De 18 beboerne på trygdeboligene på Bergheim har i år fått tilgang på gratis bredbånd fra Monsternett.

– Takknemlige for gratis bredbånd til Bergheim

Da ansatte ved trygdeboligene på Bergheim spurte Monsternett om hjelp til bredbånd for beboerne ble det raskt ordnet.

– Bergheim trygdeboliger har vært på nett siden 17. mai, og det takket være at Merete tok kontakt med oss for å spørre om noen av beboerne kunne få litt nett på rommene sine. Det ville vi selvsagt hjelpe til med, så det ble montert nett for hele bygget, forteller Monsternetts Heidi Svanberg.

Kommunen har fiber til de ansatte i trygdeboligene, og det var for at de 18 beboerne på Bergheim trygdeboliger skulle få tilgang på bredbånd, at Merete Tangen, som er enhetsleder - Enhet omsorgsboligerer, spurte Monsternett om hjelp.

Til 17. mai stod bredbåndet ferdig, og det var mye bredbåndstrafikk i den sammenheng ved Bergheim, da beboere og deres pårørende kunne følge med på det som skjedde i byen under markeringen av nasjonaldagen på gratis, trådløst bredbånd.

– Vi er veldig glade for at Monsternett satte opp internett for brukere og pårørende ved Bergheim trygdeboliger, sier Merete Tangen.

Gamle Bergheim har gjort sitt som institusjon. Mye spennende er på trappene i området med bygging av nytt demenssenter på Bergheim. Det gule institusjonsbygget skal etter planen saneres. 

Store planer for Bergheim

Monsternetts antenne er satt opp på det gamle Bergheim-bygget, der korttidslageret inntil i år hadde tilhold, og som delvis nå står tomt. Beboerne i trygdeboligen holder til i hyggelige leiligheter vegg i vegg.

Et steinkast unna ligger heldøgnsbemannede omsorgsboliger for brukere med demenssykdom.

Det er storslåtte planer for området, der et helt nytt demenssenter skal bygges. Bygningsvolumet for det nye senteret omfatter ca. 10 200 m2, og Halden kommune skal etablere 96 nye sykehjemsplasser for demente ved Bergheim Bo- og Aktivitetssenter.

Kommunen, som er bygghere for det nye senteret, ønsker å være en foregangsutbygger for energieffektivitet og bruk av trematerialer, som reduserer CO2-avtrykket til bygget både under oppføring og i drift. 

Kommunens miljøambisjon er at prosjektet skal tilfredsstille energimerke A og netto energibehov til kjøling og oppvarming som tilfredsstiller passivhus, og senteret blir et foregangsbygg i offentlig sektor.

70.000 nordmenn er registrert med demens her i landet per i dag. 

– Vi synes det er hyggelig å bidra til en internett-løsning for brukere og pårørende ved Bergheim trygdeboliger, sier Heidi Svanberg.

Flere gratis bredbånd i Halden

Det er ikke første gang Monsternett gir en utstrakt hånd til helseinstitusjoner i Halden, der det har vært et ønske om trådløst bredbånd.

– Vi har også en trådløs bredbåndsløsning for Helsehuset på Stangeberget, satt opp gratis og som benyttes fritt, sier Heidi Svanberg.

Også i Halden ishall, på Venås- og Ertehytta har Monsternett rigget opp gratis bredbånd.

– I sentrum av byen har vi satt opp gratis bredbånd på begge sider av Tista, og det er det mange som benytter seg av. Besøkende i gjestehavna og ellers på Sydsiden, samt hele veien opp til Busterudparken kan når som helst søke opp vårt trådløse bredbånd og benytte det, sier Heidi.

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Les også:

Gratis, trådløst bredbånd i sentrum

Trådløst bredbånd til skogs

Hvordan kan du få best mulig trådløs dekning andre steder enn i huset?

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute