Anders Remi Rusten smiler av glede, når han oppdager hytter som har fri sikt til en av Monsternetts master. Her peker han mot Kjøkøy-masta på åskammen i bakgrunnen, som gir mange på Hvalerøyene trådløst bredbånd.

Trådløst Internett på hytta på Hvaler

– Her er det dekning, sier en glad Anders Remi Rusten hos Monsternett. "Jegeren" Remi er på jakt etter fri sikt fra en av Monsternetts master og går fra hytte til hytte, for å sjekke bredbåndsdekning. 

Alt som kreves for å få tilgang på Monsternetts trådløse bredbånd er "tilnærmet fri sikt" fram til hytta di fra en av Monsternetts mange sendermaster og en liten antenne på hytteveggen din på størrelse med en melkekartong.

Hytteløsningen fra Monsternett når frem overalt hvor selskapet har dekning. Det vil si at bredbåndsproduktet, som kan leveres i byene i Østfold, også når hyttene i skjærgården her i fylket.

Ansvarlig for montering, Anders Remi Rusten, gjør jobben grundig og har startet "høstjakten", for å finne fram til hytter som potensielt sett kan få trådløst bredbånd fra Monsternett.

– Jeg tok meg en tur ut på Hvaler og gikk fra hytte til hytte for å sjekke dekning. På den måten kan vi bekrefte ganske fort om vi har dekning i visse områder rimelig kjapt og effektivt. Faktisk ned til hver enkelt hytte, sier han.

Utstyrt med en Ipad med kart, kompass, penn og papir jaktes det på fri sikt.

Legger igjen en lapp

– Her er det dekning, roper Remi når han ser masten i bakgrunnen og smiler av glede.

Monsternett benytter radioteknologi for å levere bredbånd, og du kan da få levert bredbånd med like bra hastighet som du har hjemme.

Glem datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer. Med hytteabonnementet fra Monsternett får du enkelt og skikkelig bredbånd på hytta.

– De som er heldige og har dekning på hytta vil også få en liten og hyggelig lapp på dørklinken, som informerer at de har dekning og at vi kan levere. Montering er inkludert i etableringen, og du får en 30 dagers fornøyd-garanti, sier Remi som blir mye å se i hytteområder i Østfold denne høsten og vinteren.

I stengeperioden fra oktober til og med mars, får du klippekortet på 30 "klipp", som du enkelt åpner via SMS, for eksempel om du bruker hytta senhøst, jul-,vinter- eller påskeferie. 

– Doblet antall hyttemonteringer av bredbånd

Monsternett har hatt enorm pågang av folk som har ønsket hytteabonnement i år. Nå oppfordres folk til uforpliktende å melde inn ønsker om oppkobling mot trådløst bredbånd, som kan resultere i mer utbygging.

– I perioden mars til juni i år var det en enorm pågang, forteller Monsternetts Heidi Svanberg, som tar i mot svært mange av henvendelsene fra bestillerne.

Hun ønsker direkte bestillinger via Monsternetts nettside, slik at interesserte fortløpende kartlegges, og det blir avklart om de kan få bredbånd eller ei.

– De mange hundre forespørslene fra interesserte gjelder "dekning". Man lurer på om og hvor vi har dekning i Østfold, sier hun.

Det folk er opptatt av er om de kunne kobles opp mot det radiobaserte bredbåndstilbudet Monsternett tilbyr, der kabel ikke er nødvendig.

En typisk samtale med en som lurer på om Monsternett har dekning eller ei kan forløpe omtrent slik, forteller Heidi:

Fra potensiell kunde:

– Men jeg kan jo ikke bestille, når jeg ikke vet det er dekning?

Monsternett:

– Joda, det går fint. For vi leverer ikke nett til noen som ikke kan få, og da må du heller ikke betale for det.

Når Monsternett får henvendelser fra et område der det ikke dekning, samles forespørslene opp og det kan gi seg utslag i en senere utbygging av sendermaster.

– Vi samler opp alle de henvendelser vi får, og ser hvor vi kan bygge ut. De som gjør en bestilling nå forplikter seg altså ikke på noen måte, sier hun.

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Les også:

Billig og raskt internett på hytta

Mange vil ha bredbånd på hytta på Hvaler

Internett på hytta? Se hvilke muligheter du har i 2017

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute