!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Bredbåndet som tar kundene med storm

Stadig flere kobler seg til Monsternetts trådløse bredbånd. Raskt, stabilt og «miljøvennlig».

Monsternetts kunder finnes i Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og på Hvaler, og det er en blanding av privat- og bedriftskunder.

– Vi leverer i dag bredbånd over fiber og trådløst, og det er den trådløse, radiobaserte de fleste bestiller. Kundemassen er i solid vekst, sier Vegard Svanberg hos Monsternett.

I 15 år har selskapet han eier og jobber i bygget seg opp og blitt en svært stor aktør i hyttemarkedet langs Østfoldkysten, og Monsternett vokser også på bedrifts- og privatmarkedet.

– Vi får gode tilbakemeldinger på vårt radiobaserte bredbånd. Våre kunder er fornøyd med hastigheten, oppetiden og kundeservicen. Vi garanterer deg stabilt bredbånd når du har fri sikt mellom din bedrift, hus eller hytte til en av våre mange senderpunkter.

Saken fortsetter under bildet

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

– Vi har bygget sendermaster og nodepunkter gjennom 15 år og har lagt til rette for stabilt bredbånd for våre kunder i Østfold, sier Vegard Svanberg.

Radiobaserte signaler med god kapasitet

Endrede medievaner har gjort at behovet for tilgjengelig båndbredde i infrastrukturen øker eksplosivt. Brorparten av Monsternetts kunder finner man i dag på radiobasert bredbånd, der kapasiteten er god.

– Det er imidlertid viktig å være litt på vakt her, så man ikke velger kraftigere og dyrere løsninger enn man har behov for. Mye båndbredde er viktig, men å velge f.eks. dyre fiberløsninger hvor man også må ha med en drøss TV-kanaler man aldri ser på, kan være «overkill» for mange.

– Målingene våre viser at de færreste har et reelt behov for de mer ekstreme ned- og opplastingshastighetene.  Vi får stadig henvendelser fra folk, som har vært koblet til fiber i en prøveperiode med lav kostnad. Når prøvetiden er over kommer «smellen» og prisen går opp til et nivå de kanskje ikke er helt komfortable med.

– Da begynner de gjerne å undersøke hva de egentlig har behov for. Når de da finner ut at de kanskje ikke trenger så dyre løsninger likevel, og er mer moderate brukere, ønsker de seg ofte over til Monsternett.

– Misforstå meg rett – fiber er kjempeflott. Samtidig er det jo kostbart, og når vi vet at de fleste i dag bruker bare en brøkdel av båndbredden de betaler for, så kan man kanskje sammenligne det litt med å «fyre for kråka»

Han forteller at det hender at kunder spør hvor «hardt» de bruker båndbredde. De har kanskje fått en selger på døra, som hevder de trenger mye høyere hastigheter:

– Det kan jo være at de trenger det, men det vi ofte ser når folk spør oss om hvor mye de bruker, er at de har en ganske optimal løsning i dag og at det ikke er noen vesentlig gevinst i å betale mer for heftigere løsninger.

– Det blir jo litt som hovedsikringen i huset, eller størrelsen på vannrøret. Du bruker ikke mer strøm eller vann av å sette inn større sikringer eller dimensjonere opp vannrøret. Du får bedre kapasitet, ja visst, men forbruket er jo det samme. Så dette med hva man faktisk trenger er et viktig moment å ha med seg i vurderingen.

Saken fortsetter under bildet

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

Når det er konstatert fri sikt mellom en av Monsternetts sendermaster og deg monteres en liten antenne på hus- eller hytteveggen din (bildet), og deretter er du tilkoblet Internett.

Fri sikt er prinsippet

Radioteknologien som benyttes av Monsternett gjør det mulig å gjøre utbygginger også der det ikke lønner seg for andre bredbåndsleverandører å bygge.

– Så lenge det er et kundegrunnlag og en plassering som ser en av våre knutepunkter er bredbåndsutbygging mulig. Derfor er vi kjent for ikke å bare tilby bredbånd generelt, men også bygge ut områder hvor det er veldig dårlig dekning for andre teknologier, sier Vegard.

Når du tar kontakt med Monsternett blir det sjekket om det allerede er kunder i området du ønsker å bestille bredbånd til, og hvis svaret er «ja», blir det gjort en vurdering på hvordan ditt hus eller hytte ligger i forhold til en av Monsternetts senderpunkter.

– Dersom det er konstatert at du har «fri sikt» til en av våre sendermaster kommer en av våre montører og setter opp antenne hos deg. Det er en liten antenne, som rettes mot en av våre sendestasjoner. Montøren gjør alt ferdig hos deg, og setter opp en trådløs ruter. Derfra og ut er du koblet til Internett og du har stabilt og godt bredbånd, sier han.

God oppetid

I Monsternetts hovedsentral i Halden står det kraftige rutere som administrerer trafikkavviklingen og sørger for at du får riktig hastighet og ivaretar sikkerheten. Her står også overvåkningssystemer som automatisk varsler driftspersonell ved eventuelle problemer.

– Flere og flere er avhengige av nett og nettbaserte tjenester. Derfor er det viktig at tjenestene har høy oppetid og fungerer prikkfritt. Vårt egenutviklede system har nødstrømkapasitet og vi kan lede datatrafikken gjennom flere kanaler, slik at om en kanal skulle miste strøm som følge av tordenvær, feil hos strømselskapet, trær over linjene, ulykker eller annet setter vi raskt inn alternativer, sier Vegard.

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

Miljøvennlig bredbånd

Når du velger bredbånd fra Monsternett velger du «grønt bredbånd».

– Om de hadde svanemerket bredbånd er jeg sikker på at vi hadde fått merket på dagen, sier Vegard Svanberg spøkefullt.

Utstyret Monsternett benytter trekker veldig lite strøm. Enkelte sendermaster drives til og med utelukkende av miljøvennlig sol- og vindkraft.

– En annen fordel med å bygge ut med Monsternetts radioteknologi er at by og landsbygd, gater og veier ikke forurenses med unødvendig gravearbeid med åpne sår og årevis med humpete veier som resultat. Radiosignalene går «forurensningsfritt» fra oss til deg, sier han.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute