!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Hva skal til for å vekke haldenseren?

Vanligvis skriver vi om temaer som opptar oss innenfor bransjen vi driver. I dag vil vi skrive om noe som mange er opptatt av; nemlig byen vår.

Vi har tidligere skrevet om at vi tilbyr gratis internett til alle som er i gågata i Halden. Det har så langt vært en suksess. Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger og mange bruker nettet i gågata. Og grunnen til at vi tilbyr gratis internett, er fordi vi er stolte av Halden og vi ønsker å gi noe tilbake til byen vår.

Snart 30000 innbyggere - men fortsatt veldig liten

Halden har nesten tretti tusen innbyggere, og det betyr at byen har ganske mange innbyggere sammenlignet med andre byer i Norge. Moss ligger rett foran oss på 20. plass, og har i følge Wikipedia 30 973 innbyggere,mens Gjøvik ligger rett bak oss på 22. plass med 29 191 innbyggere. Halden er mao. på 21. plass over norske byer etter innbyggertall med 29 661 personer.

Det er mange som bor her. Men...

Hvor er alle menneskene?

Jeg gikk en tur rundt i sentrum på kveldstid for et par uker siden. Jeg er usikker på hva jeg forventet meg i det jeg tittet inn gjennom vinduene til mange av restaurantene i byen, men jeg forventet nok at det skulle være flere gjester. Og ute i gatene, der var jeg så og si alene. Jeg gikk innom kinoen ti minutter før en forestilling skulle begynne, og det var ikke akkurat kø for å kjøpe verken billetter eller snacks.

Jeg synes at det er litt rart at det ikke er flere som er ute i byen og benytter tilbudet på kveldstid, enten det er restauranter, kino, konserter eller noe annet. Er det noe med haldenserne, er det noe med tilbudet, eller er det noe helt annet?

Hva mener du?

Det er snart jul, kjøpesenterne og forhåpentligvis også butikkene i gågata vil snart merke at det er mange haldensere som skal handle. Det blir også forhåpentligvis mange som  besøker kulturarrangementene mot slutten av året. Det er mange konserter framover, og det er teaterforestillinger i byen og julemarked i festningen, og vi håper at alt fylles opp av feststemte haldensere. Men, er det slik at det er færre som benytter seg av tilbudet i byen vår enn i andre byer som vi kan sammenligne oss med, og dersom det er det, hva er årsaken?

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute