!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Også i besteforeldre-generasjonen er bruken av Internett og sosiale medier kraftig økende både på hjemmebane og på hytta.

Rekordartet bredbåndstrafikk for Monsternett i påsken

Stadig flere kunder og økt bruk av streaming og Internet ga rekord for Monsternetts trådløse bredbånd denne påsken.

– Hvert år dobler behovet for båndbredde seg, og det er en trend vi har sett i mange år, forteller Monsternetts Espen Berg.

Dette skyldes delvis kraftig og kontinuerlig vekst i Monsternetts kundemasse, samt endringer i folks medievaner.

– TV, video og aviser har gradvis blitt erstattet av Nett-TV, Netflix og nettaviser. Det gjelder ikke bare for den yngre generasjon, men også i besteforeldre-generasjonen, sier Berg.

Hyttekundene gir full gass på nettet

– Monsternett ser også en klar trend på at behovet for bredbåndstilgang også hos hyttebrukere øker. Dette skyldes at dagens bredbånd for hyttemarkedet har blitt så bra at man trygt kan ta "hyttekontor" til jobb en dag, slik at man på den måten utvider brukstiden på hyttene, sier Espen.

Monsternett har flere tusen kunder koblet til sitt trådløse bredbånd, og nærmere 10-15 prosent av disse er hyttekunder.

Med rundt 100 noder (sendepunkter) i Østfold dekker Monsternett store deler av befolkningen i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler.

– Vi ser også at TV-leverandører, som eksempelvis Riks-TV, nå tilbyr et fullverdig TV-alternativ via IP. Dette gjør nok at mange velger å droppe dekoderen og TV-antennen på hytta.

– Alt man trenger er en app på telefonen sin, samt en enhet med Chromecast-støtte, så er man i gang.  Den støvete hylla med VHS-kassetter hadde også sin sjarm, men mange nyter nok nå heller en god film på Nettflix, Viaplay, HBO eller tilsvarende istedet, sier han.


– Vi satser stort på hyttemarkedet, rett og slett fordi vi har et produkt som ingen andre kan konkurrere med, sier Espen Berg.

Satser stort på hyttemarkedet

«Glem datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer», heter det fra Halden-bedriften Monsternett.

Monsternett tilbyr hyttefolk i Østfold en løsning, der du betaler for perioden april til og med september.

Det er ingen nedlastingsbegrensninger eller datakvote, og bredbåndsløsningen er svært stabil for streaming av film, Internettsurfing og Facebook etc.

I stengeperioden fra oktober til og med mars, får du dessuten et klippekort på 30 "klipp", som du enkelt åpner via SMS, for eksempel om du bruker hytta senhøst, jul- eller vinterferie.

–  Vi satser stort på hyttemarkedet, rett og slett fordi vi har et produkt ingen andre kan konkurrere med.  Siden vi har en egen infrastruktur med god kapasitet kan vi tilby garanterte hastigheter og ingen datakvoter.

–  Datakvoter er noe som passer veldig dårlig med dagens ikke-linære TV. Man bruker fort opp en datakvote om man benytter Internett til film- og TV-titting. Vi sliter heller ikke med det samme som mange som leverer via 4G, nemlig at basestasjoner blir fulle når hyttesesongen er i gang.

–  Hos oss så betaler man for en hastighet, og denne hastigheten garanterer vi selv om alle hyttenaboene sitter inne en regntung junikveld og ser på film, sier Espen Berg.

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Pensjonert høgskolelektor  Sven Egil Folvik bruker hytta på Ullerøy hyppig og hele året. Han har mye glede også av de ekstra klippene i sitt hytteabonnement fra Monsternett. Les hans historie ved å trykke HER

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute