!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Sammenkobling av bygg og lokasjoner

Sammenkobling av bygg og lokasjoner

Det finnes en del tilfeller der man ønsker å koble sammen forskjellige steder, slik at man får høyhastighetsnett mellom bygg eller ulike lokasjoner.

Vanlige bruksområder:

  • Bedrifter som trenger å koble sammen hovedbygg og lager (eller andre bygg)

  • Leirsteder og campingplasser som trenger å koble sammen servicehus o.l.

  • To bedrifter, bedrift A og B, der bedrift A har god nettilgang, men bedrift B ikke får nett. De kobles da sammen, slik at også bedrift B får høyhastighetsnett

Det er i dag to anbefalte måter å koble sammen bygg på: Fiber eller trådløst.

Der det er praktisk mulig, anbefaler vi å bruke fiber. Da må man enten grave ned trekkrør mellom byggene, eller bruke hengekabel mellom byggene. Egner seg der behov eller kostnader gjør dette til den beste løsningen.

Trådløse løsninger kommer som regel rimeligere ut enn fiber, og har like god overføringskapasitet for de fleste praktiske formål.

Her brukes forskjellige teknologier, avhengig av behov, til å overføre med høye hastigheter (opp til 10 Gbps) over korte og lange avstander (fra noen få meter til mange kilometer) mellom byggene.

Tilkoblingen blir helt sikker og like stabil som med kabel. Den påvirkes ikke av vær og vind.

Uavhengig av om det brukes fiber eller en trådløs løsning, så gjør dette at bedriftens nettverk utvides til det andre bygget.

Når det først er etablert en høyhastighetsløsning til andre bygg, kan dette enkelt kombineres med andre løsninger:

Man kan også utvide det interne trådløse nettet (Wi-Fi-nettet) slik at dette kan brukes i det andre bygget. Vanlig der bedrifter kobler sammen to eller flere bygg, og også vil at det trådløse nettet skal virke på samme måte som i de andre byggene.

Tilsvarende kan campingplasser og leirsteder kombinere dette med nettilgang i og utenfor servicebygg. Dermed kan andre bygg brukes som repeatere for trådløse signaler og gi tilgang til trådløst nett både innendørs og utendørs.

Sammenkoblingen er transparent og “teknologi-agnostisk”. Det vil si at nettverksprotokoller som VLAN, MSTP/RSTP, MPLS o.s.v. fungerer uhindret, og gjør igjen at også avanserte systemer kan benyttes i de andre byggene. Et typisk eksempel på hvor dette er viktig er offentlige virksomheter hvor man har åpne og sikre soner som må være adskilt.

Hvilket utstyr som brukes vil avhenge av behovet, men generelt er antennene forholdsvis små. Det har vært en fantastisk utvikling innen trådløse løsninger de siste årene, og de fleste antennene som brukes er diskrete og av begrenset størrelse – i tillegg til svært god ytelse.

I Monsternett har vi jobbet med stabile, sikre og raske nettverksløsninger i over 20 år - ta kontakt for å få hjelp til en løsning som passer for deg.

Ta kontakt

Du kan ta kontakt på den måten du foretrekker:

  1. Fyll ut skjemaet litt lenger ned her (trykk her for å hoppe til skjemaet)
  2. Send en epost til info@monsternett.no
  3. Ring 69701800
  4. Eller send en SMS med kodeord “Bredbånd” til 1963, så ringer vi deg så snart vi kan

Forresten: Hos oss møter du ingen “pushy” og plagsomme selgere som bare er opptatt av provisjonen sin. Vi lever av fornøyde kunder, og den eneste måten å gjøre det på er å levere nett som virker - og fortsetter å virke.

Kan vi hjelpe deg, så foreslår vi en løsning. Kan vi ikke, så sender vi deg til noen andre som kan gi deg det du trenger.

Høres det bra ut?

I så fall kan du fylle ut dette skjemaet nå: