!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

– Kable det du kan av digitale enheter hjemme. Da får du god stabilitet, sier Anders Remi Rusten.

– Kable så mye du kan hjemme!

Hvis du har irriterende hakkete nett hjemme kan det være lurt å bruke kabel.

De fleste husstander har i dag digitale enheter som PC, Mac, Ipad, og mange av disse enhetene går på trådløst nettverk inne i huset. Dette er den største selvfølge for oss, men enkelte ganger kan det være lurt å gjøre litt endringer hjemme, så som å koble til kabel på noe av det vi bruker aller mest.

– Folk opplever hakking og forsinkelser i for eksempel film. Med mindre du er på et overbelastet 4G-bredbånd eller på en gammeldags teleledning er det som oftest ikke bredbåndet inn til huset som er utfordringen, men det trådløse nettverket inne i huset, sier Monsternetts Anders Remi Rusten.

Han forteller at det veldig ofte er ruteren og ruterens plassering det kan være noe med.

– Ofte kan brukeren sitte langt fra sin ruter. Dermed oppleves nettet som tregt, ustabilt og "dårlig". Da er det ofte enheten de bruker, som har et dårlig nettverkskort, eller at de rett og slett sitter langt fra den trådløse senderen de har.

– Det er lett å glemme at enhetene man bruker, enten det er Ipad, Mac, mobiltelefon eller PC, har et trådløst kort i seg også. Dette kortet skal plukke opp de trådløse signalene innendørs og disse er av varierende kvalitet fra hus til hus, sier han.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Teksten fortsetter under bildet.

Kan være veldig irriterende, når data og film hakker ivei på skjermen, og nedlastingen av selv enkle og lette filer tar lang tid.

Ruteren skal stå fritt

Noen tips du kan gi oss om plassering av en ruter?

– Ruter bør plasseres fritt og sentralt i huset. Når vi er ute og monterer opp bredbånd hos våre kunder forsøker vi å plassere ruter der kundene bruker den mest, og også slik at den dekker godt nok de rommene som det er mest kritisk at det fungerer i.

Hva med repeatere* inne i huset?

– Det kommer helt an på hvert hus, og her er det ingen fasitsvar. Det er viktig å høre med fagpersonell som kan hjelpe hver enkelt å skreddersy en løsning som passer. Alle hus er forskjellige og har forskjellige utfordringer med trådløs dekning, sier Remi.

Mesh er sømløst og stabilt

I våre hjem og på arbeidsplasser er det i dag mange enheter med trådløs tilkobling. PC-er, nettbrett, mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoller har ofte WiFi, og det gjør at utfordringer med WiFi-dekningen har blitt stadig tydeligere for mange.

Remi forteller at Mesh-nettverk er verdt å legge merke til, når det gjelder WiFi-dekning i eget hus.

– En Mesh-løsning er definitivt en av de bedre løsningene på dekningsproblemer i hus. Det har jeg selv satt opp med to rutere, en i hver ende av huset. Det fungerer sømløst og jeg får full dekning med full hastighet i hele huset, sier han.

Mesh-produktene er svært enkle å sette opp for brukeren, og alle kommer stort sett ferdig konfigurert i pakken. Dermed kreves det kun at du laster ned den tilhørende appen, plugger i strøm og kabel fra modem/ruter og følger anvisningene.

– Stort sett er du på nett i løpet av to minutter, og det kreves altså svært liten kunnskap om nettverk for å få dette til. Om man til stadighet opplever dekningsproblemer og lave hastigheter når man er litt unna ruteren, vil jeg si Mesh er verdt investeringen.

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mange tekniske gjenstander i våre hjem, som bruker Wi-FI. Prøv å kable det du kan og bruker mest.

Kabel er stabilt og raskt

De aller fleste datamaskiner, både bærbare og stasjonære, er utstyrt med en port for kablet nettverk. Nettverksporter finner du vanligvis også på spillkonsoller og TV-er.

Det er mye enklere å koble en kabel til slike enheter enn å konfigurere det trådløse nettet, hvis utstyret er satt opp med Wi-Fi*.

– Problemene med TV-er og lignende forblir derimot ofte der uansett hvor god dekning du har via et Mesh-nettverk . Det å bruke kabel innendørs hjemme gir derfor klare fordeler. Alt som kan kables bør kables, mener jeg.

Remi ramser opp Riks-TV bokser, Canal Digitals parabol dekodere, Playstation og Xbox og Smart-TV blant de gjenstandene man absolutt bør legge kabel til fra ruter.

– Dette er for at enhetene kan få direkte kommunikasjon med nettlinjen og slippe flaskehalser som trådløst nett kan gi i ditt hjem.

– Det er viktig også å tenke på at jo mindre en ruter må jobbe med å sende signaler trådløst til slike enheter, jo bedre stabilitet og hastighet gir dette for de andre enhetene innendørs, som man ikke kan kable, sier han.

Om din ruter er montert nær PS4, Smart-TV og andre slike ting kan faktisk signalene bli " for bra ", og man opplever at det ikke fungerer godt.

– Veldig mange tenker "dette burde jo jammen fungere bra, fordi ruteren står jo rett ved siden av". Det er godt tenkt, men det med nær plassering kan være selve problemet. Problemet er at når de står så tett blir signalet fra ruteren til TV-en for sterkt, slik at mottakeren i TV-en blir overbelastet.

– Med en kabel i disse enhetene vil man ofte oppleve at alt fungerer mye bedre, også trådløst. Så man skal ikke undervurdere kraften av noe så enkelt som en kabel, avslutter Remi.

Monsternetts bredbånd tar kundene med storm

*Repeater:
En repeater i et data- eller telenettverk er en enhet som forsterker et signal for å sende det videre. Forsterkninger skjer begge veier, både på opplink og nedlink.

Dette brukes blant annet for å få en stabil linje over større avstander, for eksempel ved krysning av hav. Det finnes både analoge og digitale teknologier, og de brukes både på elektriske og optiske kabler, samt til radiokommunikasjon og kringkasting.

*Wi-Fi:
er en trådløs kommunikasjonsteknologi. Gjennom Wi-Fi kan elektroniske enheter overføre data trådløst over datanettverk ved hjelp av radiobølger.

Andre spørsmål knyttet til mesh og kabling

Hvilke spesifikke tekniske utfordringer kan man møte når man konfigurerer et Mesh-nettverk hjemme?

  • Når du konfigurerer et Mesh-nettverk hjemme, kan du møte tekniske utfordringer som inkluderer optimal plassering av nodene for å sikre jevn dekning. Det krever forståelse av hvordan signalene forplanter seg i hjemmet, og hvordan hindringer som vegger og møbler kan påvirke signalstyrken. Kompatibilitet mellom forskjellige enheter og eksisterende nettverksutstyr kan også være en utfordring, samt å sette opp nettverket slik at det gir jevn og stabil ytelse uten at enhetene mister forbindelsen eller opplever dårlig signalstyrke.

Hvordan påvirker ulike byggematerialer i et hjem WiFi-signalets styrke og kvalitet?

  • Ulike byggematerialer påvirker WiFi-signalets styrke og kvalitet fordi de har forskjellig evne til å absorbere eller reflektere signaler. Materialer som betong, murstein og metall er spesielt utfordrende, da de kan blokkere eller svekke signalene betraktelig. Tre og gips påvirker signalene mindre, men kan fortsatt føre til reduksjon i signalstyrken. Glass kan også forstyrre WiFi, spesielt hvis det er energieffektivt eller behandlet for å reflektere sollys. Det er viktig å vurdere disse materialenes innvirkning når man plasserer routere og andre nettverksenheter.

Er det noen sikkerhetsrisikoer ved å bruke kablede nettverk sammenlignet med trådløse nettverk?

  • Kablede nettverk anses generelt som sikrere enn trådløse fordi de krever fysisk tilgang til nettverksinfrastrukturen for å koble til eller avlytte dataoverføringen. Mens trådløse nettverk kan være utsatt for eavesdropping, signalforstyrrelser eller uautorisert tilgang via hackere innen rekkevidde, reduserer kablede nettverk denne risikoen betydelig. Imidlertid er ikke kablede nettverk immune mot alle sikkerhetstrusler; de kan fortsatt være sårbare for angrep gjennom internett eller fra innsiden av nettverket hvis ikke riktige sikkerhetstiltak er på plass.

Les også:
Totalsummen avgjør om en bredbåndsleverandør er dyr eller billig

Monsternetts kundeservice: Hjelp til selvhjelp

Les mer HER og se video om "hjelp til selvhjelp"

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute