Hvordan få best bredbånd inne og ute

Mange er opptatt av å få best mulig bredbåndsdekning både inne i huset, samt til anneks og på uteplasser.  Monsternett gir deg tipsene.

Enkelte bredbåndsbrukere opplever sviktende dekning innendørs og utenfor husveggen med en vanlig, trådløs ruter. Det kalles av bransjefolk for "hvite flekker", og forteller at du ikke har dekning i huset, hagen, garasjen eller i et anneks ved siden av huset.

Hvordan man kan få best mulig trådløs dekning andre steder enn i huset?, spør vi Monsternetts Anders Remi Rusten.

– Det enkleste for å få full dekning i hus som er store eller hos de som opplever "hvite flekker" er å sette inn en ekstra trådløs ruter. Denne blir da satt opp med en annen ip-adresse og kablet fra eksisterende ruter til den nye. Da vil man få full dekning i hele huset, sier Remi Rusten, daglig ansvarlig for montering hos Monsternett.

Monsternett er vant til å finne gode løsninger, der mange kunder ønsker seg stabilt, trådløst bredbånd i huset, på hytta og i tilliggende anneks og ute i hagen.

– Skulle det være hytter eller hus med et anneks man ønsker trådløst bredbånd i anbefaler vi noe som heter "powerline extender". Dette er en liten plugg man setter inn i veggen ved ruter og en plugg man setter i samme strømnettet ute i annekset. Man får da en trådløs dekning fra pluggen i annekset via strømnettet. Veldig snedig sak, som vi har god erfaring med hos fornøyde brukere, forteller Remi.

Han mener også at det sømløse Mesh-nettverket er verdt å legge merke til, når det gjelder WiFi-dekning i eget hus.

– En Mesh-løsning er definitivt en av de bedre løsningene på dekningsproblemer i hus. Det har jeg selv satt opp med to rutere, en i hver ende av huset. Det fungerer sømløst og jeg får full dekning med full hastighet i hele huset, sier han.

Mesh-produktene er svært enkle å sette opp for brukeren, og alle kommer stort sett ferdig konfigurert i pakken. Dermed kreves det kun at du laster ned den tilhørende appen, plugger i strøm og kabel fra modem/ruter og følger anvisningene.

Les også:
Fiks ferdig montering av bredbånd
Bestill bredbånd fra Monsternett nå

Artikkelen fortsetter under bildet


Send inn en bestilling , og få klarlagt om du kan få Monsternetts trådløse bredbånd eller ei. Kan du ikke få bredbånd får du heller ingen faktura.

Slår et slag for kabling av utstyr

De fleste husstander har i dag digitale enheter som PC, Mac, Ipad, og mange av disse enhetene går på trådløst nettverk inne i huset. Dette er den største selvfølge for oss, men enkelte ganger kan det være lurt å gjøre litt endringer hjemme, så som å koble til kabel på noe av det vi bruker aller mest, for å unngå "hakking".

– Folk opplever hakking og forsinkelser mens de for eksempel ser en film. Med mindre du er på et overbelastet 4G-bredbånd eller på en gammeldags teleledning er det som oftest ikke bredbåndet inn til huset som er utfordringen, men det trådløse nettverket inne i huset, sier Monsternetts Anders Remi Rusten.

Han forteller at det veldig ofte er ruteren og ruterens plassering det kan være noe med.

– Ofte kan brukeren sitte langt fra sin ruter. Dermed oppleves nettet som tregt, ustabilt og "dårlig". Da er det ofte enheten de bruker, som har et dårlig nettverkskort, eller at de rett og slett sitter langt fra den trådløse senderen de har.

– Det er lett å glemme at enhetene man bruker, enten det er Ipad, Mac, mobiltelefon eller PC, har et trådløst kort i seg også. Dette kortet skal plukke opp de trådløse signalene innendørs og disse er av varierende kvalitet fra hus til hus, sier han.

Noen tips du kan gi oss om plassering av en ruter?

– Ruter bør plasseres fritt og sentralt i huset. Når vi er ute og monterer opp bredbånd hos våre kunder forsøker vi å plassere ruter der kundene bruker den mest, og også slik at den dekker godt nok de rommene som det er mest kritisk at det fungerer i.

Hva med repeatere* inne i huset?

– Det kommer helt an på hvert hus, og her er det ingen fasitsvar. Det er viktig å høre med fagpersonell som kan hjelpe hver enkelt å skreddersy en løsning som passer. Alle hus er forskjellige og har forskjellige utfordringer med trådløs dekning, sier Remi.

Artikkelen fortsetter under bildet


Mange tekniske gjenstander i våre hjem, som bruker Wi-FI. Prøv å kable det du kan og bruker mest.

Kabel er stabilt og raskt

De aller fleste datamaskiner, både bærbare og stasjonære, er utstyrt med en port for kablet nettverk. Nettverksporter finner du vanligvis også på spillkonsoller og TV-er.

Det er mye enklere å koble en kabel til slike enheter enn å konfigurere det trådløse nettet, hvis utstyret er satt opp med Wi-Fi*.

– Problemene med TV-er og lignende forblir derimot ofte der uansett hvor god dekning du har via et Mesh-nettverk . Det å bruke kabel innendørs hjemme gir derfor klare fordeler. Alt som kan kables bør kables, sier Rusten.

Remi ramser opp Riks-TV bokser, Canal Digitals parabol dekodere, Playstation og Xbox og Smart-TV blant de gjenstandene man absolutt bør legge kabel til fra ruter.

– Dette er for at enhetene kan få direkte kommunikasjon med nettlinjen og slippe flaskehalser som trådløst nett kan gi i ditt hjem.

– Det er viktig også å tenke på at jo mindre en ruter må jobbe med å sende signaler trådløst til slike enheter, jo bedre stabilitet og hastighet gir dette for de andre enhetene innendørs, som man ikke kan kable, sier han.

Om din ruter er montert nær PS4, Smart-TV og andre slike ting kan faktisk signalene bli " for bra ", og man opplever at det ikke fungerer godt.

– Veldig mange tenker "dette burde jo jammen fungere bra, fordi ruteren står jo rett ved siden av". Det er godt tenkt, men det med nær plassering kan være selve utfordringen. Problemet er at når de står så tett blir signalet fra ruteren til TV-en for sterkt, slik at mottakeren i TV-en blir overbelastet.

– Med en kabel i disse enhetene vil man ofte oppleve at alt fungerer mye bedre, også trådløst. Så man skal ikke undervurdere kraften av noe så enkelt som en kabel, avslutter Remi.

Les også:
* Totalsummen avgjør om en bredbåndsleverandør er dyr eller billig
* Hvor kraftig bredbånd trenger du egentlig?

Artikkelen fortsetter under bildet


FRI SIKT er stikkordet for Monsternetts Anders Remi Rusten, når han er på befaring og vurderer om du kan få bredbånd eller ei.

Monsternetts signaler påvirkes ikke av avstand

– Signalene vi bruker er radiosignaler. Disse kan reise mange kilometer uten å bli forstyrret, og det gjør at vi kan levere godt og stabilt bredbånd til våre kunder uten å være bekymret over at de ikke får det de betaler for.

– Ingen kan heller "grave over" signaler i lufta, så man behøver ikke være redd for at gravejobben hos naboen eller ute i veien der man bor skal ødelegge nettet i mange dager, dersom noen graver over noe de ikke skal, sier Remi og legger til;

– Vi garanterer også hastigheten du bestiller. Om du har bestillt 20Mbit linje, så er det akkurat det du får. Vi opererer ikke med noe "opp til-hastighet". Det du betaler for er det du får.

Hva skal til for at huset eller hytta får gode signaler med Monsternetts trådløse bredbåndsløsning?

– For at en husstand skal kunne få Monsternett må de ha fri sikt til en av våre mange sendere rundt omkring. Dette fordi vi vil garantere at våre kunder har så gode signaler som mulig . Jeg pleier å si "fungerer det ikke for deg, så fungerer det ikke for oss heller", sier Remi.

*Repeater:
En repeater i et data- eller telenettverk er en enhet som forsterker et signal for å sende det videre. Forsterkninger skjer begge veier, både på opplink og nedlink.

Dette brukes blant annet for å få en stabil linje over større avstander, for eksempel ved krysning av hav. Det finnes både analoge og digitale teknologier, og de brukes både på elektriske og optiske kabler, samt til radiokommunikasjon og kringkasting.

*Wi-Fi:
er en trådløs kommunikasjonsteknologi. Gjennom Wi-Fi kan elektroniske enheter overføre data trådløst over datanettverk ved hjelp av radiobølger.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute