Sjekk bak lokkeprisene

Monsternett har «kun en pris» du skal forholde deg til på sitt trådløse bredbånd.

I 16 år har Monsternett levert trådløst bredbånd i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og tilstøtende områder.

Fra tid til annen hører vi i Monsternett at konkurrenter og enkelte andre skal ha gitt uttrykk for at vi er dyrere enn de aller største bredbåndsleverandørene på deres produkter, men det er en helt feil påstand.

– Et enkelt regnstykke viser at Monsternett er billigere, og da er det viktig å ta med «hele prisen», sier Vegard Svanberg hos Monsternett og han fortsetter:

– En konkurrent av Monsternett lokker med en kampanjepris, som er noe lavere enn den Monsternett har, men tilbudet gjelder kun for tre måneder. Deretter er det full pris resten av bindingstiden, og da dreier det seg om en pris som er høyere enn den Monsternett har, sier han.

En slikt eksempel på kampanjepris kan dreie seg om en bredbåndslinje med 20 Mbps* i nedlasting og 2 Mbps i opplasting kan være for eksempel  299,- kroner. Den øker til 429,- kroner etter tre måneder, men med linjeleie havner prisen på 538,- kroner.

– Det er altså 69,- kroner mer per måned enn hos oss for en tilnærmet lik linje (Monsternett har 20/5). Hvor mange er det egentlig som har fasttelefon lenger, som det skal betales «linjeleie» for, sier han.

Det er også verdt å merke seg at fra 1. november 2019 vil prisen på linjeleie hos de aller største data- og teleaktørene bli økt opp til 150,- kroner per måned, noe som gjør differansen enda større i Monsternetts favør.

Se artikkel fra E24.

Vegard peker også på at enkelte bredbåndsleverandører har kampanjepriser på en router. Den får du hos en konkurrent til 694,- kroner.

– Så kan du deretter velge om du vil ha ytterligere hjelp med installasjon til priser på 699,- eller 1199,- kroner, som er engangspriser. Hos oss koster router og installasjon ingenting, forteller han.

* Ned- og opplastingshastighet måles i Megabit per sekund (Mbps)

Bestill bredbånd privat eller bredbånd til bedrift hos Monsternett!

Teksten fortsetter under bildet


Når Monsternett har klarert at du kan få trådløst bredbånd hos deg, kommer en av montørene og setter opp en liten antenne (i noen tilfeller som denne lille, hvite boksen) og kobler til router. Når montøren reiser fra deg er du på nett.

Totalsummen avgjør

Etter at det er klargjort at du kan få trådløst bredbånd fra Monsternett kommer en av montørene og setter opp en liten antenne og kobler til router. Når montøren reiser fra deg er du på nett.

– Vi har alltid et ønske om å levere best mulige produkter og høyest mulige hastigheter. Hos oss i Monsternett er vi imidlertid opptatt av at folk skal få det de betaler for, og derfor er det viktig at de tjenestene vi leverer fungerer som lovet.

– Mange andre leverandører lover "opp til"-hastigheter. Det betyr at kunder ofte opplever at de bestiller én hastighet, men oppdager først etter oppkobling at de ikke får i nærheten av farten de ble lovet, sier Vegard Svanberg.

Skulle du ikke være fornøyd har Monsternett «30 dagers fornøyd-garanti». Det betyr at om du i løpet av de første 30 dagene skulle finne ut at bredbåndsløsningen ikke var noe for deg, og at det ikke fungerte som forventet, kan du gå fra avtalen og du får pengene tilbake igjen.

Hos de store bredbåndsleverandørene får du hjelp via et kundesenter om du har tekniske problemer. Finner ikke kundekonsulentene ut av problemet, betaler du ikke for samtalen.

– Derimot koster henvendelsen deg 26 kroner per minutt der jeg sjekket, og med en maksimalpris oppad til 598 kroner. Det er åpent i disse kundesentrene innenfor en gitt tidsramme på hverdager,  helger og helligdager.

– Alle som har hatt kontakt med våre kundekonsulenter vet at tjenestene ikke koster noe, og at vi har temmelig «fleksibel åpningstid», sier han.

Monsternett har lagt opp til at alle kan nå oss på forskjellige måter:

* via telefon
* via Facebook
* via epost
*via kontaktskjema på vår hjemmeside
*ved å besøke oss på kontoret i Violgata 3A i Halden

Ulike spørsmål krever ulik oppfølging, og noen kunder ønsker å møte oss personlig med spørsmålene, mens andre ønsker å sende en kort beskjed på epost.

Vårt mål er å være der kundene er, og at det er kundene som skal være fornøyde med hvordan de kan nå oss, og ikke motsatt.

Velg Monsternett som din bredbåndsleverandør!

Teksten fortsetter under bildet


De som selger fiberløsninger vil gjerne at du skal tro, at ditt behov er enormt mye større enn det i virkeligheten er.

Den store hastighetsbløffen

Strømming av film, surfing på nett og Facebook-oppdateringer krever langt ifra fiberhastigheter. Men hvor «bredt» bredbånd trenger du egentlig for å se film og høre musikk?

Bredbåndet er i våre dager ofte selve navet i en husstands kommunikasjon, og dreier seg foruten om nettsurfing og Facebook-bruk også om underholdning som Nett-TV, YouTube, filmvisning via Netflix og HBO, lytting til musikk, spill, samt tilkobling til sikkerhetsutstyr og mye annet.

– Du får stadig innprentet at «fet fiber» er løsningen for deg, om du skal være lykkelig på Internett. Slik er det altså ikke i det hele tatt, sier Vegard.

Han mener du kan være «lykkelig på Internett» helt uten fiber, og forteller at de færreste av Monsternetts kunder, noensinne klarer å bruke all datakapasitet de får via trådløst bredbånd.

– Våre målinger viser at de aller fleste kundene våre svært sjelden når toppen av den datahastigheten de har kjøpt hos oss. De gangene de gjør det, skyldes det som regel oppdateringer av operativsystem eller større oppdateringer til spill og den slags. Men vanlige brukere med vanlige behov merker som regel ikke noe til dette, sier han.

Han legger også til at det er viktig å tenke på at opplevd treghet i nettet ofte skyldes andre faktorer enn selve bredbåndslinja, slik som manglende kabling av utstyr som krever mye bredbåndskapasitet, eller feil plassering av rutere og annet.

– Er det treghet i Internett skyldes dette oftest manglende kabling av utstyr som krever mye bredbåndskapasitet eller feil plassering av rutere og annet, forteller han.

Få tips om kabling av utstyr her

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute