!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Montørene hos Monsternett bidrar også med "Petter Smart-løsninger", når du skal få bredbånd. Hos Kasim på Fagerholt var løsningen å sette en antenne litt vekk fra huset i en gressbakke, og dermed var prinsippet om "fri sikt" sikret, og bredbåndssignalene fosset på.

– Bra bredbånd fra Monsternett i Halden

– Monsternetts "Petter Smart-løsning" fungerer veldig godt, sier Kasim på Fagerholt, som nå endelig har fått et bredbånd som fungerer.

Kasim Ibrahim-Pur flyttet med familien sin til Fagerholt for litt over et år siden, og søkte da Monsternett om å få bredbånd.

– Det kunne vi ikke få, fordi det var ikke fri sikt hit, sier han.

Kasim hadde en ADSL-løsning fra en annen bredbåndsleverandør enn Monsternett, som ikke fungerte og han var misfornøyd både med hastighet og signalbrudd.

– Så spurte jeg Monsternett igjen denne høsten, og da hadde det skjedd endringer i forhold til mine muligheter. Det ble gjort en kontroll, og det viste seg da at med en liten "Petter Smart-løsning", som innebærer at mottakerantennen her hos oss ble plassert litt bort fra huset opp i en bakke, så fikk vi bredbånd, forteller han.

– Veldig godt fornøyd med stabilitet og hastighet

– Uka etter befaringen hos oss kom Monsternetts Remi Rusten, og da var antennen på plass her raskt, og det fungerte med en gang.

Fra antennen i gressbakken utenfor huset går det en kabel inn, og nå har Kasim og familien skikkelig bredbånd.

– Ja, dette var noe helt annet enn det vi hadde tidligere. Vi er fire i familien, to voksne og to barn, og benytter Internett både i jobbsammenheng, som nyhets- og filmkanal og til å følge med i sosiale medier. Dette trådløse bredbåndet er stabilt og raskt, og for vår del var det en skikkelig forbedring, sier han.

– Prinsippet om "fri sikt" er ufravikelig for oss i Monsternett. Er det fri sikt mellom våre sendermaster og stedet der du bor, så garanterer vi raskt og stabilt bredbånd, sier Remi Rusten.

– Alltid glad for å kunne hjelpe til

Alt som vanligvis kreves for å få tilgang på Monsternetts trådløse bredbånd er "tilnærmet fri sikt" fram til huset eller hytta di fra en av Monsternetts mange sendermaster i Østfold og en liten antenne på veggen din på størrelse med en melkekartong.

– Enkelte ganger gjør vi en liten vri på det hele, slik som hos Kasim. Kanskje en litt større antenne eller en annen løsning, og så er du sikret raskt bredbånd, sier ansvarlig for montering av trådløst bredbånd hos Monsternett, Remi Rusten.

Han har gjennomført flere hundre monteringer hjemme hos folk i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler, og monteringene har foregått i byene, i "de dype Østfold-skoger" og på skjær og holmer langs Østfoldkysten, og han gleder seg over å kunne hjelpe til.

– Internett er en så viktig del av folks hverdag per i dag, at når du har slitt med dårlige signaler og lav hastighet en stund påvirker det hverdagen din. Når vi har avklart at du har fri sikt, fosser signalene inn til deg, og det er jeg alltid glad for å kunne hjelpe til med, sier Remi.

Samler opp henvendelser og vurderer utbygging

Når Monsternett får henvendelser fra et område der det ikke dekning, samles forespørslene opp og det kan gi seg utslag i en senere utbygging av sendermaster.

Hvis det kommer mange nok henvendelser vurderes en utbygging.

Henvendelsene gjøres best til Monsternett i form av en bestilling, men ingen forplikter seg på noen måte.

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Les også:

Billig og raskt internett på hytta

Mange vil ha bredbånd på hytta på Hvaler

Internett på hytta? Se hvilke muligheter du har i 2017

*Petter Smart

Petter Smart er en fiktiv figur i Andeby-universet, og hans første inntreden i tegneserien om Donald Duck var i en Carl Barks-historie fra 1952. Siden den gang har oppfinneren Petter Smart vært med i mang en historie om Donald og Skrue McDuck, og både hjulpet Skrue med oppfinnelsene sine, men også nær på ruinert ham.

Hans originale navn var Goggen Skrueløs før han senere ble omdøpt til Petter Smart.

Blant Petters oppfinnelser er Regnbuetang, Automatisk peanøttspreder, Menneskeforflytter og Hoppestang og ryggsekk for smørkjerning.

Se en Wikipedia-liste over Petter Smarts fantastiske oppfinnelser HER

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute