!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

– Har verdens beste jobb!

Katrine Gulbrandsen hos Bark Dame- & Herrefrisør i Halden elsker hår og trives supert med sine kunder. 

– Da jeg begynte i bransjen var det mange som skulle ha lyst, langt hår, og gjerne med krøller. I dag er variasjonene store og det er spennende.

– Det er allikevel et kjent fenomen, at når høsten kommer er det mange som ønsker å ville ramme inn hårsveisen og kanskje ha en litt mørkere fremtoning, for eksempel med en pannelugg, mens man om våren er litt lysere, sier Katrine Gulbrandsen daglig leder og frisør hos Bark Dame- & Herrefrisør i Halden .

Katrine er utdannet frisør og stylist. Hun har jobbet i faget sidet 2005 og elsker jobben sin.

Hun har ett stort spekter av kurs og videreutdannelse, og har blant annet vært på kurs i New York, Oslo og Bergen m.m.

Katrine har jobbet tett med Tendez hårpleie, som fører produktene KMS California og Joico, og hun har blant annet utdannet seg som colorist og er ekspert på Joico sine farger.

Ellers setter Katrine service og faglig kompetanse høyt. Hun stiller høye krav til seg selv når det gjelder god kvalitet.

I dag er Katrine sammen med frisørsvenn Rikke Harboe om å ta seg av kundene, men til høsten får de en lærling.

– Det å tilby en lærlingeplass synes jeg er veldig viktig. Da må man skjerpe seg selv også, og det er viktig å få gode folk ut i bransjen via lærlingeordningen, sier hun.

Du finner Bark Dame& herrefrisør på Facebook HER og på Instagram HER

Artikkelen fortsetter under bildet


I mai i år flyttet Bark Dame- & Herrefrisør til Storgata 16 midt i sentrum av Halden og har i dag trivelige lokaler å tilby kundene.

Nylig vært på flyttefot

For et par år siden skiftet Katrine navn på sin salong fra "Vakker stil" til "Bark" og årsaken var et ønske om kun å jobbe med hår.

– "Vakker stil" hadde et litt annet konsept. Jeg er utdannet herrefrisør, og jeg hadde et ønske om å få et noe mer maskulint navn. Etter å ha drodlet litt rundt navnebytte med en kreativ kunde kom navnet "Bark" opp, og slik ble det, forteller hun.

Selv om navnebyttet ga flere mannlige besøk til frisørsalongen er det fortsatt flest kvinner som besøker Katrines frisørsalong, og de er i alderen 18-55 år.

I mai i år flyttet salongen til nye lokaler i Storgata 16 og i den sammenheng spurte Katrine, som har vært kunde hos Monsternett i flere år, om hennes abonnement kunne bli flyttet.

– Da vi flyttet hit til Storgata var det til lokaler som ikke hadde Internett, og vi tok kontakt med Monsternett, som kastet seg rundt og etter en dag var de på plass og hadde satt opp nødvendig utstyr for oss.

– Vi er helt avhengige av trygt og stabilt Internett til våre systemer. Det er bare å ta en rask telefon til Monsternett så ordner de det vi har ønske om med en gang. De er veldig gode på service hos Monsternett, sier Katrine.

Krevende yrke

Det å være frisør er et krevende yrke, og man må være i god form.

– Slitasjen på kroppen er stor, når man står i mange timer på gulvet og klipper. Helse miljø og sikkerhet - HMS har blitt mye bedre med årene. Elektrisk utstyr og heve- og senkestoler gjør at denne jobben gir mindre slitasje enn før i tiden, og godt verktøy er veldig viktig.

– Man må være i god form for å ha en slik jobb som dette og det er viktig å trene. For egen del driver jeg en del med styrketrening. Det er også viktig å ha gode sko, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Katrine (midten) synes det er artig med vågale kunder, som gjerne vil være litt "crazy" på håret.

– Jeg har verdens beste jobb

– Dette er jo verdens beste jobb å ha og vi er så heldige å ha kunder som er litt vågale. Da jeg startet opp i frisørbransjen ville mange være blonde, men nå har vi fått en hel del kunder som velger seg spennende farger som krever lite vedlikehold.

– Det er stor variasjon i kundenes ønsker og det synes vi er veldig morsomt og spennende. Enkelte kjendiser påvirker nok via sosiale medier hva folk ønsker av frisyrer, og kundene våre har noen ganger med bilde av en slik kjendis og sier "sånn vil jeg se ut".

– Her skaper vi unike uttrykk ved hjelp av forskjellige fargeteknikker og klipp. Hos oss i Bark Dame- & Herrefrisør har vi fokus på kvalitet og individualitet, sier Katrine.

Hun får ofte spørsmål om hun klipper og farger menn, og kan bekrefte at det gjør hun absolutt.

– Jeg er utdannet herrefrisør og det er noe med det å ha en mann i stolen. Da må jeg finne frem det tekniske i meg. Når jeg klipper en mann er det som å male på et nakent læret. Alle feil syntes.

–  Misforstå meg rett, det er ikke noe feil på damefrisører, men vi herrefrisører lærer å klippe veldig teknisk og nøye. Med en mann har vi ikke noe hår vi kan gjemme "feil" og skavanker.

– Som herrefrisør lærer vi også klipp og form av skjegg. Når du ser rundt deg nå er det mer og mer tillat at mannen igjen kan anlegge skjegg, sier hun.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute