!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Herlig dugnadsspirit i sommervarmen!

Det er Extra Giverglede i Halden, som står bak det utvidede tilbudet på badestedet Kruseter i Halden. Sola steker i disse dager, og badegjestene koser seg.

Det var Mikaela Røstadli Dahl, som hadde ideen om å utvide tilbudet til badegjestene, turgåere og turister på Kruseter, som er det mest populære badestedet i Halden.

Mikaela er dessuten initiativtaker og leder for organisasjonen Extra Giverglede, som startet med frivillig arbeide i Halden høsten 2012.

– Et eventuelt overskudd fra kiosksalg og utleie av spennende badeutstyr på Kruseter skal gå til arbeidet i Extra Giverglede, forteller Mikaela.

Extra Giverglede har som formål gjennom frivillige aktiviteter å bidra til økt livskvalitet for vanskeligstilte målgrupper og enkeltpersoner i Halden.

Extra Giverglede inngikk i oppstartsåret et samarbeid med Frelsesarmeen om å hjelpe vanskeligstilte familier med julegaver til barn. Blant annet startet Mikaela og de øvrige frivillige en innsamlingsaksjon på dagligvarebutikken Extra Halden (Grønland), der de tok i mot både penger, gavekort og gaver.

Givergleden var så stor at Extra Giverglede klarte å hjelpe alle de 205 familiene som søkte om julegavehjelp. Året etter var antallet søkere økt til 245 familier, og igjen klarte Extra Giverglede å bidra med julegaver til alle familiene.

Organisasjonen tilbyr julegavehjelp, arrangerer sommeraktiviteter, tilbyr gavehjelp til klasse-/barnehagebursdager og masse annet.

I 2014 registrerte Extra Giverglede seg i Brønnøysundregistrene, under frivillighetsregisteret. Siden da har Extra Giverglede stått på egne ben, og etablert seg som en viktig bidragsyter for vanskeligstilte familier i Halden med flere frivillige hjelpere.

Les mer om Extra Giverglede HER

Artikkelen fortsetter under bildet.


Bruno Eriksen og Mikaela Røstadli Dahl gleder seg over godt besøk på Kruseter,
der de har utvidet tilbudet til badegjestene i år med paddleboard og flyteutstyr
for store og små.

Varme dager, fullt kjør!

Sammen med sin arbeidskollega Bruno Eriksen, har Mikaela driblet fram en del ideer knyttet til Kruseter, og det er første året i år, at Extra Giverglede står ansvarlig for kioskdriften på badestedet.

– Det gikk fort fra idè til å selge iskrem og annet rett over disken, sier Bruno, som har ansvaret for kioskdriften.

Først snakket Bruno og Mikaela med Halden kommune, dernest med TTIF (Tistedalens Turn- og Idrettsforening), som eier kiosken på Kruseter og har avtale med kommunen. Avtaler ble inngått og plutselig var det hele igang.

Kiosk har det vært på Kruseter i flere runder tidligere år, men i år er tilbudet i kiosken betydelig utvidet og det er dessuten badeutstyr av flere slag til leie.

– Det er veldig populært med paddleboard, badeutstyr for barn og ikke minst badeflåtene for voksne med kjøleboks og koppholdere for seks personer. Her koser folk seg, og det er selvfølgelig på de varmeste dagene at det bokstavelig talt "koker her", sier Bruno.

Han forteller at han deler oppgavene på Kruseter med en annen person, og at åpningstidene er vær-avhengige.

– Det er mye folk på stranda og i området her generelt, sier Bruno.

Kiosken holder vanligvis åpent på soldager fra 10:00 til 18:00 eller 12:00 til 18:00, men er stengt på regn- og uværsdager.

– Er det halvklart eller bare overskyet forsøker vi å holde åpent da også, for det er ikke kun badegjester som bruker Kruseter-området, sier Bruno og legger til:

– Her det turgåere, trimmere, folk med hund og turister på vei til eller fra Halden også på andre enn de mest solrike dagene, og det er fint å se hvor mange som bruker stedet, sier han.

Les mer: Gratis bredbånd i by og bygd fra Monsternett

Artikkelen fortsetter under bildet


Monsternett tilbyr trådløst bredbånd gratis flere steder i Halden sentrum og omegn.

Gratis bredbånd på Kruseter

I juni 2018 satte Monsternett opp gratis, trådløst bredbånd på Kruseter og på solrike dager er det mange som kobler seg opp mot bredbåndet.

– Når det gjelder bredbåndet Monsternett har satt opp er det mange som spør om hvordan de skal koble seg på. Det er gratis bredbånd og det setter mange pris på å kunne bruke i opp til tre timer sammenhengende, sier Bruno.

Extra Giverglede bruker også bredbåndet i kioskdriften og til overvåkningskamera.

– Kruseter er et herlig sted, og med grillutstyret kommunen har satt opp, god strand for barn og tilgjengelighet for øvrige, ser vi daglig folk i alle aldre her.

– Vi håper å kunne bidra til at tilbudet her på Kruseter blir enda bedre for haldensere og tilreisende, og få et overskudd av driften som går tilbake til Extra Givergledes arbeid, sier Bruno.

Om gratis-bredbåndet i Halden

Nettet er helt gratis å bruke i inntil tre timer hver dag. Etter tre timer koster det kroner 30,- å fortsette å bruke, og da er du på nett i 24 timer.

Årsaken til at det er slik etter tre timer er for å hindre misbruk, slik at ikke fastboende, bedrifter o.l. i områdene bruker gratis internett-systemet som fast bredbånd.

Dette gratistilbudet er ment for turister/ besøkende og eller fastboende med sporadisk opphold o.s.v.

Monsternett tilbyr gratis bredbånd flere steder i Halden sentrum og på steder ellers i Halden.

Monsternett følger stadig med på statistikken og justerer evt. opp tre-timersgrensen ved behov, men foreløpig har dette ikke være noe tema, da tre timer holder mer enn nok for de aller, aller fleste dette er ment for.

(Tidsbegrensningene nevnt ovenfor gjelder ikke Halden helsehus og trygdeboligene på Bergheim)

Værvarselet for dagene fredag 16. juli til og med søndag 18. juli er sol, sol, sol og varmt, varmt, varmt, melder Yr.no

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute