!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Grønt hele året på Lie

Gledessprederne på Lie handelsgartneri i Halden bruker Monsternetts bredbånd til blant annet styringssystemene i drivhusene.

Fra gården Lie Nordre i Halden har det vært levert blomster og grønt siden 1904 .

Andreas Johan Pettersen er midlertidig daglig leder, og han forteller at Lie Nordre har vært i familiens eie siden 1904, og at det på den tiden var mest fokus på dyrehold og noe grønnsaksproduksjon.

På 1920-tallet startet gartnerivirksomheten opp med hovedsaklig grønnsaker på friland. Etter hvert ble det mer og mer rettet mot blomsterproduksjon i drivhus av treverk og glass, og i 1985 ble det første moderne drivhuset bygget med stålkonstruksjon og akrylplater.

Drivhuset hadde automatikk til varme, lufting og skygging, og siden den gang har mye utviklet seg. Monsternett bistår i dag med å levere bredbånd til styringssystemene i drivhusene.

– Monsternetts trådløse bredbånd brukes til klimastyring via Internett. Vi er helt avhengige av å ha et stabilt nett, som fungerer hele tiden, og løsningen vi benytter til klimastyringen er app-basert. Det er en hovedenhet som styrer varme og lufting blant annet, forteller Andreas.

Artikkelen fortsetter under bildet


LIE HANDELSGARTNERI holder til i Tryms vei  43 i Halden på gården Lie Nordre (bildet)
Det er et rikt vareutvalg som passer for de fleste sesonger enten det er for pynting inne eller ute.
(Luftfoto Østfold fylkes bildearkiv/ Wideroe Flyveselskap as)

Bygget butikk og flere drivhus

Det stoppet ikke med det ene drivhuset i 1985 i Tryms vei 43 der Lie Nordre ligger, for senere kom ytterligere to moderne drivhus.

Til å begynne med var det avsatt en liten del i et av drivhusene til utsalg, men salget økte og kundemengden med den så det var behov for mer plass.

I år 2000 sto drivhuset, som skulle huse den nye butikken klar, og i 2002 ble den nye butikken åpnet. Også denne ble ytterligere utvidet i 2012 for å kunne huse blant annet avdelinger for pyntegjenstander, stearinlys og mye annet.

– Monsternett har fungert godt for oss. Vår butikkterminal er koblet til Internett via trådløst bredbånd, og vi bruker bredbåndet  også i administrativ sammenheng, forteller Andreas.

Artikkelen fortsetter under bildet


GRØNT HELE ÅRET og du finner planter og grønt for inne- og utebruk i mange variasjoner
på Lie handelsgartneri, forteller Andreas Johan Pettersen (bildet).

Populær samarbeidspartner for blomster- og hageinteresserte

Lie handelsgartneri ønsker å kunne gi sine kunder en god opplevelse ved at de kan gå gjennom drivhusene og selv plukke de plantene de vil ha fra mangfoldet som finnes der.

Gartneriet har et stort utvalg av planter på vår- og sommerhalvåret, som er hovedsesongen.

– Her er det grønt hele året. Det er særlig travelt her før jul og på vårparten, og da blir det lange dager i perioder, sier han.

Lie gartneriutsalg er åpent hele året med et godt utvalg av planter til både inne- og utebruk. På våren er det i stor grad egenproduserte planter som selges i tillegg til en del innkjøpte rosebusker, stauder, hekkeplanter, bærbusker og trær.

Lie handelsgartneri forhandler jord, torv, bark og næring fra Tjerbo torvfabrikk i Rakkestad, og skaffer ellers produkter du måtte ønske å bestille fra Tjerbo.

Gartneriet på Lie Nordre har også en mye etterspurt tjeneste for å sette sammen grupper og buketter etter kundenes egne ønsker til blant annet kranser, bårebuketter samt andre blomsterdekorasjoner, og tilhørende hjemlevering på døren.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute