!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Med tre generasjoner på hytta er det fint å ha god bredbåndskapasitet. Illustrasjonsfoto

Tre generasjoner med internett på hytta

Else Britt Syvertsen på Dammyr nord på Kirkøy på Hvaler har ofte «huset fullt», når barn og barnebarn kommer til familiehytta. Da er det godt å kunne møte de unges moderne krav med moderne bredbåndsløsninger.

– Familien vår har hatt hytte her siden 1960-tallet. Jeg arvet den etter mine foreldre, og vi koser oss, sier Else Britt Syvertsen.

Kirkøy er den største øya i Hvaler kommune, og nord på øya har familien hytte på Dammyr.

Tidene forandrer seg, og moderne bredbånd passer for alle generasjoner.

Møter den moderne tid

Det har vært lest adskillige aviser, blader og bøker gjennom årene fra 60-tallet og frem til og med i dag på familiehytta til Else Britt Syvertsen, som til vanlig bor i Oslo.

Nå står det 2017 på kalenderen, og tidene har endret seg også med tanke på hvordan man underholder seg og skaffer seg informasjon mens man er på hytta og har ferie.

– Vi fikk montert Monsternett i mars i fjor, forteller Else Britt.

Familien har forsøkt ulike løsninger for bredbånd.

– Det var eldstesønnen, som oppdaget Monsternett via Internet. Dette undersøkte vi nærmere heldigvis, sier hun.

Rask og smidig levering

– Vi tok kontakt med Monsternett og ble møtt på en hyggelig måte. Det gikk veldig kort tid etter at vi hadde bestemt oss til montøren var på plass.

– Han var en hyggelig kar, tilbød kreative løsninger og gjorde pent arbeid, forteller Else Britt.

Blant annet står det et gammelt tre på tomten hun har «hatt med seg hele livet» fra foreldrene hennes bygde hytta for over 50 år siden. Treet stod i veien for bredbåndssignalene, men Monsternetts montør visste råd.

– Det løste han fint. Han klatret like godt høyt til værs i treet og festet antennen. Bredbåndet har vært stabilt og fint hele tiden etterpå, forteller hun.

Trådløse signaler over hele tomta gjør at Internet brukes også utendørs.

Ikke innendørs med data

Fra antennen, via router spres signalene over hele hyttetomta hos Else Britt.

– Vi er 10-12 personer her på det meste. De fleste har sin Ipad, Pod, Mac eller mobil og det brukes flittig. Barnebarna fra 5 til 18 år er ivrige på dette, og jeg bruker selv å Google ting. Det er jo ikke lenger slik at man har oppdaterte leksika stående i hyllen, sier hun.

Det fine er nå at signalene er stabile på hyttetomten også utendørs.

– Det er ikke noe godt påskudd lenger for å kunne sitte inne, at man må følge med på dataen sin. Vi sitter på uteplassen under det store, deilige treet vi slapp å ta ned, og kan bruke våre respektive dataenheter utendørs, forteller hun.

Allsidig bruk uten problemer

– Vi er jo ganske mange her på en gang samtidig med tre generasjoner. Bruken av bredbåndet er ulikt. Noen bruker utstyret sitt til å lese Facebook og nyheter, mens andre spiller og det sees også streamet film. Vi har ikke hatt noen tekniske problemer, forteller hun og tillegger:

– Vi betaler en fast pris for de månedene vi bruker hytta. Vi har også brukt klippekort-løsningen og det har fungert veldig bra for oss.

– Både gamle og unge blir på en måte avhengig av internett. Det er deilig å komme hit og bare slå på anlegget og så er det oppe og går med en gang.

Les også: Trangt om plassen på hyttenettet med hele familien online.

Les saken HER

Les også: Hakkete og tregt bredbånd, filmer som stopper opp.... Slik behøver det ikke være.

Se saken HER

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute