Det var i juni i år at Lasse og Sverre monterte den 12 meter høye masta på Liatoppen 70 meter over havet i Ullerøy. I uka som gikk var de to tilbake, for å koble strøm til masta.

Mer bredbånd til hus og hytter i Sarpsborg

Tirsdag 13. juni i år ble en 12 meter høy mast reist på Liatoppen 70 meter over havet på Ullerøy. I disse dager kobles strømmen til masta, og 200 private hus og hyttekunder på Ullerøy, Høysand og på nærliggende øyer kan i første omgang straks få trådløst bredbånd fra Monsternett.

Liatoppen i Skjeberg ligger i et skogsområde høyt over Skjebergkilen. Da masta ble reist i sommer var det strålende sol, og Sverre og Lasse hadde fin utsikt ca. 85 meter over havoverflaten fra toppen av masta.

Hytter og hus med fri sikt til Liatoppen i Høysand-, Ullerøy-området og Karlsøy får via masta solid bredbåndskapasitet via trådløse signaler fra Monsternett.

Kranbilen fra Morten Juliussen i Halden løftet den 12 meter høye masta på plass på fundamentet i fjellet rundt 70 meter over Skjebergkilen.

Gir stor bredbåndsforbedring

I Ullerøy bor de fleste langt unna nærmeste telefonsentral. Det er også varierende kvalitet på tilbudet av mobilt bredbånd.

I realiteten er det derfor mange som står uten et godt bredbåndstilbud .

Når nå Monsternett bygger ut et nett på Ullerøy får fastboende og hyttefolk et bredbåndstilbud med en hastighet og kvalitet som tilsvarer det man får i sentrale strøk.

Mange hus og hytter i Høysand-, Ullerøy-området og Karlsøy får nå anledning til å koble seg til solid bredbåndskapasitet via trådløse signaler fra Monsternett.

Flere kan kobles til

– Det har vært en lang og tung prosess med å få alle biter på plass, og en tilstrekkelig strømtilførsel til masta på Liatoppen. Nå er dette løst, og via gode og positive krefter skal strømmen nå straks kunne kobles til masta, sier monteringsansvarlig hos Monsternett Anders Remi Rusten.

– Vi forventer å nå ut til godt og vel 200 private hus og hyttekunder, om ikke mer. Det er også et potensiale fra denne masten til å bygge ut videre. Vi har også en node til, som står å venter på Liatoppen-masta, som er klar og ferdig bygget. "Merrapanna" heter den, og den er plassert på en låve i Ullerøy "sentrum", som vil bli et godt knutepunkt, sier Rusten.

Monsternett har hatt enorm pågang av folk som har ønsket hytteabonnement i år.

Lang erfaring med hyttemarkedet

Monsternett har lang erfaring med områder, som på Ullerøy.

Halden-baserte Monsternett bygde i 2010 flere master på vegne av Hafslund i prosjektet «Digital allemannsrett i Østfold – Bredbånd til alle innbyggere og næringslivet i Østfold», og ble også engasjert til å bygge flere master i et lignende prosjekt i Akershus som ble ferdigstilt i november 2011.

Halden-selskapet, som har flere tusen kunder i hjembyen, Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler har atskillige slike prosjekter og master i egen regi, og bygger stadig ut i både eksisterende og nye områder for å bedre bredbåndsdekningen.

I de senere årene har hyttemarkedet tatt helt av for Monsternett, og i inneværende år har bestillingene doblet seg .

Ukomplisert, raskt og stabilt

Glem datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer. Med hytteabonnementet fra Monsternett får du enkelt og skikkelig bredbånd på hytta.

internett til hytta hos Monsternett!

Du slipper å gjøre noe som helst selv:

*Montering er inkludert i etableringen

*Monsternett kommer til deg og vi fikser alt

*Når vi drar fra hytta etter montering er du på nett

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute