I år åpner Monsternett ditt hytteabonnement den 1. april.

Hyttesesongen starter 1. april i år

Selv om det for tiden er kaldt ute blir dagene lenger og lenger, og det er snart tid for hytteåpning for mange av Monsternetts kunder.

– I vinterperioden stenges nettet for våre kunder som har «Hytteabonnement». I denne perioden har du et «klippekort» på 30 dager til rådighet. Ett «klipp» tilsvarer en dag.

– Hvis du trenger tilgang til nettet noen ganger i løpet av vinterperioden, er det altså enkelt å åpne for tilgang via SMS når du trenger det, forteller Vegard Svanberg i Monsternett.

Hytteabonnementet er midt i blinken for mange i Østfold, og Monsternett har stor pågang.

– Vi doblet antallet monteringer på hytter både i 2016 og 2017, og hadde et eventyrlig godt «monteringsår» også i fjor. Allerede merker vi pågang av hyttefolk, som gjerne vil ha abonnementet på plass i god tid før årets påske og sommerferie, sier han.

Bestill raskt og stabilt bredbånd til hytta nå

Artikkelen fortsetter under bildet.


For mange hyttefolk er Monsternetts trådløse bredbånd et veldig godt og ofte det eneste alternativet der det verken finnes parabol, fiber, kobberkabler i stolper eller man ikke ønsker å benytte kostbare 4G-datapakker en hel sommer igjennom.

1. april er årets «magiske dato»

Monsternetts hytteabonnement er tradisjonelt åpent fra påske og til og med høstferien. I den perioden fungerer nettet akkurat som det gjør hjemme.

– Det er ingen datakvoter, god hastighet og vi får tilbakemeldinger fra familier med mange medlemmer på at de har kapasitet i massevis, sier Vegard.

Det streames, det surfes og det legges ut vakre bilder av sjø og strand, og ikke minst fylles folks Facebook-sider opp med «nytt fra ferien».

– Det å være tilgjengelig og oppkoblet på Internett er viktig for de fleste i våre dager. At våre tjenester er et hyggelig supplement til familiesamvær, naturopplevelser og det å kunne slappe av, skryter vi gjerne av, sier han.

– Mange benytter også vårt hytteabonnement til å jobbe fra for eksempel hytta på Hvaler. Det kan lastes tungt med filer opp og ned via vårt trådløse bredbånd, uten at kapasiteten for øvrige familiemedlemmer som bruker Internett går ned.

I år åpnes Monsternetts hytteabonnement den 1. april.

– Skjærtorsdag er 18. april, men vi «slår opp dørene» mer enn 14 dager i forveien i år. Mange bruker hyttene sine helårs eller i en lengre periode av året, og da skal vi være der for disse, sier han.

Med hyppig bruk av hytta velger mange Monsternetts Bredbånd Privat, som er et helårsabonnement og leveres i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og tilstøtende områder.

Det er mange gode grunner til å bestille abonnement hos Monsternett. Her finner du noen svar på hvorfor

Artikkelen fortsetter under bildet


En liten antenne er som regel nok på hus- eller hytteveggen, når du har fri sikt til Monsternetts sendermaster. 

Fiks ferdig montert

Blant de mange spørsmålene Monsternetts kundeservice får er om de må montere selv og om antennene er store, når trådløst bredbånd skal på plass på hus- eller hytteveggen.

– Når du bestiller, blir du opprettet i systemet vårt. Montøren vurderer dekning ut fra adressen, og tar deretter kontakt med deg for å avtale tid. Normalt ringer montøren for å avtale et par virkedager etter at du har bestilt.

– Vi må inn i hytta eller i huset for å montere. Montørene setter opp en liten antenne på hus- eller hytteveggen din, og kobler til ruter og annet utstyr du vil ha på plass. Når våre montører er ferdige hos deg er du tilkoblet Internett, forteller Vegard.

Antenna må settes der det er dekning. Det mest praktiske er at den settes på veggen dersom det er dekning der.

– Vi har noen forskjellige varianter av antenner. Størrelsen avhenger av avstanden til senderen og beliggenheten på hus eller hytte. Noen antenner er store som en asjett, andre på størrelse med en halv melkekartong.

– Hvis det av ulike grunner ikke er ønskelig å ha antennen på hus- eller hytteveggen, eller det ikke er dekning der, kan vi sette antenna inntil 80 meter unna huset, hytta. Vi strekker oss langt for å kunne tilby kunder nett. I slike sammenheng kan det oppstå ekstrakostnader, som vi avtaler på forhånd, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tekstmeldingen sendes til 1963. Da åpnes hyttebredbåndet og et klipp varer i 24 timer. 

Åpne med SMS

Når du kommer tilbake på hytta di etter vinterdvale er det bare å koble til strøm på antenne og ruter, så er Internett oppe og går igjen.

– I stengeperioden fra oktober til og med mars, får du et klippekort på 30 "klipp". Du kan åpne nettet via SMS i 1 døgn per "klipp". Dette gjør at du kan bruke nettet i inntil 30 døgn i stengeperioden, for eksempel om du bruker hytta i enkelte høsthelger, jul- eller vinterferie i stengeperioden, sier Vegard Svanberg.

De aller fleste er ikke på hyttene sine om vinteren selv i det relativt milde kystlandskapet langs Østfold. Det kan være typiske sommerhytter, som ikke inviterer til overnatting og opphold når det er kaldt, eller man kan ha andre fritidspreferanser på den kalde tiden av året.

– De færreste klarer å bruke opp sine 30 klipp, som åpner hytteabonnementet for 30 døgn i stengeperioden. Men skulle det hende, finnes det muligheter for å skaffe seg noen "klipp" ekstra, forteller Vegard.

Fem ekstra klipp (SMS for å åpne hytteabonnementet) koster 100 kroner og 10 klipp koster 200 kroner.

Eksempelet viser hyttekoden du mottar fra Monsternett (fem eller seks siffer) og dernest ordet "lade100" eller "lade200":

hytte 123456 lade100

"Ordet "hytte" og en/ny tallkode du finner på hytte.monsternett.no  som når du skal åpne hytteabonnementet pluss ordet "lade100" sendes til 1963 for å få 5 nye klipp"

– Dette blir belastet din mobilregning, og ikke på noen faktura fra oss, sier han.

Hos Monsternetts hyttekunder ligger det også et brev (bruksanvisning) for hvordan man skal koble seg til med SMS og eventuelt skaffe seg ekstra klipp i stengeperioden.

– Ikke nøl med å spørre om det er noe du lurer på, sier Vegard.

Artikkelen avsluttes under bildet.


Hvor langt rekker signalene fra Monsternett?

Hvor langt unna Monsternetts sendermast kan du få signaler?

* Teknologien Monsternett bruker er basert på radiofrekvenser som krever fri sikt mellom senderen vår og mottakeren hos deg. For eksempel kan det være greiner, busker, trær eller et annet bygg som hindrer siktlinjen til deg. Montørene må derfor ta en manuell vurdering i hvert enkelt tilfelle. 

* Generelt har vi god dekning i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler. Signalene fra sendermast til antenne kan gå flere kilometer med fri sikt.

* Nettet fra Monsternett er både raskt og stabilt og påvirkes ikke av vær og vind. Det er sjelden utfall, selv om det selvfølgelig av og til kan oppstå feil og problemer hos oss akkurat som det gjør hos andre. I de tilfellene vi har feil, forsøker vi å få feilen rettet så raskt som mulig. I tillegg informerer vi på Facebooksiden vår.

* Bredbåndet vårt har følgende garanti: Vi garanterer at nettet fungerer. Hvis du i 30 dager etter levering finner ut at du ikke er 100 prosent fornøyd med oss, uansett årsak, nedmonterer vi utstyret og refunderer deg pengene, uten diskusjon.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute