!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Kjøpe domenenavn - 5 viktige ting du bør tenke på

Vurderer du å kjøpe domenenavn, i så fall er det en rekke ting du bør tenke igjennom. Det er i utgangspunktet minst fem viktige ting, og skriv gjerne en kommentar dersom du har flere ting du mener det er viktig å tenke på når du skal kjøpe domenenavn.

Kjøpe domenenavn - tilgjengelighet

Du bør ønske deg et domene som er unikt, lett å huske, og enkelt å skrive. Dersom du har med disse tre kriteriene så gjør det domenet mer tilgjengelig. Det er ikke så enkelt som å bruke noen tilfeldige bokstaver og tall. Tenk tilgjengelighet når du skal kjøpe domenenavn.

Type domenenavn

Det finnes mange typer av domenenavn, du har .com, .no, .info, .org og .net for å nevne noen. Når det gjelder søkemotoroptimalisering så har hvilken type domenenavn du har valgt minimal betydning, men de fleste husker et .no eller .com domene. Vi anbefaler derfor at når du skal kjøpe domenenavn så bør du velge enten .no eller .com.

Lengde

Det er enklere å finne et ledig domenenavn som er langt, men du bør forsøke å finne et så kort som mulig. Det er viktig fordi et kortere som regel er enklere å huske, men samtidig så er det slik at et kortere domenenavn vil la deg ha lengre titler i urlene som skal være synlige i Google (og de andre søkemotorene).

Betydning

Du bør tenke på hva domenenavnet betyr og dersom du skal kjøpe domenenavn i forbindelse med firmaet, da bør navnet være relatert til firmaet og innholdet på hjemmesiden.

Kjøpe domenenavn - du bør like navnet

Dette er for meg en selvfølge. Det er viktig at du faktisk liker det domenenavnet som du skal kjøpe. Det hjelper ikke om du finner et navn som passer alle kriteriene over, men dersom du ikke liker lyden av det, da bør du rett og slett ikke kjøpe det. Et domenenavn er som regel noe du skal ha lenge, så da bør du ha sansen for det.

Skal du kjøpe domenenavn - regn med at det er opptatt

Svært mange domenenavn er opptatt, og det kan være ganske vanskelig å finne det perfekte domenenavnet som passer alle kriteriene over. Du bør mao. være klar over at det kan hende at du bør justere kravene litt, og at dersom domenenavnet innfrir noen av kriteriene så kan det hende at det holder.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute