Slik virker trådløst bredbånd

I 15 år har Monsternett med stor suksess benyttet radioteknologi for å levere bredbånd til privat, bedrifter og fritidsboliger (hytter og campingvogner). Sendernettet oppgraderes og bygges ut fortløpende slik at nye basestasjoner dekker stadig flere områder.

Ønsket om å være uavhengige av store bredbåndsaktører og erkjennelsen av at kabelbredbånd har «hvite flekker» gjorde at Monsternetts eiere startet trådløst bredbånd-suksessen for 15 år siden. Brorparten av Monsternetts kunder finner man i dag på radiobasert bredbånd i Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler.

Med full kontroll over alle overføringsleddene i kjeden, der Monsternett eier og drifter det radiobaserte bredbåndsnettet, er eventuell feilretting også en mindre utfordring enn hos en stor aktør.

Hvordan virker det?

Monsternett har over hundre basestasjoner som bringer bredbåndssignalene frem til deg. På huset ditt, bedriften eller fritidsboligen settes det opp en liten antenne, som fanger opp signalene fra disse basestasjonene.

Nøyaktig hva slags antenne som benyttes varierer litt fra sted til sted, men er som regel på størrelse med en melkekartong eller en asjett.

Basestasjonen sørger for å videreformidle trafikken til og fra hovedsentralen i Halden. I hovedsentralen står det kraftige rutere som administrerer trafikkavviklingen, og sørger for at du får riktig hastighet og at sikkerheten ivaretas. Her står også overvåkningssystemer, som automatisk varsler driftspersonell ved feil eller problemer.

Teknologien som benyttes (radioteknologi) gjør det ofte mulig å gjøre utbygginger også der det ikke lønner seg for andre å bygge. Så lenge det er et kundegrunnlag og en plassering med fri sikt mot en av våre noder er trådløs bredbåndsutbygging mulig.

Derfor er vi kjent for ikke å bare tilby bredbånd generelt, men også bygge ut i områder hvor det er veldig dårlig dekning på andre teknologier.

Monsternett oppgraderer senderne fortløpende, når disse nærmer seg 80 prosent av kapasiteten.

Bygger for maks-hastighet

Det finnes mange bredbåndsteknologier. Fiber er et godt alternativ for de som har hus, hytte eller arbeidsplass slik plassert at en utbygger finner det regningssvarende å legge fiber. Ulempen er at det ofte er kostbart å legge inn og abonnere på.

En annen vanligteknologi er «telefonledningsbredbånd», også kjent som DSL-teknologi (ADSL og VDSL). DSL-teknologi har den svakheten at kobberet i kablene og sentralene de fleste steder er gammelt og dimensjonert for telefonbruk - ikke for data. Dermed kan linjen oppleves som «treg» for den som ligger langt ut på kabelen, eller når mange bruker internett samtidig.

4G, eller såkalt "mobilt bredbånd", kan være fint når man er på farta eller ikke har andre alternativer, men datapakkene brukes fort opp og de er dyre å fornye. I et hytteområde, hvor det plutselig kommer mange brukere til på kort tid under en ferie, vil det dessuten ofte være slik at teleoperatørenes basestasjoner ikke har nok kapasitet til å håndtere all datatrafikken.

Det er derfor hyttebrukere i mange tilfeller opplever at mobilnettet går tregt i høysesongen. Mange brukere tvinger nettet i kne, og nettet oppleves som tregt og ustabilt.

Monsternett bygger og dimensjonerer nettet sittgfor maksimal-bruk og maksimal-hastighet, mens mobiloperatørene i hovedsak bygger ut nettet sitt basert på gjennomsnittsbruk. Derfor garanteres det at du får hastigheten som er lovet. 

Hvordan får du trådløst bredbånd til deg?

Nettet vårt dekker store deler av Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler. I disse områdene kan du altså få raskt, trådløst/radiobasert bredbånd med hastigheter opp mot 20 Mbit/s uten noen begrensninger på overføring - altså bredbånd uten datakvote/datapakke.

Leveringstiden er kort - som regel i løpet av en ukes tid.

Når du bestiller, gjør en montør en dekningssjekk. Hvis det er dekning, kontakter vi deg for avtale om installasjon. Montøren kommer til deg på avtalt dag og tidspunkt og setter opp bredbåndet hos deg. Denne monteringen er inkludert, og du betaler ikke noe ekstra for det. Montøren har med seg alt nødvendig utstyr, samt en trådløs ruter for trådløst bredbånd. 

Montøren hjelper deg å få alle dingsene på nett. Når han drar, er du på nett. 

Monsternett opererer med fri databruk. Da slipper man stresset med datakvoter/datapakker, og man kan bruke nettet så mye man vil uten å måtte passe på hvor mye man bruker nettet.

Hundre prosent fornøyd

Som en ekstra sikkerhet for deg, får du med en 30 dagers 100 prosent fornøyd-garanti. Kort sagt: Vi garanterer at nettet fungerer. Hvis du i 30 dager etter levering finner ut at du ikke er 100 prosent fornøyd med oss, uansett årsak, nedmonterer vi utstyret og refunderer deg pengene, uten diskusjon.

Skaff deg bredbånd i dag: Trykk her for å komme i gang.

 

Lukk

Vi kontakter deg

Henvendelsen gjelder:

Vis skjema