Unngå at regningene blir borte - velg eFaktura eller AvtaleGiro

Stadig flere benytter seg av AvtaleGiro og eFaktura, noe Monsternett absolutt anbefaler. 

– Det er utrolig mange som vil ha eFaktura, men problemet til nå har ligget i at den aller første fakturaen du får fra oss i Monsternett eller andre du betaler til ikke kommer fram. Årsaken til det er spamfilteret i eposttjeneren din, som fanger opp eposten vi sender deg med den første fakturaen, sier Heidi Svanberg hos Monsternett.

– Man får ikke registrert eFaktura i nettbanken før man har fått faktura. Derfor blir faktura fra oss sendt på epost, som et vedlegg. Etter det kan man altså lage eFaktura -avtale i banken og få alle de neste fakturaene som eFaktura eller AvtaleGiro , sier hun.

Et spam-filter er et program som sorterer innkommende epost for å identifisere og trekke ut søppelpost, også kjent som spam.

Det kan installeres på en Internett-postserver, på en privat nettverksserver eller på en personlig datamaskin. Spam er ikke bare plagsomme, men det kan brukes til å spre ondsinnet kode som virus og trojanere, og for svindelforsøk.

Spam-filterne gjør ingen forskjell på privat- og bedriftskunder.

– Mange sier det samme, nemlig at det å sende epost har blitt ganske mye vanskeligere nå enn det var før. Selv mail vi svarer på fra oss i Monsternett etter en henvendelse vi får til oss kan forsvinne rett i «spammen», sier Heidi.

Når det gjelder regninger, som ikke betales til tiden, kanskje på grunn av at spam-filteret har "fanget" eposten med regningen i, har Monsternett en forsiktig tilnærming.

– Fra vår side forsøker vi å gi beskjed til våre kunder via en SMS med en påminnelse om at regningen har forfalt. Det påløper ingen gebyrer ved å motta en slik SMS, og det kun ment som en vennlig påminnelse. Deretter løser det seg som regel fort, sier Heidi.

Artikkelen fortsetter under bildet


Det er mange henvendelser til Monsternett fra kunder som sier de ikke mottar regninger på epost, noe som kan tyde på at dette problemet er nokså utbredt andre steder også. Løsningen er derfor å velge eFaktura eller AvtaleGiro fordi regningene da kommer rett i nettbanken og ikke sendes som PDF via mail.

Store fordeler med automatiske banktjenester

AvtaleGiro som system kom til da Nets (tidligere BBS) avviklet forløperen AutoGiro etter pålegg fra myndighetene. AutoGiro ble værende som løsning for bedrifter, mens AvtaleGiro er det som brukes på privatmarkedet.

Der AutoGiro gikk helt automatisk, fikk forbrukeren med AvtaleGiro større kontroll over betalingskravene ved å kunne stoppe eller endre dem, og få varsler om trekk før de finner sted.

AvtaleGiro gir forbrukeren/betaleren større muligheter til å gripe inn overfor betalingskrav som vedkommende ikke er enig i, og er en smidig ordning for både betaler og mottaker.

– Vi ser at et stadig økende antall velger AvtaleGiro. Det er en fin og oversiktlig tjeneste for formidling av regelmessige betalingsoppdrag  mellom oss som bedrift og deg som kunde, sier Heidi Svanberg hos Monsternett.

Artikkelen fortsetter under videoen, som viser deg hvordan du oppretter AvtaleGrio og eFaktura

Slipper gebyr og feiltrekk

Når du velger å betale manuelt skal du både passe forfallsdatoen og fylle i riktig KID og beløp. Kontoen du skal sende til må også være riktig tastet inn.

Når du gjør en manuell betaling i nettbanken dukker det ofte opp en beskjed om at du kan få regningene fra leverandøren du betaler til som AvtaleGiro .

eFaktura er også en populær banktjeneste for å sende faktura elektronisk. eFaktura leveres i kundens nettbank istedenfor per brevpost eller e-post.

– Både eFaktura og AvtaleGiro er noe man enkelt legger opp til selv i egen nettbank, og har du først gjort det, så slipper du å følge med på alle regninger og taste inn opplysninger manuelt, sier Heidi.

– Du registrerer ditt ønske om AvtaleGiro i egen nettbank, og banken gir oss beskjed. Så slipper man fakturagebyr, og får faktura rett i nettbanken, sier hun.

Kunden (fakturamottakeren) forholder seg til banken sin, og når det gjelder eFaktura må kunden selv effektuere selve betalingen, men slipper hele jobben med å taste kontonummer, KID-nummer, beløp og forfallsdato, da dette allerede er oppgitt.

eFaktura kan kombineres med AvtaleGiro når betalingsmottakeren tilbyr dette.

– Fakturaer fra Monsternett er knyttet til abonnementet ditt, så det er ingen fare for at du trekkes for mye. Feil kan jo skje, men det er ingenting vi ikke kan løse, sier Heidi som avslutter med å oppfordre alle til oftere å ta en kikk i spam-filteret sitt.

Spørsmål til Monsternett kan du enten stille via vår Facebookside eller du kan ta kontakt med oss via våre nettsider.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute