– Flott levert fra Monsternett

Hytteeiere og fastboende i området Brandstorp i Sarpsborg har fått fiber fra Monsternett og er svært godt fornøyde.

– Vi var mange her i Brandstorp hyttefelt, som hadde Monsternetts trådløse bredbånd fra før av, noe vi var godt fornøyde med, sier Knut Myra, som var en av pådriverne for å få etablert fiber i området.

Hytta i Brandstorp hyttefelt i Skjærviken, Sarpsborg har familien hans eid siden 60-tallet, og med bosted Oslo er veien til hytta kort, og den brukes hyppig.

– Her er det hyggelig pusset opp, og godt bredbånd var "prikken over i-en". Jeg synes nesten det er finere å være her enn hjemme, sier han.

Tiden på hytta brukes til ulike friluftsaktiviteter, samt til turer i distriktet i nærliggende byer og ivrig bruk av lokalt kulturtilbud.

– Det var rart å ikke kunne benytte hytta, på tross av at det er kort vei hjemmefra og hit tidligere i år på grunn av korona. Men nå er vi på plass og nyter sommeren og hyttelivet for fullt, sier Knut.

Les mer:
Hvor kraftig bredbånd trenger du egentlig?

Artikkelen fortsetter under bildet


– Jeg har bare godt å si om Monsternett både før og etter at fiber ble lagt her, sier Knut Myra.

– Holder det de lover

Knut Myra forteller at fiber-prosessen med Monsternett har gått smertefritt. Han sier kommunikasjon, praktisk gjennomføring og service har vært suveren underveis.

– Jeg var godt fornøyd også med trådløst bredbånd. At høy bredbåndskapasitet alene er avgjørende for at bredbåndet er bedre, stemmer ikke, slik jeg har opplevd det.

– Plassering av ruter er viktig inne i huset, og for vår del har vi også kablet fra ruter, både internt i huset og til annekset, og vi opplever dermed god hastighet, sier han.

Selv bruker Knut Monsternetts bredbånd til strømming av nyheter, HBO, Netflix og annet, og når «storfamilien» er på besøk er det mange brukere av Internett samtidig.

– Det fungerte utmerket med radiobasert bredbånd fra Monsternett her tidligere, men da muligheten kom for å få fiber lagt her til en fornuftig pris, har de fleste her på hyttefeltet valgt å skifte fra radiobasert til fiber.

– Jeg har bare godt å si om Monsternett både før og etter at fiber ble lagt her, og jeg må rose selskapet for at de i en travel tid før sommerferien fikk fiber på plass her på Brandstorp hyttefelt, sier Knut.

Les mer:
– Kable så mye du kan hjemme!

Artikkelen fortsetter under bildet


Monsternett satser på trådløst bredbånd og har bygget master mange steder i Østfold, som sender signalene frem til hus- eller hytteveggen din uten datakvoter.

– De fleste benytter trådløst bredbånd

Monsternett er ofte det eneste bredbåndsalternativet i hytte- og kystområder i Østfold foruten 4G.

– Årsaken til at det er slik er kort og godt at det er dyrt å bygge ut fiber, og hvis det er snakk om noen ganske få hytter spredt utover på øyer og holmer langs kysten eller en hytte eller et feriehus som ligger litt avsides, da velger de store bredbåndsleverandørene bort å legge fiber der, sier Monsternetts Vegard Svanberg.

De siste 16 årene har Monsternett levert trådløst bredbånd i Halden, Sarpsborg, Hvaler, Fredrikstad og tilstøtende områder, og særlig hyttefolk har vært takknemlige for å få trådløst bredbånd.

– Vi har gode nedlastingshastigheter og ingen datakvoter, slik mange opplever på 4G, så kundetilfanget for trådløst bredbånd er meget godt, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet


Bygging av et fibernettverk i Brandstorp hyttefelt ga mersmak for Monsternett, som gjerne vil bygge mer fiber.

– Vil satse mer på fiber

Når det gjelder Brandstorp hyttefelt leverer Monsternett fiber for dette området, som har typisk «spredt bosetting».

– Vi leverer fiber både til Brandstorp, som har ganske få hus i en bosetning øst for Brandstorpåsen hyttefelt, og til selve hyttefeltet.

– Forberedelsene til dette har pågått i et par år med samtaler med beboere og hytteeiere underveis, og det ble konkretisert i år og bygget ut i perioden mars til mai. Fibernettet er ferdig, og vi ønsker å utvide fibernettet i området, sier Vegard.

Han forteller at det oftest er slik Monsternett jobber, også når det planlegges for å utvide kapasiteten for trådløst bredbånd.

– Interesserte melder inn sine ønsker, og hvis det er et område det kommer flere konkrete ønsker fra vurderer vi mulighetene for å sette opp en sendermast, slik at flest mulig potensielle kunder kan få trådløst bredbånd.

Kontakt oss her for å legge inn ønsker eller andre typer henvendelser.

– I enkelte deler av Østfold er det «kronglete» å legge fiber gjennom skog, fjell og myr og da blir det mye rimeligere for kundene med trådløst bredbånd, som går med radiobaserte signaler fra en sendermast til en liten antenne på en hytte eller et hus.

– Hva angår Brandstorp hyttefelt og veien videre, mener vi at dette var lærerikt for oss. Det er helt sikkert ikke siste gang vi bygger ut fiber i et område det er stor pågang fra, avslutter Vegard.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute