!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Monsternetts radioteknologi for å levere bredbånd har slått an i hyttemarkedet. Du er ikke avhengig av fiber eller kabel.

– Doblet antall hyttemonteringer av bredbånd

Monsternett har hatt enorm pågang av folk som har ønsket hytteabonnement i år. Nå oppfordres folk til uforpliktende å melde inn ønsker om oppkobling mot trådløst bredbånd, som kan resultere i mer utbygging.

– I perioden mars til juni i år var det en enorm pågang, forteller Monsternetts Heidi Svanberg, som tar i mot svært mange av henvendelsene fra bestillerne.

Hun ønsker direkte bestillinger via Monsternetts nettside , slik at interesserte fortløpende kartlegges, og det blir avklart om de kan få bredbånd eller ei.

– De mange hundre forespørslene fra interesserte gjelder "dekning". Man lurer på om og hvor vi har dekning i Østfold, sier hun.

Det folk er opptatt av er om de kunne kobles opp mot det radiobaserte bredbåndstilbudet Monsternett tilbyr, der kabel ikke er nødvendig.

En typisk samtale med en som lurer på om Monsternett har dekning eller ei kan forløpe omtrent slik, forteller Heidi:

Fra potensiell kunde:

– Men jeg kan jo ikke bestille, når jeg ikke vet det er dekning?

Monsternett:

– Joda, det går fint. For vi leverer ikke nett til noen som ikke kan få, og da må du heller ikke betale for det.

Monsternett:

– Du er jo heller ikke bundet av noe om det blir montert en antenne og satt ut en router hos deg, fordi vi har en fornøyd-garanti. Så er du ikke fornøyd, og gir oss beskjed innen 30 dager, så går det også i orden.

– I det å bestille ligger det ingen forpliktelse. Vi sjekker da kartverktøyet for om bestillingen gjelder en eiendom der vi vet vi har dekning eller ikke. I mange tilfeller reiser våre montører ut og vurderer om det er tilnærmet fri sikt og om det finnes muligheter for løsninger på stedet, sier Heidi Svanberg.

Doblet antallet monteringer

– Vi har doblet antall monteringer på hytter fra i fjor til i år. Omsetningen har nesten tredoblet seg bare fra i fjor, og det har også med justeringer av pris å gjøre, sier Heidi Svanberg.

Da Heidi begynte hos Monsternett i 2010 hadde Monsternett ganske få aktive hytteabonnement, og det var heller unntaket når noen skulle bestille bredbånd til hytta.

Før 2017-sesongen har Monsternett satset spesielt mot hyttemarkedet på Hvaler, og det har slått til for fullt.

– Under våren og sommeren var ni av ti henvendelser til oss angående hytteabonnement, og hvordan vi dekker hyttemarkedet. Nå er hytteabonnementet med 10 Mbit kapasitet det tredje mest solgte produktet vi har etter Privat 5 Mbit og Privat 10 Mbit, sier Heidi fornøyd.

Henvendelser kan gi utbygging

Monsternett leverer bredbånd i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler, og prinsippet rundt dekning er "fri sikt".

– Hvis det er fri sikt mellom en av våre mange sendermaster og din hytte eller ditt hus, så har vi dekning. Da er en liten antenne på hytte- eller husveggen, på størrelse med en melkekartong, det som skal til for at du skal ha full bredbåndskapasitet, sier Heidi.

Når Monsternett får henvendelser fra et område der det ikke dekning, samles forespørslene opp og det kan gi seg utslag i en senere utbygging av sendermaster.

– Vi samler opp alle de henvendelser vi får, og ser hvor vi kan bygge ut. De som gjør en bestilling nå forplikter seg altså ikke på noen måte, sier hun.

Ingen datakvoter

Monsternett benytter radioteknologi for å levere bredbånd, og du er ikke avhengig av kabel eller fiber.

Når fri sikt er konstatert kan du glemme datakvoter, varierende hastigheter og forvirrende prisstrukturer.

– Særlig er altså vårt hytteabonnement populært. Da får du enkelt og skikkelig bredbånd på hytta akkurat som du har hjemme i den perioden du oppholder deg på hytta, som vanligvis er fra rundt påske og til oktober for de fleste. Det er kun tiden du er på hytta til vanlig du betaler for.

– I tillegg har vi en enkel løsning for å åpne bredbåndet kostnadsfritt også i stengeperioden av hytta hele 30 ganger via en SMS, noe mange setter pris på i forbindelse med jul- eller vinterferie, sier hun og fortsetter:

– Dersom påsken kommer i stengeperioden bruker du bare SMS og låser opp bredbåndet på hytta. Det er mange som er opptatt av nettopp påsken, fordi det ofte er starten på hyttesesongen, sier hun.

Allerede har Monsternett fått bestillinger for påsken 2018.

– Det er kommet flere bestillinger på montering før neste påske. Påsken havner nemlig i uke 13, som er uka før åpning av hytteabonnementet neste år, sier Heidi.

Vil du vite mer om Monsternetts ulike abonnement; Bedrift, privat eller hytte – trykk HER

Les også:

Billig og raskt internett på hytta

Mange vil ha bredbånd på hytta på Hvaler

Internett på hytta? Se hvilke muligheter du har i 2017

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute