!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Ikke fortvil hvis spillnedlastningen går i stå

Særlig etter utpakkingen av gaver på julaften opplever mange det som at "Internett går i stå". Det kan oppleves tregt, når spill skal lastes ned, men prøv å være tålmodig, så løser det seg. 

Når mange er på Internett samtidig, og det søkes mot samme spilleportal av millioner mennesker, blir det større belastning for nettet og for spillserveren.

Folk ender noen ganger med å ikke å få lastet ned spill de har gledet seg til på selve julaften, og årsaken er enorm pågang på serveren som leverer spillene.

– Du er nemlig ikke alene om å koble deg opp på nettet innenfor et visst tidsrom på julaften. Det er ikke bare bredbåndsleverandørene, som merker stor trafikk noen timer den 24. desember mens spill lastes ned, men også leverandørene av spillene merker det godt.

– Så kraftig pågang blir det at enkelte nettsteder for spill og spillkonsoller bryter sammen for noen timer, mens pågangen er som aller størst, sier Vegard Svanberg hos Monsternett.

Han forteller at han en julaften for noen år tilbake fikk et GoPro-kamera av nissen, og at aktiviseringsprosessen ble noe lenger enn han hadde regnet med.

– For å aktivere kameraet måtte jeg hente ned en firmware fra produsentens nettside. Nettsidene lå nede, fordi det var så mange andre over hele verden som også hadde fått slikt kamera til jul. Da var det ikke annet å gjøre enn å vente til trafikken hadde lagt seg på nettsiden, og deretter laste ned firmware.

Millioner av mennesker over hele kloden får spill i gave på julaften, og nedlastingen preges av dette. Har man for eksempel fått en Xbox til jul kan man forvente at det lastes ned 10-15 GB med oppdateringer.

Deretter kommer spillene, som i mindre grad enn før blir gitt bort i gave som en DVD, men lastes ned. Avhengig av hvilket spill det er snakk om kommer man fort opp i 75 - 100 GB, som skal lastes ned.

Se tips om kabling her: – Kable så mye du kan hjemme!

Artikkelen fortsetter under bildet

Ikke fortvil om nettet virker tregt for spillnedlastning på julaften. Etter noen timer pleier det å gå over,
når spillserverne "kommer til hektene" igjen.

Bruk kabel!

Da koronakrisen oppsto i midten av mars 2020 ble det mye snakk om hvorvidt nettet ville tåle den ekstra belastningen ettersom mange nå skulle være på hjemmekontor og bruke videokonferanser samtidig som husets nettverk skulle serve familien med øvrige strømmetjenester.

– Stort sett gikk det hele greit, og fra vår side har vi gjentatte ganger minnet om at et trådløst bredbånd inne i et hjem får en ekstra belastning, hvis smart-TV, Xbox og annet kjøres trådløst. En ruter for trådløst bredbånd har i seg selv begrensninger for hvor mye kapasitet den kan transportere av signaler samtidig.

–  Vi oppfordrer derfor alltid til å kable de enhentene som kables kan, slik at det trådløse nettverket inne i huset ikke sliter så tungt. Det spiller liten rolle om du har en enormt stor kapasitet inn til huset på bredbåndet ditt, dersom de trådløse signalene innenfor huset fire vegger kjøres i senk. Særlig merkes dette i hus, der man ikke har satt opp mesh-opplegg , og når signalene skal gå igjennom flere vegger.

– Det er også verdt å merke seg at spillkonsollene heller ikke har det beste trådløse nettverkskortet. Da merkes dette godt inne i huset, og det lønner seg å få kablet spillkonsollene til ruter, sier Vegard og fortsetter:

– Jeg tror ikke det kan sies for ofte at de som får ny smart-TV, Apple-TV, spillkonsoller og lignende til jul bør kable dette utstyret like godt først som sist.

Artikkelen fortsetter under video.

Mesh er sømløst og stabilt

I våre hjem og på arbeidsplasser er det i dag mange enheter med trådløs tilkobling. PC-er, nettbrett, mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoller har ofte WiFi, og det gjør at utfordringer med WiFi-dekningen har blitt stadig tydeligere for mange.

Monsternett har god erfaring med Mesh-nettverk , når det gjelder WiFi-dekning i eget hus.

En Mesh-løsning er definitivt en av de bedre løsningene på dekningsproblemer i hus. Det fungerer sømløst og gir i de fleste tilfeller full dekning med full hastighet i hele huset (se video ovenfor).

Mesh-produktene er svært enkle å sette opp for brukeren, og alle kommer stort sett ferdig konfigurert i pakken. Dermed kreves det kun at du laster ned den tilhørende appen, plugger i strøm og kabel fra modem/ruter og følger anvisningene.

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

Tips fra Monsternett:

*Det som skjer når man setter opp en ny spillmaskin (det gjelder forsåvidt også PCer, nettbrett og nye mobiltelefoner) er at alt blir oppdatert automatisk.

*Spill blir i dag gjerne kjøpt "virtuelt" i stedet for på plate som i gamle dager. Siden spillene er store, kan det ta lang tid å laste ned.

*Når mange husstander samtidig starter opp de samme store nedlastingsprosessene vil både det trådløse nettverket inne i huset, Internett-linjen til huset og spill- og konsolleverandørenes nettsider kunne komme under et hardt press.

*Mens det lastes ned for full kapasitet, kan nettet oppleves som litt tregere enn vanlig.

*Det kan være lurt å vente litt til det verste rushet er over, og sette i gang nedlastinger mens «huset sover».

Monsternetts åpningstider i jule- og nyttårshelgen 2020

23.12 8-12
24.12 Stengt
25.12 Stengt
28.12 8-16
29.12 8-16
30.12 8-16
31.12 Stengt
01.01 Stengt

Hvis noe skulle «skurre» med datautstyret ditt i julen: Monsternetts kundeservice - Hjelp til selvhjelp

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute