!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Raske og stabile løsninger til det offentlige

Offentlig sektor Monsternett tilbyr raske og stabile løsninger til det offentlige

Offentlig sektor

Innen offentlig sektor har både kommuner og andre offentlige virksomheter behov for å løse forskjellige utfordringer innenfor bredbånd, nettverk og datakommunikasjon.

En typisk problemstilling i kommunene er bredbånd til skoler, institusjoner og ulike andre bygg som inngår i kommunens drift, herunder vannverk og pumpestasjoner.

Ofte ligger slike bygg noe utenfor allfarvei, der fremføring av infrastruktur er kostbart og gir store innhugg i allerede stramme budsjetter.

Man ønsker seg som regel fibernett, men på grunn av for høye fremføringskostnader kan det være vanskelig å realisere.

Gode, raske og stabile alternativer til fiber til kommunale bygg

Det finnes alternative radiobaserte (trådløse) løsninger som for alle praktiske formål er sammenlignbare med fiber. I tillegg er de forholdsvis rimelige sammenlignet med alternativene.

De radiobaserte løsningene vi her snakker om må ikke sammenlignes med eldre løsninger. Det har vært en formidabel utvikling på feltet. Stabiliteten er derfor helt upåklagelig, og påvirkes ikke av vær og vind.

Raskt, sikkert og stabilt

Når det gjelder hastighet, er det i dag forholdsvis ukomplisert å bygge løsninger som kan overføre opp til 10 Gbps i trådløse nett.

Dette skyldes en kombinasjon av bedre teknologi og bedre tilgjengelighet på frekvenser. Her får man altså hastigheter og stabilitet på høyde med fiber, men til en lavere kostnad.

Sikkerheten er ivaretatt ved heftig kryptering.

Full støtte for VLAN, MPLS m.m.

Teknologien er protokollagnostisk, d.v.s. at det kan kjøres de protokoller man trenger, også på lag 2 (VLAN, MPLS o.s.v.).

De fleste kommuner har segmentert i ulike nett for ulike behov, for eksempel offentlig og privat/sikker sone, og dette er fullt støttet med disse løsningene.

Drift og overvåkning

Når det gjelder drift og overvåkning, så er slike løsninger stort sett “set and forget”, men vi anbefaler (som ved alt utstyr) at det er rutiner på overvåkning og oppgraderinger. Her har vi også et opplegg der vi kan stå for denne biten.

Oppsett og installasjon

Vanligvis leveres det en nøkkelferdig løsning, som er klar til bruk. Vi har egne teknikere og montører som tar seg av både konfigurasjon, montasje og test, slik at du i praksis kommer til dekket bord.

Andre tjenester

For øvrig tilbys det en rekke andre tjenester til offentlige virksomheter, slik som:

  • Trådløse nett inne og ute: Wi-Fi-baserte trådløse soner til inne- og utebruk
  • Sammenkobling av bygg: Samme prinsippet som i denne artikkelen kan brukes til å koble sammen nærliggende bygg, eks. to bygg på hver siden side av en vei hvor den ene siden mangler fiber
  • Rådgivning og teknisk bistand: Særlig innenfor nettverk og trådløs kommunikasjon kan IT-avdelingen få bistand på den tekniske siden ved behov. Kontakt oss om du har troll i nettverket eller en trådløs link som ikke virker som den skal

Ta kontakt

Du kan ta kontakt på den måten du foretrekker:

  1. Fyll ut skjemaet litt lenger ned her (trykk her for å hoppe til skjemaet)
  2. Send en epost til info@monsternett.no
  3. Ring 69701800
  4. Eller send en SMS med kodeord “Bredbånd” til 1963, så ringer vi deg så snart vi kan

Forresten: Hos oss møter du ingen “pushy” og plagsomme selgere som bare er opptatt av provisjonen sin. Vi lever av fornøyde kunder, og den eneste måten å gjøre det på er å levere nett som virker - og fortsetter å virke.

Kan vi hjelpe deg, så foreslår vi en løsning. Kan vi ikke, så sender vi deg til noen andre som kan gi deg det du trenger.

Høres det bra ut?

I så fall kan du fylle ut dette skjemaet nå: