!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Ikke bli lurt på nett

Hvordan unngå å bli lurt av netthandel

Det har akkurat vært Black week, og netthandelen fortsetter i full fart til godt over jul. Men på nettet er det mange som gjerne vil lure deg. Det er falske nettbutikker og andre metoder for å prøve å svindle deg. Hva kan du selv gjøre for å unngå dette?

Tall fra betalingsløsningen Klarna viser at rundt 300.000 nordmenn har blitt lurt av falske nettbutikker bare i år. Og de nettbutikkene er ofte veldig profft satt opp, med stort utvalg av akkurat de tingene du ønsker deg. Gjerne bedre enn de fleste andre steder, til veldig hyggelige priser. Noen av dem markedsfører seg også tungt i lokale medier. Andre tar navn som til forveksling er lik kjøpesentre eller andre navn som er gjenkjennelig og derfor føles trygt.

Hva skal du se etter

En god leveregel er rett og slett; Virker det for godt til å være sant, er det antagelig også det. Når plagg som vanligvis koster flere tusen kroner koster et par hundrelapper, bør det ringe en bjelle.

 • Har nettsiden en tikkende klokke som ber deg kjøpe innen noen minutter for å få den gunstige prisen, kan det også være et varsel om å holde seg unna.
 • Har nettbutikken et kjent navn, men ikke helt korrekt skrivemåte i nettadressen - styr unna.
 • Om teksten bærer preg av en rask google translate er det god grunn til å være skeptisk
 • Useriøse og falske sider har ofte lite info om hvem som står bak, hvor de holder til og hvordan man kommer i kontakt med dem.

Hvordan unngå å bli lurt

Det er jo veldig fristende når man finner akkurat det man er på leting etter. I en tid hvor alt er dyrt, og pengene renner ut til både å leve og forberedelser til jul, vil man gjerne unngå å betale mer enn man trenger. Dessverre blir det fort dyrere om man ikke passer på. Så hva kan man gjøre for å sikre seg mot svindel?

 • Du kan sjekke Forbrukertilsynet for en oversikt over falske butikker
 • Google butikken og se hva andre sier om den
 • Finner du ingenting om den bør dette være et kraftig faresignal i seg selv.
 • Sjekke på Trustpilot om den står der, og hva som sies om den der
 • la ikke nettsiden lagre kortinformasjonen din
 • Unngå å klikke på lenker du ikke er helt trygg på
 • Betal med kredittkort eller seriøse betalingsløsninger som Klarna eller Paypal.

Svindlere er sleipe, vet at du antagelig har dårlig tid, vil ha noe som ikke alle andre har, og gjerne gjøre et kupp. Når så alt du ønsker deg dukker opp til en pris som du egentlig vet er umulig, bør du la være. Hold deg til kjente navn og anerkjente nettbutikker. Det er det sikreste.

Med ønsker om en god og sikker julehandel fra oss i Mosternett!

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute