!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Trådløst og raskt bredbånd til hus, hytte og bedrift

Små antenner på din husvegg, kombinert med fri sikt til en av Monsternetts mange sendere ute i Østfold, sikrer deg raskt og stabilt bredbånd.

Små antenner på din husvegg kombinert med fri sikt til en av Monsternetts mange sendere ute i Østfold, sikrer deg raskt og stabilt bredbånd.

Monsternett leverer i hovedsak trådløst bredbånd til Halden, Hvaler, Fredrikstad, Sarpsborg og tilstøtende områder. I tillegg kommer fiber der dette er muliggjort.

– Langt de fleste av våre kunder velger trådløst bredbånd. Det er ikke noe kostbart gravearbeid forbundet med etableringen eller kabler som forsinker signaler, men kort og godt et prinsipp om at du har tilnærmet fri sikt fra bygningen du skal ha montert antenne på og til en av våre sendere, sier Monsternetts Vegard Svanberg.

– Teknologien for trådløst bredbånd er i utgangspunktet basert på WiFi, og det vil si det samme som man har i hjemmene. Så er denne teknologien videreutviklet og tilpasset for utendørsbruk, samtidig som elektronikken er av et helt annet kaliber og at systemene rundt er hel-proffe slik at man får stabil drift på det, forteller Vegard og fortsetter:

– Teknologien er i og for seg velkjent og mye brukt på verdensbasis, men har ikke fått et veldig stort fotfeste i Norge. Det skyldes nok mye at den krever fri sikt, og derfor krever at operatører som oss er svært lokalkjente for å finne gode plasseringer av senderutstyret.

Les mer:
Bredbånd med garanti: Du blir 100 prosent fornøyd – eller får pengene tilbake

Artikkelen fortsetter under bildet


Monsternett tilbyr raskt og stabilt trådløst bredbånd i flere kommuner i Østfold. Signalene er trådløse og går over lange avstander.

Signaler går 4-5 kilometer

– Det skjer noe hele tiden innen teknologi, og fra i år så har vi begynt å operere med en maksavstand på 4-5 kilometer litt avhengig av avstand fra senderen. Det skyldes at vi med årene har fått såpass mange brukere mange steder, at vi må være enda mer nøye på å  sikre signalkvalitet, sier Vegard.

Parallelt med å tilpasse maksimal-avstand til mange flere brukere bygger Monsternett ut kapasiteten sendermastene i Østfold og etablerer flere.

– Vi har også gått litt opp i størrelse på antennene ved nymontering hos de som ligger lengst unna våre sendermaster, og dermed blir signalene enda mer stabile. De som er innen de første par kilometerne får gjerne de vanlige antennene. Vi snakker her om antenner på størrelse med en liten asjett eller i andre tilfeller på størrelse med en melkekartong. Ikke store greiene altså, sier Vegard og legger til:

– De som er lenger unna bruker vi antenner hos på størrelse med en middagstallerken. Antennene er sjelden noe stort tema, men det hender jo folk lurer på hva trådløst bredbånd er, og hva som skal til for å få det tilpasset hos seg.


Send inn en bestilling , og få klarlagt om du kan få Monsternetts trådløse bredbånd eller ei. Kan du ikke få bredbånd får du heller ingen faktura.

Meld din interesse, så sjekker vi dekning

Monsternett har stor pågang av folk som har ønsket hytteabonnement eller bor/ jobber i områder der det er dårlig bredbåndsdekning.

Når slike henvendelser kommer til Monsternett oppfordres folk til uforpliktende å melde inn ønsker om oppkobling mot trådløst bredbånd, og deretter blir mulighetene sjekket ut raskt.

Det raskeste er direkte bestillinger via Monsternetts nettside . Da blir det avklart om du kan få bredbånd eller ei.

Noen velger å ringe Monsternett, for å forhøre seg om dekning – og en slik samtale forløper typisk slik som angitt nedenfor, når kunden har fått beskjed om å bestille for å se om trådløst bredbånd er en mulighet.

Potensiell kunde:
– Men jeg kan jo ikke bestille, når jeg ikke vet det er dekning?
Monsternett:
– Joda, det går fint. For vi leverer ikke nett til noen som ikke kan få, og da får du heller ingen faktura.
Monsternett:
– Du er jo heller ikke bundet av noe om det blir montert en antenne og satt ut en ruter hos deg, fordi vi har en fornøyd-garanti. Så er du ikke 100 prosent fornøyd, og gir oss beskjed innen 30 dager, så tar vi bort utstyret og du får pengene tilbake.

Når Monsternett får henvendelser fra et område der det ikke dekning, samles forespørslene opp og det kan gi seg utslag i en senere utbygging av sendermaster, hvis det er mange nok.

– Vi samler opp alle de henvendelser vi får, og ser hvor vi kan bygge ut. De som gjør en bestilling forplikter seg altså ikke på noen måte, sier Monsternetts Vegard Svanberg.


Av og til kan det skjer det at en nabo har sikt til senderen og får Monsternetts bredbånd, mens du ikke har det.

Naboen har Monsternetts bredbånd, hvorfor får ikke jeg?

Monsternett leverer bredbånd i Østfold og prinsippet rundt dekning er «fri sikt».

– Hvis det er fri sikt mellom en av våre mange sendermaster og din hytte, ditt hus eller bedrift, så har vi dekning. Da er en liten antenne på hytte- eller husveggen det som skal til. Montøren gjør jobben på en times tid, og da er trådløs ruter satt opp og du er koblet opp mot Internett, sier Vegard.

Av og til kan det skjer det at en nabo har fri sikt til senderen og får Monsternetts bredbånd, mens du ikke har det.

– Når det er sagt, prøver vi å finne løsninger. Det hender av og til vi kan sende via naboen over til deg, eller finne andre gode løsninger. Slike løsninger koster noen ganger litt mer, men montørene gir deg i så fall et kostnadsoverslag dersom det lar seg løse.

– Andre ganger finner du og montøren i fellesskap fram til «Petter Smart-løsninger» , der en antenne ikke settes på husveggen, men på et sted nær ved huset. Plutselig har du stabilt, trådløst bredbånd fra oss helt uten gravearbeid og store fysiske inngrep, sier han.

– Jeg ser en mast, hvorfor får jeg ikke nett da?, er et ofte stilt spørsmål til Monsternetts kundeservice.

– Vi har utstyr i mange master, men ikke alle. Hvis du ikke kan få nett fra masta du ser, er det antakeligvis fordi du ikke ser en mast vi har utstyr i. Hvis du likevel mener du ser en mast vi har utstyr i, så ta kontakt så tar montørene eventuelt en befaring, sier Vegard.

Dette sier kundene om Monsternetts bredbånd

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute