Arkivfoto

En annerledes nasjonaldagsfeiring 17. mai 2020

I år blir det en 17. mai - feiring uten barnetog og russetog mange steder i landet. Tradisjonelle arrangementer knyttet til nasjonaldagen må vike for nasjonale smittevernregler. Så også i Halden der Monsternett har sin base.

Med bakgrunn i de nasjonale smittevernreglene har Halden kommune besluttet at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre russetog, turntog og barnetog på 17. mai.

– Det er fortsatt veldig viktig at vi holder avstand og ikke samles for mange. Og det er klare nasjonale begrensninger på arrangementer som samler mange mennesker.

– Derfor kan ikke vi arrangere de aktivitetene som samler mest folk i et kompakt sentrum. Det betyr at barnetoget, turntoget og russetoget må avlyses. Det er leit at det er slik, men vi skal likevel gjøre hva vi kan for å skape en minnerik 17. mai også i år, sier kommunedirektør Roar Vevelstad på kommunens egne nettsider.

Både i Halden kommune og i mange andre kommuner landet rundt har man forsøkt å finne alternative måter å markere nasjonaldagen på, og mange har kommet opp med gode forslag, og digitale løsninger synes å ha funnet sin plass også i 17. mai-feiringen.

17. mai-komiteen i Halden har laget et program for dagen og Halden kommune vil gjøre dette tilgjengelig i kommunens digitale kanaler slik det har vært gjort de siste årene med eget Facebook-arrangement og informasjon på nettside og i app. Det sikrer at informasjonen vil kunne oppdateres helt til det siste.

Les mer:
Her er Facebook-arrangement for 17. mai 2020
Her er Halden kommunes samleside med alt av koronainformasjon

Artikkelen fortsetter under bildet


17. mai i Halden er en begivenhet som blir savnet i 2020. Arkivfoto.

Gratis bredbånd i Halden sentrum og andre steder i kommunen

Monsternett har år om annet registrert enorm pågang på vårt gratis bredbånd på 17. mai.

Det trådløse gratisbredbåndet vårt strekker seg fra rundt Busterudparken på Nordsiden av sentrum, hele veien ned Storgata, over Tista og ut på Halden torg og i områdene rundt Gjestehavna.

Vårt gratis-bredbånd står åpent hele året og du finner det enkelt via din mobiltelefon.

Navnet på bredbåndet er "Gratis Internett", og du slipper å bruke passord. Det er bare å koble seg rett opp for å streame via Facebook eller andre digitale plattformer.

Er du på tur ut av byens sentrum vil du finne vårt gratis bredbånd ved Brekke sluser, på Helsehuset på Stangeberget, i Ertemarka ved skianlegget på Ertehytta og området rundt, samt i Halden ishall og delvis Fredriksten festning.

Når badesesongen (forhåpentligvis snart) starter på Kruseter vil det også der være et gratis bredbånd for alle besøkende.

Monsternett ønsker alle en fin helg og en hyggelig 17. mai 2020.

Les også:
Firedoblet gratistrafikken i Halden sentrum på 17. mai
Tusener har brukt gratis bredbånd i Halden

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute