– Gleder oss over at grensen til Sverige åpnes for vedlikeholdsarbeid

Siden den 17. mars har det å passere grensen til Sverige for så å returnere til Norge gitt karantenetid. Nå har regjeringen åpnet for at arbeid i Sverige kan utføres av bedrifter, noe Monsternett er godt fornøyd med.

Korona-utbruddet, og den svært ulike håndteringen av Covid19 i Norge og Sverige, bidro til at Norge stengte grensen den 17. mars i år. Derfra og ut var reglene først 14 dagers karantene ved hjemkomst/ ankomst Norge og senere ble dette redusert til 10 dagers karantene.

Regjeringen letter på smittekarantenereglene fra 1. juni, etter anbefaling fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Fra og med mandag 1. juni kan folk gjennomføre jobbreiser i hele Norden, på samme vilkår som vi har for Sverige og Finland.*

– Vi har noen av våre sendermaster i Sverige, så ved vedlikeholdsbehov eller feilsituasjoner har det vært ganske håpløst å få gjennomført med karantenebestemmelsene, som det nå lettes på, sier Monsternetts Vegard Svanberg.

* Personer som krysser grensen mellom Sverige og Norge eller Finland og Norge under reise mellom bolig og arbeidssted i disse landene, eller når de er i arbeid, har vært unntatt fra karanteneplikt etter § 5 i den tiden de er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden de er i arbeid.

Dermed stilles alle arbeidstakere fra alle de nordiske landene likt, noe som også gjør det lettere for næringslivet å benytte arbeidskraft fra flere land enn Sverige og Finland.

Les også:
* Bruker Monsternett på hytta og hjemme
* En flom av bestillinger etter at «hytteforbudet» ble opphevet

Artikkelen fortsetter under bildet

Master og noder over hele Østfold (og i Sverige)

Monsternett har gjennom 16 år bygget opp et stort nettverk av sendermaster og noder i Østfold, og det leveres i hovedsak trådløst bredbånd, men også fiber.

I Halden, Hvaler, Fredrikstad, Sarpsborg og tilstøtende områder er det med årene kommet til mange kunder, som gleder seg over trådløst bredbånd.

Lengst syd i Halden langs Iddefjorden  er det vanskelige forhold for 4G og årsaken er nærheten til Sverige. Da veksler mobilabonnementet mellom Sverige og Norge bare med noen skritts avstand inne i egen bolig.

At Telenor  for et par år tilbake bestemte seg for at kobberledninger, opprinnelig beregnet for telefonsamtaler og lite egnet for datatrafikk, ikke lenger ville bli vedlikeholdt og skulle fases ut, har ført mange over i Monsternetts kundeportefølje.

– Disse mastene vi nå får tilgang på igjen sender signaler i Sverige, men sender også over til Norge for å gi dekning på norsk side, sier Vegard.

Et slikt eksempel er Unicare Bakke rehabiliteringssenter nesten helt øverst i Iddefjorden .

Monsternetts radiobaserte signaler går via en høyhastighetslink «langs Iddefjorden» via flere sendermaster mellom Halden og Unicare Bakke.

Bakke får sitt Internett via en fiberforbindelse mellom Monsternetts servere i Violgata i Halden og Halden sykehjem høyt på Stangeberget.

– Derfra går det en høyhastighets radiolink til Pilegård på svensk side av Iddefjorden, og en ny høyhastighetslink derfra frem til Bakke. I praksis er dette en "forlengelse av fiberen" i et område som ellers har lite infrastruktur, og er en svært stabil løsning med høy kapasitet.

– Fra den gamle radioamatørmasten på eiendommen Unicare Bakke spres også bredbånd til andre brukere av Monsternett langs Iddefjorden. Dermed bidrar senteret også til at privatpersoner får godt nett i et område som ellers ville vært sulteforet på den slags, forteller Vegard.

Les også:
* 200 nye husstander på Hjortsberg kan få Monsternett
* Bredbåndstrafikken radikalt endret under coronapandemien

Artikkelen fortsetter under bildet.

Starter vedlikehold så fort som mulig

– Vi har hatt godt samarbeid med en svensk aktør, men det blir jo vesentlig mer tungvint, og vi får ikke gjort det vi har trengt å gjøre. Nå som det åpnes igjen etter pinse er det viktig for oss å få gjort nødvendig vedlikehold, utstyrskontroll og annet som har måttet vente, sier Vegard og legger til:

– Vi kan også legge til at den typen arbeid det her er snakk om, er arbeid som typisk skjer uten at de ansatte er i kontakt med noen andre. Det er i hovedsak snakk om arbeid ute i marka eller i tekniske rom og anlegg der man ikke er i nærkontakt med kunder eller andre.

– Våre kunder vil selvfølgelig bli varslet om nedetid i de få minuttene vi trenger å koble om eller koble ut i god tid på forhånd og vi ber våre kunder om å følge med på Facebook der vi erfaringsmessig treffer flest med våre varsler, sier han.

Spørsmål og svar

Kontaktopplysninger under bildet


Radiobaserte bredbåndssignaler fra Monsternett går raskt og uforstyrret over store avstander.

Hjemmeside: https://monsternett.no

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/monsternett-as/

Twitter: https://twitter.com/monsternett

Facebook: https://facebook.com/monsternett

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute