Brorparten av kundene til Monsternett finner man i dag på radiobasert bredbånd over store deler av Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler. Teknologien som benyttes (radioteknologi) gjør det mulig å gjøre utbygginger også der det ikke lønner seg for andre å bygge ut, og langs kysten av Østfold kan mange hytteeiere glede seg over Monsternetts stabile bredbånd.

15 år med trådløst bredbånd

Ønsket om å være uavhengige av store bredbåndsaktører og erkjennelsen av at kabelbredbånd har «hvite flekker» gjorde at Monsternetts eiere startet trådløst bredbånd-suksessen.

Monsternett leverer i dag bredbånd via fiber og trådløst (radio).

– Kundemassen vokser daglig og det er gledelig å se at hyttemarkedet langs kysten av Østfold har en eksplosjonsartet vekst. Det er ikke uten grunn, for ute på holmer og skjær er tilgjengelig infrastruktur svært begrenset, sier Vegard Svanberg en av de som startet Monsternett i 2003.

Hvorfor startet Monsternett med trådløst bredbånd ?

– Da vi startet var DSL-teknologi (ADSL) ennå i sin spede begynnelse og det var en forretningsmodell vi ikke var helt komfortable med, altså å måtte leie av Telenor. Derfor ble det tung satsing på trådløst fra vår side, sier han.

Vegard forklarer at DSL i oppstartsåret 2003 hadde mange «hvite flekker».

– Vi fant det bedre å gå for radiobaserte signaler, som dekker områder med «hvite flekker på kabelnettet» forårsaket av dårlige og gamle kabler og såkalt multipleksing av kabler, som betyr at flere naboer delte samme kabel for telefoni, lite egnet for bredbånd, sier han.

I dag bruker mange mobiltelefoner og er avhengige av godt utbygde basestasjoner fra teleleverandørene.

– Datakvoter er noe som passer veldig dårlig med dagens ikke-linære TV. Man bruker fort opp en datakvote om man benytter Internett til film- og TV-titting. De som leverer via 4G har en stor utfordring i at basestasjoner "blir fulle" når hyttesesongen er i gang.  Basestasjonene er oftest ikke bygget for å kunne bli belastet av det mangedobbelte av brukere i et hytteområde, som kanskje på en regnværsdag sitter innendørs og bruker alle de bredbåndsmulighetene som finnes innen spill, sosiale medier, streaming og annet.

– Hastighet teller mye for brukerne, og når 4G-nettet belastes mye for eksempel i et område med flere hytter, blir resultatet at streamede filmer hakker og "går i heng". Vårt trådløse bredbånd på hytta kan brukes akkurat som om du gjør hjemme, sier Vegard.

Bestill bredbånd til hytta nå!


Monsternett har laget animasjonsfilmen "Anna lurer på hvorfor hun har trøbbel med bredbåndet", som forklarer litt om hvordan bredbånd på kobberkabel oppleves for enkelte. Trykk på bildet ovenfor å se den korte videoen.

– Stabilitet og kundeservice er vinnerne

Monsternett leverer trådløst internett i by og land, og løsningen er svært populær særlig i grisgrendte distrikter i Østfold og spesielt langs kysten, der tusener av hytter ligger.

– En ting er det åpenbare, og det er at vi bruker radiosignaler, så man er ikke avhengig av kabler i bakken eller ledninger i stolper. Om det er frost, fjellgrunn eller hav og vann på alle kanter spiller ingen rolle. Våre stabile, radiobaserte bredbåndssignaler kommer uansett fram til deg, og helt uten datakvoter, slik man opplever i mobilt bredbånd.

– Våre kunder trenger ikke forholde seg til en litt stor og tung bredbåndsaktør. Monsternett kan i de fleste tilfeller «levere på dagen», mens andre må vente 14 dager på at en montør fra et stort selskap kommer og kobler til linja.

– Kanskje finner man ut at det ikke fungerer da heller, og så står man der. Vi garanterer at det fungerer, og når våre montører har vært hos deg er du på nett! Er du misfornøyd tilbyr vi en dessuten 30 dagers såkalt «100 prosent-garanti». Du får pengene dine igjen uten diskusjon, sier Vegard Svanberg.

Med full kontroll over alle overføringsleddene i kjeden, der Monsternett eier og drifter det radiobaserte bredbåndsnettet, er eventuell feilretting også en mindre utfordring enn hos enn stor aktør.

– Utenom åpningstidene har vi en hjemmevakt-ordning, som ikke er en generell supporttjeneste, men en tjeneste for melding av akutte feil.

Monsternett tilbyr stabilt bredbånd som virker!

– Monsternett oppgraderer fortløpende eget nett, og tester høyere hastigheter i enkelte områder for å se hva som er mulig å få til, forteller Vegard Svanberg.

Tester høyere hastigheter

Innen bredbåndslevering pågår det en løpende utvikling, og det samme gjelder for trådløst bredbånd.

– Jeg registrerer at Telenor varsler 5G for mobilt bredbånd, som skal komme rundt 2020. 5G kommer neppe andre steder enn i de store byene på grunn av kostnader. Fokuset flyttes litt fra hastighet over på nye tekniske "dingser" på nett, sier Vegard Svanberg.

Flere og flere er avhengige av nett og nettbaserte tjenester, og det er viktig at tjenestene har høy oppetid.

– Nå tester Monsternett høyere hastigheter i enkelte områder for å se hva som er mulig å få til. Å teste ut nye teknologier er viktig for å kunne gi deg den beste bredbåndsopplevelsen.

– Dette går ikke bare på hastighet, men også på stabilitet, robusthet, overvåkning og nye tjenester. Vi er lokale og lever av å hjelpe folk der de er. Hos oss kommer du ikke til et callsenter, men rett til noen som kan hjelpe deg, sier han.

Med Monsternett kan du nå få bredbånd i Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler .

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute