!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

3 tips og ting Internett gjør enklere og raskere for deg

Vi er alle på jakt etter måter å jobbe mindre, tjene mer penger, utnytte tiden bedre og ha det mer gøy. I dag skal du få tre tips som kan hjelpe deg litt på vei. Og hvis du har lurt på å starte en bedrift, bør du følge ekstra godt med.

I dag skal vi se på tre litt forskjellige ting, men felles for alle tre tingene er at du må bruke Internett for å klare å gjennomføre det. Vi skal først se litt på hvordan du kan få hjelp til å løse problemer. Så skal vi gå videre til å snakke om jobbing fra hjemmekontor, før vi til sist ser på noe mange lurer på, nemlig hvordan man kan realisere drømmen om å starte egen bedrift.

Se videoen eller les artikkelen nedenfor:

Nummer 1: Få hjelp til å løse problemer

Bruk søkemotorene! Har du trøbbel med bilen, båten eller noe hjemme, er sannsynligheten veldig stor for at andre har hatt det samme problemet som deg, og at en løsning allerede ligger ute.

For å øke sjansene for at du finner det du leter etter, kan du gjøre følgende:

  • Legg inn ordet "forum" i problemet du søker etter en løsning på. Da vil du typisk få flere treff fra webforumer og diskusjonssider, hvor andre diskuterer det samme problemet du har.
  • Bruk Youtube. Her finner du detaljerte instruksjonsvideoer som tar deg steg for steg gjennom det du trenger å vite. Du finner alt fra strikketeknikker til hvordan du tetter rør med hamp, lager raketter av Pepsi og Mentos-kuler, og så videre.
  • Bruk andre søkemotorer enn Google, for eksempel Bing.

Nummer 2: Skaff deg et hjemmekontor

For mange går mye tid bort i pendling hver eneste dag. Om du er en av dem, så vet du at det ikke bare tar mye tid, men også energi.

Men det er ikke bare pendlere som kan ha nytte av hjemmekontor. Også de med kort vei til jobben kan dra mange fordeler av det.

Det er selvfølgeig åpenbart at du må ha en type jobb som gjør at du kan gjøre noe hjemmefra. Men om du har det er det ikke sikkert det er så vanskelig å overtale sjefen. Og her skal du få noen tips du kan bruke når du snakker med sjefen:

  • Hyppighet: Bli enige om hvor ofte du kan ha hjemmekontor. For eksempel en gang per uke.
  • Oppgaver: Vær konkret med hvilke oppgaver du skal gjøre på hjemmedager. Gode oppgaver for hjemmekontor kan være oppgaver som krever ro rundt deg, for eksempel skriving av brev og tilbud, referater, innkallinger, presentasjoner og så videre.
  • Utstyr: Sørg for at du har riktig utstyr. For de fleste holder det med en bærbar PC og mobilen. For sjefen er fordelen at du vil ha mulighet til å jobbe litt hjemmefra også når du har syke barn, det er planleggingsdag i barnehagen, du har håndverkere hjemme og så videre

Om du trenger å holde kontakten med jobben mens du jobber hjemmefra, kan du som regel bruke mobilen. Men, det kan være en fordel å lære deg bruk av IP-telefoni- eller videoprogramvare. Ikke bare er det gratis å bruke, men det gjør også at du kan se personen i andre enden, og noen av programmene kan du også bruke til å dele dokumenter. Det er en myriade av programmer å velge mellom, for eksempel Skype, Facetime, Google+ Talk/Hangouts, Facebook Chat med video, Viber, Microsoft Lync o.s.v. Og husk at disse også finnes som apper, slik at du kan bruke smarttelefonen, nettbrettet eller til og med en nyere TV med appstøtte til å håndtere samtalen mens du samtidig bruker PC-en.

Å jobbe hjemmefra krever en viss disiplin. De som får hjemmekontor til å fungere best er de som har god selvdisiplin og planlegger på forhånd hvilke oppgaver de skal gjøre hjemme.

Nummer 3: Start en bedrift

Er du svanger med en drøm om å starte bedrift?

Det er ikke tid eller plass her til å gå i alle detaljer om hvordan det kan gjøres, men det er noen ting du skal vite som kan hjelpe deg å kickstarte drømmen:

  • Dropp lokaler. Start hjemmefra. Det er ikke lokalene, skiltene eller innredningen som gir deg salg.
  • Gjør research på nettet. Finn ut mest mulig om det du vil selge.
  • Ikke se deg blind på hva konkurrentene tar seg betalt.
  • Markedsfør deg mer til high-end enn low-end-delen av markedet. De som ligger i low-end-delen av markedet er de som ofte kun ser på pris og gir deg masse hodebry, problemer og oppfølging i etterkant. Sats på høyere kvalitet, bedre betalt.
  • Tør å si nei til kunder.
  • Bruk Internett til markedsføring og salg. Markedsføring og salg er det viktigste du gjør, og det du bør bruke det aller meste av tiden på. Den enkleste måten å gjøre det på er å sette opp en hjemmeside som er veldig enkel og som kun har ett eneste formål: Å få folk til å ta kontakt med deg for å få mer informasjon om det du tilbyr. På hjemmesidene snakker du om kundens problemer og behov, ikke hva du kan tilby. Harde fakta er at folk blåser i hvem du er eller hva du tilbyr. De vil ha noe som løser problemet de sitter med der og da.
  • Ta bare råd fra de som vet hva de snakker om. Familie og venner "mener" ofte veldig mye, men de har sjelden kunnskap eller erfaring til å hjelpe deg. Det eneste riktige svaret er å teste produktet på markedet og se om du får det til.
  • Ikke bruk for mye tid på å lage nye produkter. Bruk så lite tid du kan på å lage produkt, og bruk det meste av tiden på å markedsføre og selge det. Ideelt sett, så begynner du å selge en produkt eller tjeneste som ikke koster deg noen ting i utgifter før du faktisk har solgt det.
  • Vær forberedt på motstand, spesielt fra de du ikke hadde forventet å få det fra. Ha tykk hud, og vær beredt på å bli dømt nord og ned fra både venner og familie.
  • Tør å feile, men feil fort og rimelig. Test ting i liten skala for å se om det virker, før du girer opp.

Det viktigste er å komme i gang. De som lykkes er de som gjør noe, og ikke bare sitter der og vurderer i det uendelige. Du vil aldri få noen sikre svar på om det vil gå bra uten at du setter i gang og ser om det funker. De med mest suksess i forretningslivet er ikke de som sitter rolig og tenker på å gjøre noe og vurderer alt opp og ned i all evighet, men de som velger å gjøre noe, altså å sette ting ut i handling.

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer, eller noe annet du lurer på, så bruk kommentarfeltet eller send en e-post til vegard@monsternett.no. Kanskje blir det ditt spørsmål som blir tatt med i en senere episode.

Alle episoder publiseres på bloggen, samt på Facebook-siden.

Les og se flere artikler og videoer på www.monsternett.no/blogg .

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute