!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

– Denne spørreundersøkelsen advarer vi mot, og tar avstand fra, heter det fra Monsternett.

Monsternett advarer mot falsk undersøkelse

-Vi advarer mot å gi personlige opplysninger til denne type falske henvendelser, sier Vegard Svanberg i Monsternett.

I disse dager figurerer "en spørreundersøkelse" på Internett der Monsternett er trukket inn i bildet.

– Vi fikk en henvendelse fra en observant person, som har spurt om dette er noe Monsternett har noe med å gjøre. Det kan jeg ettertrykkelig si at vi ikke har, sier Vegard Svanberg i Monsternett.

Han sier at denne type falske "spørreundersøkelser" er et stort problem.

– Det gjelder selvsagt ikke bare Monsternett, men hele bransjen. Dette er et gjentakende fenomen, og hver og en av oss må være på vakt, når vi får denne type henvendelser, så vi ikke blir lurt til å gi fra oss personlige data, bankkort- eller personnummer, sier han.

– La deg ikke lure

Svindlerne sporer folks IP-adresse, og finner via Internett ut hvilken bredbåndsleverandør du bruker.

– Så tilpasser de meldingen deretter, og forsøker å fange deg. La deg ikke lure. Seriøse aktører driver ikke på denne måten, sier Svanberg.

Årlig svindles folk i Norge for millioner av kroner i forbindelse med henvendelser av ulikt slag på Internett.

– Noen ganger tigges det, andre ganger loves man premier, og da bør det tennes en varsellampe hos hver og en av oss. Hvis noe er for godt til å være sant, så er det nok dessverre heller ikke sant, sier Svanberg.

En halv million nordmenn svindlet på internett

Det finnes utallige varianter av bedragerier, og det er bruken av internett og e-post som har ført til at det mer og mer utbredt.

Siden det stadig oppstår nye varianter, er det ikke mulig å gi noen fullstendig beskrivelse av de forskjellige bedrageritypene.

Mange nordmenn har tapt betydelige beløp til internasjonale bedragere og mange er ikke klar over at de selv kan bli straffeforfulgt dersom de lar seg lure, skriver KRIPOS på sine nettsider .

På bedragerisidene hos KRIPOS kan du lese om flere typer bedragerier, hvordan bedragerne opptrer og hvordan du kan unngå å bli lurt.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute