!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Lurer du på å skaffe deg bredbånd til hytta? Det finnes flere alternativer, men ikke alle er like stabile eller rimelige.

Tenker du på hyttebredbånd?

Er du på jakt etter bredbånd på hytta? Har du fiber og kabel innen rekkevidde? Parabol? 4G eller ligger hytta innen rekkevidde for stabilt bredbånd fra Monsternett?

Har du hytte langt ute i Østfolds herlige skjærgård er det flere muligheter for å få bredbånd.

Bredbånd og tilgang til Internett er i vår tid nesten like viktig for en husstand som strøm, veier, vann og avløp.

Hyttefolk tar i bruk stadig mer bredbånd, og kapasiteten bygges ut av bredbåndsleverandørene , men langt ifra overalt og med tilstrekkelig kapasitet.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå forteller at det er i underkant av 20.000 fritidsboliger i Østfold, og det dreier seg om hytter, sommerhus og lignende langs kysten og ute i skog og mark i Indre og ytre Østfold. Bolighus og våningshus som benyttes som fritidsbolig er ikke inkludert i dette tallet.

Flere steder har eierne av fritidsboligene tilbud om flere bredbåndsløsninger, mens andre steder er det langt ifra mye å velge mellom.

Gjør din bredbåndsbestilling hos Monsternett her

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingen datakvoter hos Monsternett

Monsternett benytter radioteknologi for å levere bredbånd, og du er ikke avhengig av kabel eller fiber.

Mange opplever at hastigheten på bredbåndet senkes fra mobiltelefonoperatørene, når kvoten er oppbrukt.

Også de som har bredbånd via gamle telefonledninger opplever begrensninger, og det oppstår "hakkete bredbånd".

Slik er det ikke hos Monsternett. Når fri sikt mellom en av våre mange sendermaster og noder er konstatert fram til din hytte- eller husvegg kan du glemme datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer.

Montering er inkludert i etableringen, og du får en 30 dagers fornøyd-garanti .

Bestill trådløst bredbånd på hytta fra Monsternett!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fiber på hyttefeltet

Enkelte hytteområder kan tilby fiber og det er det mange som er glade for. Med fiber er det bare teoretiske grenser for hvor mye trykk og kapasitet som kan ligge i forbindelsen.

I motsetning til ADSL og koakskabel gir fiber like stor hastighet både for ned- og opplastning.

Prisnivået er høyere for fiber enn andre bredbåndsløsninger, og med mindre det bor "tilstrekkelig mange" hytte- eller huseiere i et område vil ikke fiberutbyggerne bygge ut. Det er kostbart å legge eller strekke fiberkabel, og for at det skal være lønnsomt må utbyggerne ha en solid kundemasse i bunnen.

Kobberkabel for bredbånd

Kobberet i telefonkablene kan være en god løsning, dersom nettet er oppgradert. Ellers er det nok dessverre det å si, at kobberledninger for telefoni egner seg best nettopp for telefoni. Ledningene var aldri ment å skulle frakte store datamengder, da de for mange tiår siden ble gravd ned i bakken eller hengt i stolper.

Under ideelle forhold, og da snakker  vi om at telesentralen ligger like i nærheten og at kablingen mellom sentral og bolig er optimal, vil kobberkabel fungere bra.

De helt store hastighetene får du ikke på bredbåndet via kobberlinjene. Leverandørene markedsfører seg med "opp til-hastighet" på bredbåndet i sine beskrivelser av de forskjellige abonnementene.

I mange tilfeller har kunder opplevd at man betaler for en linje på "opp til 16 Mbit", men via kobberlinja tele- og bredbåndsleverandører tilbyr blir det aldri mer enn kanskje en tredjedel av dette. Da får du mye mindre igjen for det du betaler enn de som er heldige med beliggenhet og god kabling.

Se animasjonsfilmen "Anna lurer på hvorfor hun har trøbbel med bredbåndet"

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bredbånd via parabol

Hytteeiere langt utenfor allfarvei har muligheter for å få internett via satellitt. Før var det dyrt og tregt, nå er dette blitt noe bedre.

Parabol-løsningen innebar (og gjør det fortsatt) å montere antennen, dernest å finne signalene fra satelitten (lengde- og breddegrad du befinner deg på avgjør hvilken retning og høyde parabolen skal peke mot), og har man tilgang på profesjonelt utstyr eller har over gjennomsnittet teknisk  kunnskap går det greit å få bredbånd via parabolantennen i løpet av relativt få timer.

Man kan også leie profesjonell hjelp til monteringen.

Det finnes ulike modeller for opp- og nedlastingshastighet, og parallelt med dette ulike prispakker.

Enkelte parabolleverandører ønsker (som hos fiberleverandørene) at du kjøper "full pakke", nemlig TV, telefoni og bredbånd, og vil helst ikke at du plukker ut  bredbånd som eneste tjeneste. I så fall kan bredbåndet bli en dyrere variant.

Satellitt-basert internett har både styrker og svakheter, og man kommer ikke bort i fra at det ligger "en forsinkelse" i produktet, som kan virke irriterende særlig under online spill.

I tillegg bør det legges til at det også med bredbånd via parabol er datapakker med begrenset overføring hver måned, slik at man kan risikere å slippe opp for data om man bruker nettet til å se film o.s.v. (på samme måte som mobilt bredbånd).

Artikkelen fortsetter under bildet.


Hakkete og tregt bredbånd og datakvoter som forsvinner som "dugg for solen" kan være irriterende for enkelte.

4G som bredbåndsalternativ

Når det ikke går en kobberkabel til holmen du har hytte på, heller ikke fiber, og du eventuellt ikke ønsker deg en parabol-lønsing, kan 4G være et alternativ for mange.

Det høres unektelig fint ut, når leverandørene av 4G i sine annonser skriver "Se favorittserien din på Netflix når du er på hytta. Ha med deg miniruter, og vær på nett overalt der det er dekning – enten med pc eller iPad. Kjøper du Data-SIM, et ekstra SIM-kort, kan du dele datamengden på flere enheter."

Datakvoter er noe som passer veldig dårlig med dagens ikke-linære TV. Man bruker fort opp en datakvote om man benytter Internett til film- og TV-titting. De som leverer via 4G har en stor utfordring i at basestasjoner "blir fulle" når hyttesesongen er i gang.

Basestasjonene er oftest ikke bygget for å kunne bli belastet av det mangedobbelte av brukere i et hytteområde, som kanskje på en regnværsdag sitter innendørs og bruker alle de bredbåndsmulighetene som finnes innen spill, sosiale medier, streaming og annet.

Hastighet teller mye for brukerne, og når 4G-nettet belastes mye for eksempel i et område med flere hytter, blir resultatet at streamede filmer hakker og "går i heng".

Brukeropplevelsen fra de ulike tilbyderne av mobilt bredbånd varierer med samtidige brukere på basestasjonen, tid på døgnet og også meteorologiske forhold.

Les Norges største test av mobildekning (2016) her

Artikkelen fortsetter under bildet.


Eksempel på Monsternetts husantenne. Den lille hvite boksen på den gule husveggen er på størrelse med en melkekartong og fanger opp de trådløse bredbåndssignalene.

Radiobaserte bredbåndssignaler

Monsternett har valgt å satse på en annen teknologi enn de tidligere nevnte, fordi mange har uttrykt behov for "skikkelig" bredbånd på hytte, der man vil slippe å bekymre seg over datakvoter og overføringsbegrensninger, slik at man kan bruke nettet omtrent som hjemme.

Alt som kreves er å få en liten antenne på hytteveggen. Alt kobles opp av montører (uten ekstra tilleggsavgift).

Det er en løsning spesielt tilpasset hytter og camping og er åpen i sommerhalvåret og stengt i vinterhalvåret, men med 30 "klipp" i vinterhalvåret.

Monsternett benytter radioteknologi for å levere bredbånd. Strategisk plasserte sendermaster gir flere tusen hytter i Ytre Oslofjord mulighet for tilkobling til skikkelig bredbåndskapasitet fra Monsternett helt uten kabler.

Hytteløsningen fra Monsternett når frem overalt hvor selskapet har dekning. Det vil si at bredbåndsproduktet, som kan leveres i byene i Østfold , også når hyttene i skjærgården her i fylket.

Glem datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer. Med hytteabonnementet fra Monsternett får du enkelt og skikkelig bredbånd på hytta.

Hvis du vil vite mer, kan du ta kontakt med oss via telefon eller kontaktskjema .

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute