!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Ansikter på deltakere er "gjemt" slik det er vanlig å gjøre, når barn medvirker i aktiviteter.

– Tusen takk til Monsternett

Jelsnes-speiderne fikk drahjelp fra Monsternett, da verdens største digitale samling for speidere ble gjennomført lokalt.

Joti (Jamboree on the Internet) ble i år arrangert 17. og 18. oktober, og er en virtuell campsite åpen for alle speidere over 13 år ifølge med en voksen.

Her kan man, sammen med speidere fra hele verden, bli med på morsomme og lærerike aktiviteter. Programmet inkluderer “global campfires”, talentshow, og mye, mye mer.

– Vi var sju speidere og tre ledere med på arrangementet her på misjonshuset i Jelsnes den aktuelle helgen. Det var fremmøte lørdag klokka 12:00 og avslutning søndag klokka 14:00, og det var et vellykket arrangement, sier speiderleder Thomas Nilsen.

Underveis i arrangementet kunne deltakerne kommunisere med speidere fra andre steder i Norge og utlandet.

– Vi var i kontakt med mange der ute på kloden, og blant annet kommuniserte vi med speidere på Fijiøyene og i Sør-Sudan. Med coronapandemien har samlinger av speidere rundt omkring blitt begrenset, men lokal deltakelse via Internett er det fullt mulig å gjennomføre på en betryggende måte, sier Thomas.

Joti og Jota (Jamboree on air - god, gammeldags radiosambandskommunikasjon) samlet i 2016 1,5 millioner deltakere. Temaene er teknologi og kommunikasjon, verdien av globalt samfunnsengasjement, og hvordan man sammen kan møtes for å løse fremtidens utfordringer.

Det var overnatting på misjonshuset med bespisning middag og frokost underveis, og Thomas forteller at deltakerne hadde med seg eget snop, soveposer og underlag, og at det var en fin blanding av gutter og jenter med på samlingen.

På misjonshuset på Jelsnes hadde KFUK KFUM -speiderne samling under det globale arrangementet og Monsternett satte opp gratis bredbånd.

– Bredbåndet var av topp kvalitet, og veldig stabilt og bra. Vi er takknemlige for at Monsternett sponset oss med dette. Hastigheten på bredbåndet var super og det hele gikk knirkefritt, sier Thomas Nilsen.

Her finner du Jelsnes-speiderne på Facebook: Jelsnes KFUK-KFUM

Artikkelen fortsetter under bildet.


I all hovedsak foregår Jelsnes-speidernes aktiviteter utendørs, når de samles hver tirsdag eller en gang i mellom arrangerer en helgetur.

99 prosent utendørs aktivitet

Det er en relativt nyoppstartet, lokal gruppe speidere på Jelsnes med en blanding av jenter og gutter.

– Vi er alt i alt 24 personer involvert. 16 av disse er barn i alderen 6 år opp til 20 år, forteller Thomas.

Det er ute i skog og mark aktivitetene foregår i all hovedsak, og Joti-arrangementet hører til unntaket, når det gjelder digital aktivitet.

– 99 prosent av tiden er vi ute i naturen. Vi ønsker ikke at speiderne steller med mobilene sin, når vi møtes her hver tirsdag unntatt i sommerferiene, sier han.

Skog, natur, miljøvern, førstehjelp og sosial hygge ligger i bunnen, når speiderne treffes og er i aktivitet.

– Vårt motto er at du gjennom friluftsliv, samarbeid, vennskap og læring får gode opplevelser for livet, og at speiding bidrar til dette. Kom og bli med, for her er det plass til flere, sier Thomas Nilsen.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute