!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Telefonledninger i stolper og i bakken skal nå fases ut, og flere av Telenors kunder på fasttelefoni og bredbånd skal over på mer moderne og driftssikre teknologier. 

– Enda en god grunn til å benytte Monsternett

Telenor varsler endringer for mange brukere, som Monsternett har løsninger på.

I en pressemelding tidligere i juni varsler Telenor at selskapet i løpet av 2018 og 2019 vil flytte rundt 15.000 nordmenn fra kobberlinjer til Telenors infrastruktur for mobil- eller fibernett.

– Som Monsternett har pekt på i årevis går teknologiutviklingen fort. Fra vår side har vi gjort oppmerksom på at mange av de mer enn 100 år gamle ledningene i Telenors kobbernett for fasttelefoni er lite anvendelige for bredbånd.

– Nå bekrefter Telenor  at de vil satse på fremtidssikre alternativer over mobilnettet eller fiberbasert bredbånd, og det høres lovende ut for brukerne. Spørsmålet blir jo hvor mange som endelig kommer til å nyte godt av disse endringene, hvor frivillig flyttingen blir og hvor i landet det skjer endringer, sier Monsternetts Vegard Svanberg.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Artikkelen fortsetter under video.

Fri databruk og IP-telefoni

Nærmere tre av fire kunder i Telenor har takket nei til fasttelefon over kobbernettet de siste 15 årene, mens mobil og fiber er de mest etterspurte teknologiene, heter det i pressemeldingen fra Telenor tidligere i juni.

Monsternett har en av de alternative teknologiene, som ikke avhenger av kobbernettet, og som gir fri databruk.

– Jeg oppfatter det slik at mange sliter med dårlig mobildekning i områder og vil beholde fasttelefon av den grunn. Om kobberledningene forsvinner mister brukerne både fasttelefon og bredbånd via fasttelefonen. I slike tilfeller må disse ha mobilt bredbånd og mobiltelefon, sier Vegard Svanberg hos Monsternett.

Telenor forteller i pressemeldingen at man beholder infrastrukturen over kobber dersom det ikke finnes alternative teknologier i et område, eller der det er mest hensiktsmessig å opprettholde tilbudet over kobbernettet.

– Det vil med andre ord si, at de som kun har kobberledningene fra Telenor i bakken eller hengende i en stolpe for bruk til bredbånd, vil måtte fortsette med dårlig bredbånd. Disse ledningene er altså ikke beregnet for bruk av stor datatrafikk, sier Vegard.

For Monsternetts trådløse bredbånd, som verken er avhengig av kabel eller telesentraler med god kapasitet, er det kun «fri sikt» fra sender til ditt hus eller hytte som gjelder.

– For de som ønsker å opprettholde bruk av fasttelefon finnes det gode tilbud om IP-telefoni tilgjengelig. Du kontakter hvem som helst som leverer IP-telefoni, får et IP-telefonadapter tilsendt i posten som du kobler til telefonapparatet. Da blir det akkurat som fasttelefoni, bare at det går over bredbåndet. Vi har flere kunder, som har denne løsningen og det fungerer godt, sier Vegard.

Gjør din bredbåndsbestilling HER

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jobber lokalt og kjenner forholdene

Monsternett har kunder i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler. I år er det 15 år siden Monsternett startet opp, og selskapet har ekspandert til flere tusen kunder i Østfold innen privat-, bedrift og hyttemarkedet.

– Vi bygger fortløpende ut med master og noder, og mange mennesker uten et fibernettverk i nærheten av seg, får raskt, rimelig trådløst bredbånd fra oss, sier Vegard Svanberg.

Han understreker at Monsternett jobber lokalt og kjenner lokale forhold.

– Det har vært og er mange hyggelige tilbakemeldinger å få de årene vi har vært i virksomhet. Folk er fornøyd med vår bredbåndskapasitet og stabilitet, kundeservice, pris og vår «30 dagers fornøyd-garanti».

– Alt i alt gir disse positive tilbakemeldingene oss inspirasjon til å utvide og bygge på vårt nettverk. At andre aktører i bredbåndsmarkedet gjør endringer, finner mange er enda en god grunn til å ta kontakt med Monsternett, sier Vegard.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute