!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Dansens hus Halden: Bevegelsesglede er folkehelse for alle aldre

For ganske nøyaktig ett år siden åpnet Dansens Hus Halden. Det rommer Haldens Danseskole, og er et hus åpent for alle som er glad i bevegelse.

– Vi dannet denne frivillige foreninger for tre år siden, for å skape et hus for dans i Halden. Et sted for alle aldre, der en kan øve, ha kurs, og alt som gir bevegelsesglede for barn, unge, voksne og eldre. Det er mye folkehelse i dans og bevegelse.

Sverre Magnus Heidenberg forklarer ivrig. Han er prosjektleder for Dansens hus , og hadde med seg idéen fra Stockholm, der han bodde i flere år. Selv har han en bakgrunn som profesjonell danser. Da han ble pappa gikk han over til å være produsent for dans- og kulturprosjekter, for å få tiden til å strekke til, og har blant annet jobbet for den Norske Opera & Ballett . Nå jobber han 80 prosent på Halden videregående skole som lærer innen musikk, dans, drama og bevegelse, og bruker resten av tiden på Dansens hus.

Et hus for alle

Dansens hus drives av en frivillig forening, på samme lest som i flere av de større nordiske byene, som Oslo og Stockholm.

Halden Danseskole var på utkikk etter nye lokaler, og det kan jo fort bli dyrt å leie. De har nå plass hos oss, som er bra for begge parter. Her er det plass til alt fra profesjonelle dansere som trenger et sted å øve, til den glade amatør.

– I forbindelse med at jeg var å danset på et senter for demente, opplevde jeg noe veldig rørende; En av beboerne som aldri ga tegn til å reagere på noe, begynte å danse sammen med oss. Dans betyr så mye for så mange, og gjør så mye godt. Og det vil vi gjerne skape et større rom for her i Halden.

Utvider bit for bit

Dansens Hus Halden mottar støtte fra DNB , Sparebankstiftelsen Halden , Musikkutstyrsordningen og Kulturrom . I tillegg til et godt samarbeid med huseierne i Lilletorget AS. Det er dyrt å lage et hus som skal passe dette formålet. Planen er klar, men bygget klargjøres etter hva økonomien tilsier.

– Huset er skreddersydd for dans, med svikt i gulvene, ballettbarrer, speilvegger, nytt musikkanlegg og godt lydisolert. To dansesaler er klare, og ytterligere to skal bygges. I tillegg kommer en scene og et backstageområde der man kan gå mellom salene. Når alt er ferdig vil vi ha rundt 500 kvadratmeter å boltre oss på.

Åpent og raskt nett for alle brukere

Monsternett er opptatt av et levende Halden, med gode tilbud til folk i alle aldre. Derfor tok vi kontakt med Dansens Hus og tilbød å sponse internett i huset. Noe de sa ja til.

– Vi er veldig fornøyd med fibernettet vi får fra Monsternett, som nok er det raskeste du kan få i Halden. I tillegg er det god kundeservice og raskt respons. Pedagogene våre er helt avhengig av et stabilt og raskt nett, da de streamer det meste av musikk de bruker i undervisningen. Samtidig som alle brukerne våre har tilgang til gratis wifi når de er her og gjør lekser, venter på time og annet.

Dansens Hus Halden finner du midt i hjertet av Halden, i Svenskegata 1. Her finner du også Halden Danseskole.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute