!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

– Veldig takknemlig for god service

Thor Egil Sørlie er helt fersk kunde hos Monsternett og bosatt på Hov i Halden der gode bredbåndssignaler kan være en utfordring. Men Monsternett vet råd.

– Jeg er veldig fornøyd med god service, det sier Thor Egil Sørlie, som er bosatt i Hovsveien i Halden med flott utsikt rett over til svensk side av Iddefjorden (bildet over).

Han er helt fersk kunde, og denne uka fikk han bredbånd fra Monsternett, og det er han svært godt fornøyd med.

– Det må jeg si var en fin opplevelse. Det var en helt nyansatt og flink montør fra Monsternett som dukket opp hos oss. Han satte opp alt utstyret og var en veldig imøtekommende og hyggelig kar, sier Thor.

At montøren dukket opp dagen etter, uten at Thor hadde bedt om det, for å korrigere og etterjustere, slik Monsternett noen ganger gjør når signalene er testet ut i spesielle områder, det synes Thor var fint.

– Nå har vi maksimalt av signalkvalitet, sier pensjonisten som trives godt på Hov:

– Her trives vi godt, og det er fint å bo her, sier han.

Les også: – Stabilt internett er viktig for oss på Unicare Bakke

Artikkelen fortsetter under bildet.

BESTILL SLIK: Ring oss på telefon 69 70 18 00 (8-16 på hverdager) eller ta kontakt via kontaktskjema eller Facebook

Vanskelig område for bredbånd

Mange i området der Thor bor har Monsternett som eneste bredbåndalternativ, fordi det ikke er et område de store tele- og bredbåndsaktørene har prioritert. Det ligger ikke fiber fram til Hov-området, og mobildekningen er ujevn.

– Denne uka fikk jeg også et brev fra Telenor om at de ikke ville oppgradere telelinjene til området for telefoni og bredbånd. Da passet det godt at Monsternett var her og la opp trådløst bredbånd for oss, sier han.

Telenor varslet på forsommeren i 2018 at selskapet i løpet av 2018 og 2019 vil flytte rundt 15.000 nordmenn fra kobberlinjer til Telenors infrastruktur for mobil- eller fibernett.

Færre og færre bruker fasttelefoni, men har gått over til mobiltelefoni, men mange har fortsatt Telenors ledninger som eneste alternativ for bredbånd.

Når kobberledningene forsvinner, eller de ikke vedlikeholdes, mister brukerne både fasttelefon og bredbånd via ledningene.

Telenor har orientert om at man beholder infrastrukturen over kobber, dersom det ikke finnes alternative teknologier i et område, eller der det er mest hensiktsmessig å opprettholde tilbudet over kobbernettet.

Les også: Her bestiller du bredbånd fra Monsternett

Viktig å ha bredbånd

Selv om ikke Thor Egil Sørlie er noen slave av Internett synes han det er viktig å ha godt og stabilt bredbånd.

– Vi er jo nærmest påtvunget å ha Internett, og ikke minst nettbank er viktig å ha tilgang på.

– Bortsett fra det blir det for vår del å følge med på nyheter og gjøre oppslag på ting en lurer på, og da er Internett bra å ha, sier han.

Les også:
* Her bestiller du bredbånd fra Monsternett
* Hvor kraftig bredbånd trenger du egentlig?

Artikkelen fortsetter under bildet.

Radiobaserte bredbåndssignaler fra Monsternett går raskt og uforstyrret over store avstander.

Får signalene fra svensk side

Hov-området er et av flere kuperte terreng rundt Halden, der det ikke er fiber og der mobiltelefonsignalene også kan være ujevne.

Monsternett har løst disse utfordringene ved at de radiobaserte signalene går via en høyhastighetslink langs Iddefjorden via flere sendermaster mellom Halden og de kundene som har tilhold på norsk side av fjorden.

De som bor på norsk side av grensefjorden mellom Sverige og Norge får sitt Internett via en fiberforbindelse mellom Monsternetts servere i Violgata i Halden og Halden sykehjem høyt på Stangeberget.

Derfra går det en høyhastighets radiolink til Pilegård på svensk side av Iddefjorden, og en ny høyhastighetslink derfra frem til Bakke.

I praksis er dette en "forlengelse av fiberen" i et område som ellers har lite infrastruktur, og er en svært stabil løsning med høy kapasitet.

Fra den gamle radioamatørmasten på eiendommen Bakke, der Unicare driver rehabiliteringssenter, spres dessuten bredbåndet til andre brukere av Monsternett langs Iddefjorden.

Dermed bidrar senteret også til at privatpersoner får godt nett i et område som ellers ville vært sulteforet på den slags.

Lurer du på om du kan få trådløst bredbånd fra Monsternett - ta kontakt:

Monsternett AS er en bredbånds- og IT-leverandør i god vekst. Vi leverer Internettilgang (bredbånd) over radio og fiber til hus, bedrifter og hytter i Østfold, i tillegg til også å levere endel IT-tjenester og IT-løsninger til kunder i inn- og utland.

Monsternett har vært her siden 2003, og blitt bygget stein på stein. I dag er bedriften en trygg arbeidsplass for fornøyde og flinke ansatte, som jobber sammen i et tettvevet, godt arbeidsmiljø der alle tar vare på hverandre.

Arbeidsgiver: Monsternett AS

Adresse: Violgata 3A, 1776 Halden

Hjemmeside: https://monsternett.no

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/monsternett-as/

Twitter: https://twitter.com/monsternett

Facebook: https://facebook.com/monsternett

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute