!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Bedrer bredbåndet for Sponvika i Halden

Monsternetts sender på svensk side av Svinesund har blitt oppgradert. Dermed får kunder i Sponvika-området bedre bredbånd.

Monsternett har levert trådløst bredbånd i 17 år til Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og tilstøtende områder.

Svært ofte er de trådløse signalene fra Monsternett det eneste bredbåndssignalet i et område foruten 4G, og de som bor litt utenfor soner, der fiber er umulig å levere, velger ofte Monsternett.

– Vi har ikke noen begrensninger i hvor mange gigabyte data du laster ned, vi leverer ferdig montert utstyr og vi har 30 dagers fornøyd-garanti, så trådløst bredbånd er et stabilt og godt alternativ for mange, sier Anders Remi Rusten hos Monsternett.

Monsternett har flere hundre noder ute i Østfold, som videresender det trådløse bredbåndet fra mast til mast og signalene går fritt over flere kilometers avstand.

– Vi pleier å si det slik, at dersom det er fri sikt mellom vår mast og ditt hus eller hytte, så kan vi garantere deg stabilt og raskt bredbånd, sier Remi.

Les også: 100 nye husstander på Idd kan få Monsternett

Artikkelen fortsetter under bildet


Sponvika i Halden er en skikkelig kystperle.

Oppgraderte på svensk side

Nylig ble masten ved Svinesund oppgradert, og det var Remi og Sverre som tok turen over på svensk side av Svinesund for å ordne opp.

– Det er jo grensekontroll i disse Covid-tider, og vi kjørte innom vakten på norsk side før vi kjørte over grensen. Det var ikke noen problemer å få passere, og da vi kom innom på tilbakeveien var det  hyggelige smil og en prat med politiet, før vi dro hjem, forteller han.

Monsternett har forsøkt å leie svensk mannskap til oppgraderinger og vedlikehold av mastene, som står i Sverige, men det har ikke vært enkelt.

– Nei, det er ikke enkelt. Å sende utstyr over grensen med posten eller UPS er jo en dags arbeid, og det å få leid inn folk fra Sverige skal være greit. Ofte har masteeiere sine egne folk de bruker i slike tilfeller, så vi har gjort jobbene selv som regel.

– Det er i hovedsak selve Sponvika og hus og hytter med utsikt ut mot svenskesiden, som med oppgraderingen av masta og ny node på svensk side får oppleve forbedringene.

– Ny og bedre sender, samt oppgradert utstyr til siste versjoner og generell bedre kapasitet på linje og datamengde vil merkes, sier Remi.

Les også: Flere vartinger kan få Monsternetts bredbånd

Artikkelen fortsetter under bildet

Sponvika ligger ved Ringdalsfjorden, som på svensk side heter Idefjorden og danner grensen mellom Norge og Sverige.

Kystperle får bedre bredbånd

Sponvika er et tettsted i Halden kommune og har 522 innbyggere per 1. januar 2020.

Tettstedet ligger ved Ringdalsfjorden og vestenfor den nyeste Svinesundsbrua, åtte kilometer vest for Isebakke og 12 kilometer vest for Halden sentrum.

Sponvika har tidligere hovedsakelig vært et sommersted med mange hytter og feriegjester, og på sommeren økte innbyggertallet betraktelig. Mange har etter hvert slått seg ned på permanent basis i denne utrolige vakre kystperlen.

Det finnes en kiosk/pub med uteservering. Det er to badestrender i området, som er vel verd et besøk; «Pina» og «Svalerødkilen». Her er det muligheter for både lek og bad, og det finnes WC på begge to. Det finnes også en masse små, mer eller mindre private strender rundt Sponvika.

Sponvika ligger ved inn- og utfarten sjøveien til Halden, og naturlig nok er det et yrende båtliv på sommeren, og det er gode fiskemuligheter.

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute