig og utfordrende.

– Her må jobben foregå med forsiktighet. Det å jobbe inne på et levende museum, som det Fredriksten festning er, stiller ekstra krav til oss, og det er flott å kunne bidra her, sier han.

– Veldig positivt at Monsternett tilbyr gratis bredbånd i sentrum, og at det nå blir muligheter for dette også i festningen, sier turistsjef Liv Lindskog.

Roser gratis bredbåndssatsing

Monsternett tilbyr gratis, trådløst bredbånd både på syd- og nordsiden av Halden sentrum.

– Vi har et trådløst opplegg, som fritt kan brukes, fra og med området Busterudparken på nordsiden av sentrum til og med Torget og Gjestehavna, forteller Lasse.

Det er enkelt å finne bredbåndet og koble seg til, noe mange gjør.

– Det er supert for Halden. Det å ha en god wifi-løsning som en del av infrastrukturen er viktig, og det er fint at Monsternett tilbyr dette gratis, sier Liv Lindskog.

Les mer om Monsternetts gratis bredbånd i Halden sentrum HER

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute