!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Monsternetts hotteste bedriftskunde

Chili-entusiastene i "Sterk Saus" i Halden satser på å bli Nordens kuleste sausprodusent. Håndlagede chilisaus er i ferd med å kapre det norske markedet.

– Det hele begynte med en idé om å lage en chilisaus som jeg kunne bruke på tacoen. Lite visste jeg da, at jeg skulle drive et selskap som selger seks forskjellige sauser i over 40 butikker i Norge. Reisen fram til nå er som et lite eventyr, sier Asle Schau-Hvatum, gründer av Sterk Saus.

Selskapet ble startet i 2018 og sammen med vennen Magne Andersson (t.v. på bildet over) jobbes det nå for fullt med å produsere chilivarianter av saus, som har fått innpass i butikkjeder.

– Vi er riksdekkende hos Meny-kjeden og har også fått innpass hos COOP i Østfold. Målet vårt er å øke salget via flere butikkjeder, samtidig som vi øker nettsalget  og salg i vårt fabrikkutsalg i Halden, sier Asle.

Hver lørdag har nemlig Sterk Saus åpne dører i sin butikk i Storgata 15 i Halden mellom klokka 10.00 og 15.00.

– Det er veldig hyggelig å møte folk, og mange haldensere er opptatt av mat og god smak. På lørdagene utveksles det mattips over handledisken og ekstra populær er vår variant Siste Reis .

– Dette er vår sterkeste saus, der vi har blandet to sterke chilier og fått en supersterk saus. For mange kan det være vanskelig å smake noe som helst i en lang stund etterpå, mens andre kan oppleve fruktige og søte smaker.

– Da vi flyttet vår virksomhet til Halden for to år siden visste vi ikke at det var en perle av en restaurant her i byen, som het nettopp Siste Reis. Da vi ble klar over det tok vi kontakt med restauranten og de benytter nå vår chilisaus i sin Bloody Mary, forteller Asle.

Les også: Raskt og stabilt bredbånd for bedrifter i Østfold

Artikkelen fortsetter under bildene


Sterk Saus produserer all chilisausen selv. Det kuttes store mengder med grønnsaker, kokes saus og tappes på flasker – mens det hele tiden smakes på produktet.

Videreutvikler i Halden

For tiden har både Asle og Magne fulltidsjobber ved siden av chilisaus-produksjonen, men målet er å kunne tjene penger på virksomheten kommende høst.

– Vi bruker all tilgjengelig  fritid på Sterk Saus, og har inntil nå hatt leide produksjonslokaler i Indre Østfold. I mai i år åpner vi imidlertid produksjonslokaler her i Storgata 15, og derfra og ut foregår alt ut fra Halden, sier Asle.

Det er rene, ekte smaker Sterk Saus satser på og foruten de seks slagene chilisauser selges det også krydder via nettbutikken og i "lørdagsbutikken" i Halden.

– Vi har etablert en god kontakt med et gartneri i Nederland, som leverer deilig krydder hit og som dyrker chili for oss. Alt annet av grønnsaker og ingredienser er norsk, og hvis alt går som det skal vil vi snart kunne komme med en egen "line up" av Sterk Saus-krydder i inneværende år.

– Vi er svært opptatt av å handle lokalt, og kjøper alle våre tjenester lokalt så sant det er mulig. Dette gjelder også Internett og bredbånd vi har fått fra Monsternett.

– Det er god pris Monsternett tilbyr, og ikke minst er det god service og flott oppfølging vi har fått fra Monsternett. Vi er helt avhengige av internett i vår virksomhet i produksjon, salg og kommunikasjon og jeg vil skryte av Monsternett og takke for hjelpen, sier Asle.

Artikkelen fortsetter under video

Bli inspirert!

– Drivkraften i selskapet er ren lidenskap til chili, sier Asle som i flere år før firmaet ble opprettet lagde chilisaus hjemme for å gjøre fredagstacoen litt hottere og mer spenstig.

Med et sterkt ønske om å vekke smaksløkene til liv, begynte han derfor å jobbe med chili som Habanero, Naga Bhut Jolokia og Carolina Reaper.

Familie, venner og kjente smakte og ga tilbakemeldinger – slik at sausen hele tiden ble videreutviklet. Råvarer fra kvalitetsleverandører er helt avgjørende.

Selskapet produserer all chilisausen selv. Det kuttes store mengder med grønnsaker, kokes saus og tappes på flasker – mens det hele tiden smakes på produktet. I sausene brukes det kun de beste råvarene, som er nøye utvalgt.

– Vi sausgutta liker god mat med chilisauser. Derfor har vi samarbeid med en superkokk, som tryller frem de kuleste og hotteste retter. Enkelt å lage og smaker suverent godt. Bli inspirert da vel!, sier Asle.

På nettsiden www.sterksaus.com har sausgutta lagt ut masse lekre oppskrifter med internasjonalt preg man får vann i munnen av (se noen av rettene i bildet nedenfor).

I dag lager Sterk Saus seks forskjellige, egenutviklede chilisauser og selger gourmetkrydder fra Nederland, som både passer til de matrettene de har lagt ut tips om og til det du ellers lager av andre lekkerbisker.

Sausgutta har også planer for flere sauser, så her er det bare å følge med.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute