!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Monsternett har satt opp gratis bredbånd flere steder i Halden. Nå er det besøkende til Brekke sluser, som får muligheten til å streame og surfe gratis. 

–Veldig takknemlige for at vi får gratis bredbånd på Brekke sluser

Monsternett har satt opp fire aksesspunkter på Brekke sluser for trådløst bredbånd. Nå kan turister og andre gratis filme, dele og streame den spennende turen i sluseanleggene.

– Vi er kjempehappy for at noen kommer og spør om å få sette opp gratis bredbånd. Det er helt uvanlig og betyr mye for oss, sier daglig leder i Haldenkanalen regionalpark Vidar Østenby.

Han forteller at bredbåndsdekningen ved Brekke sluser har vært vanskelig i alle år, og at det er veldig positivt med mer bredbåndsdekning langs Haldenkanalen.

– Vi har noen slike aksesspunkter for bredbånd andre steder langs vassdraget, som er initiert og betalt av kommunene. Nå er det gitt mulighet for å søke om EU-penger til slike etableringer, og vi har et ønske om å sette opp bredbånd på Strømsfoss, Skodsberg brygge, Husborn og på Ørje der folk ferdes, sier han.

Det er Haldenkanalen regionalpark og Kanalselskapet, som sammen jobber for utvidet bredbåndsdekning langs Haldenvassdraget.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Teksten fortsetter under video.


Med dampbåt i Haldenvassdraget og slusing på Brekke (2015).  Film av Jens Chr. Strandos totaltid 21.26 min.

Vil gjerne være med på å markedsføre

Vegard Svanberg i Monsternett sier Brekke sluser er et spennende element i Halden-turismen , og han synes det er viktig å bidra til å få markedsført kommunen og vassdraget.

– Det er en så fantastisk opplevelse å være om bord i båtene, som sluses opp eller ned. Når folk nå kan sende sine bilder, filmer eller streame via vårt trådløse bredbånd kan det bidra til økt interesse for Halden, Aremark, Marker og kanalen som binder kommunene sammen, sier han.

Vegard forteller at bredbåndsløsningen ved Brekke er i et samarbeid med GP Dataservice, som har en fiberkabel gjennom sluse-området og opp til Aremark.

– Vi fikk henge oss på, og nå bruker vi kabelen fra GP Dataservice til å transportere trafikken mellom slusene og oss, og så leverer Monsternett nett-trafikken ut, sier han.

Også på Fredriksten festning, i Halden sentrum på syd- og nordside, i Halden ishall, på Venåshytta og i skianlegget på Erte og i og utenfor hytta har Monsternett satt opp gratis bredbånd.

– Det er vårt lille bidrag tilbake til byen vår og menneskene her, sier Vegard Svanberg.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Teksten fortsetter under video.

Europas høyeste slusetrapp

Brekke sluser har en total løftehøyde på 26,6 meters i fire kamre er Brekke Europas høyeste sammenhengende slusetrapp.

Sluseanlegget ble bygget under ledelse av ingeniør Engebret Soot og stod ferdig i 1852, men i 1861 ble anlegget ødelagt av flom. Først i 1877 ble det gjenoppbygget.

Det nåværende anlegget stod ferdig i 1924, da vannfallene i Stenselva ble samlet i Brekke sluser og Krappeto som lå lenger opp ble neddemt. Samtidig ble Brekke kraftstasjon ferdigstilt.

Slusene ble benyttet til tømmertransport helt til 1982, da tømmerbilene overtok all transport.

Monsternett har rigget opp fire aksesspunkter for trådløst bredbånd på Brekke sluser til gratis bruk. (Arkivfoto: MS Turisten heter i dag MS Brekke).

Slusing i Haldenkanalen

Slusene på Brekke kan ta båter inntil 26 meter lange, 6 meter brede og 1,6 meter dype, og er i dag ett av flere høydepunkter for reisende med turistbåtene i Haldenkanalen.

Haldenkanalen er med sine utrolige åtte mil, fem sjøer, tre slusesteder (Brekke, Strømsfoss og Ørje) og i alt åtte slusekammer blitt rustet opp for 40 millioner kroner de senere årene.

Kanalen strekker seg fra Skulerud (Aurskog Høland) i nord til Tistedal (Halden) i sør.

Du kan overnatte på en av kanalens kystledhytter, på tilrettelagte leirplasser eller på pensjonathytter.

Mange velger å oppleve kanalen med egen båt, kano/kajakk eller tar en tur med MS Brekke, som går mellom Tistedal og Strømsfoss, der man foruten vakker natur og fire kamre på Brekke sluser også får med seg slusingen ved Strømsfoss som en opplevelse.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Du kan abonnere på nyheter fra Monsternetts blogg helt gratis.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute