!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Flere vartinger kan få Monsternetts bredbånd

Varteig i Sarpsborg er for det meste et ikke-tettbygd område. Da er fibertilbudet sparsomt, men Monsternett er på plass.

Fra 1. Januar 1992 ble Varteig kommune, den gang med et innbyggertall på 2 199 og et areal på 68 km2, slått sammen med Skjeberg, Tune og Sarpsborg til nye Sarpsborg kommune.

Varteig, som er et typisk jord- og skogbruksområde med en beliggenhet øst for Glomma, har lite tettbebyggelse og da satses det sparsomt fra fiberleverandører på dette området.

– Vi har satt opp en node hos en meget hyggelig og behjelpelig grunneier, som heter Geir Bøe, og fra denne noden kan mange flere nås i Varteig-området av vårt trådløse bredbånd, forteller Anders Remi Rusten hos Monsternett.

Det er Monsternetts Nicolai Skånvik , som har gjort jobben med befaring og koblet opp anlegget det har vært planer for en tid.

– Vi har jobbet med å få opp denne noden siden i våres. Corona-utbruddet utsatte arbeidet, fordi vi måtte vente i flere måneder på riktig utstyr. I forrige uke var det hele montert ferdig og var oppe og gikk, sier Remi.

Om du bor i Sarpsborg-området og trenger bredbånd, kan du lese mer og bestille her!

Les også: 200 nye husstander på Hjortsberg kan få Monsternett

Artikkelen fortsetter under bildet


Fra låveveggen på Hauger gård i Varteig er det fri sikt i flere retninger, og vartinger uten tilgang
på fiber kan nå få raskt bredbånd trådløst levert fra Monsternett.

Noden på Hauger gård

Det er hos Geir Bøe på Hauger gård, vest i Varteig, noden er kommet opp.

– Noden er festet høyt oppe på låveveggen, og kan sikkert nå en del av de som bor vest og sør for oss, sier Geir Bøe.

Signalene kommer fra Jelsnes på motsatt side av Glomma til Hauger gård, som ligger høyt i terrenget.

– Det er et åpent landskap, og signalene kommer fint fram hit, forteller Geir, som inntil nå har hatt en annen bredbåndsleverandør med lavere hastighet og tilhørende datakvoter, noe Monsternett ikke opererer med.

– Det er jo helt nytt for oss med Monsternetts trådløse bredbånd, og vi er godt fornøyd så langt. Hastighet og stabilitet er det ikke noe å si på, sier Geir.

Les også: – Veldig takknemlig for god service

Artikkelen fortsetter under bildet


Monsternetts radiobaserte signaler er stabile over lang avstand med fri sikt og du får raskt og stabilt bredbånd.

– Fri sikt og du får Monsternetts bredbånd

For at trådløst bredbånd skal fungere skikkelig, trengs det fri sikt mellom nærmeste sender og antenna hos deg.

Monsternett leverer bredbånd til flere tusen kunder i privat-, hytte og bedriftsmarkedet i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og tilstøtende områder.

De aller fleste kundene har valgt trådløst bredbånd og er godt fornøyd med det , så godt fornøyd at de snakker positivt om det i hus- eller hyttenabolaget eller med andre i næringslivet.

I løpet av et år kommer det masse spørsmål til Monsternetts kundesenter om «dekning». Det folk ønsker å vite er om nettopp de kan få Monsternetts trådløse bredbånd levert hos seg.

(Se mer om dekning nedenfor).

Les mer:
Bredbånd med garanti: Du blir 100 prosent fornøyd – eller får pengene tilbake

Artikkelen fortsetter under bildet


Send inn en bestilling , og få klarlagt om du kan få Monsternetts trådløse bredbånd eller ei. Kan du ikke få bredbånd får du heller ingen faktura.

Meld din interesse, så sjekker vi dekning

Monsternett har stor pågang av folk som har ønsket hytteabonnement eller bor/ jobber i områder der det er dårlig bredbåndsdekning.

Når slike henvendelser kommer til Monsternett oppfordres folk til uforpliktende å melde inn ønsker om oppkobling mot trådløst bredbånd, og deretter blir mulighetene sjekket ut raskt.

Det raskeste er direkte bestillinger via Monsternetts nettside . Da blir det avklart om du kan få bredbånd eller ei.

Noen velger å ringe Monsternett, for å forhøre seg om dekning – og en slik samtale forløper typisk slik som angitt nedenfor, når kunden har fått beskjed om å bestille for å se om trådløst bredbånd er en mulighet.

Potensiell kunde:
– Men jeg kan jo ikke bestille, når jeg ikke vet det er dekning?
Monsternett:
-– Joda, det går fint. For vi leverer ikke nett til noen som ikke kan få, og da får du heller ingen faktura.
Monsternett:
– Du er jo heller ikke bundet av noe om det blir montert en antenne og satt ut en ruter hos deg, fordi vi har en fornøyd-garanti. Så er du ikke fornøyd, og gir oss beskjed innen 30 dager, tar vi bort utstyret vårt og du får pengene tilbake.

Når Monsternett får henvendelser fra et område der det ikke dekning, samles forespørslene opp og det kan gi seg utslag i en senere utbygging av sendermaster, hvis det er mange nok.

– Vi samler opp alle de henvendelser vi får, og ser hvor vi kan bygge ut. De som gjør en bestilling forplikter seg altså ikke på noen måte, sier Monsternetts Anders Remi Rusten.

Artikkelen fortsetter under bildet


Av og til kan det skjer det at en nabo har fri sikt til senderen og får Monsternetts bredbånd, mens du ikke har det.

Naboen har Monsternetts bredbånd, hvorfor får ikke jeg?

Monsternett leverer bredbånd i Østfold og prinsippet rundt dekning er "fri sikt".

– Hvis det er fri sikt mellom en av våre mange sendermaster og din hytte, ditt hus eller bedrift, så har vi dekning. Da er en liten antenne på hytte- eller husveggen, oftest på størrelse med en melkekartong eller i noen tilfeller litt større, det som skal til for at du skal ha full bredbåndskapasitet, sier Remi.

Av og til kan det skje at en nabo har sikt til senderen og får Monsternetts bredbånd, mens du ikke har det.

– Når det er sagt, prøver vi å finne løsninger. Det hender av og til vi kan sende via naboen over til deg, eller finne andre gode løsninger. Slike løsninger koster noen ganger litt mer, men montørene gir deg i så fall et kostnadsoverslag dersom det lar seg løse.

– Andre ganger finner du og montøren i fellesskap fram til «Petter Smart-løsninger» , der en antenne ikke settes på husveggen, men på et sted nær ved huset. Plutselig får du stabilt, trådløst bredbånd fra oss helt uten gravearbeid, kabler og store fysiske inngrep, forteller han.

*Jeg ser en mast, hvorfor får jeg ikke nett da?, er et ofte stilt spørsmål til Monsternetts kundeservice.

– Vi har utstyr i mange master, men ikke alle. Hvis du ikke kan få nett fra masta du ser, er det antakeligvis fordi du ikke ser en mast vi har utstyr i. Hvis du likevel mener du ser en mast vi har utstyr i, så ta kontakt og deretter tar montørene våre eventuelt en befaring, avslutter Remi.

Dette sier kundene om Monsternetts bredbånd

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute