!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Høyt og lavt med et smil rundt munnen

Monsternetts kunder kjenner Remi, Nicolai og Kristoffer. Tre blide karer, som raskt og ryddig monterer bredbånd hos deg.

Monsternett leverer bredbånd i Halden, Hvaler, Fredrikstad, Sarpsborg og tilstøtende områder, og har levert trådløst bredbånd og andre løsninger for Internett til hus, hytter og bedrifter i 16 år.

Anders Remi Rusten har klatret i de fleste av Monsternetts master i Østfold. 40-åringen fra Halden har jobbet hos Monsternett i sju år, og har sett en stor endring knyttet til bredbånd.

– Dels snakker vi om en stadig utvikling av teknisk utstyr til det bedre, der stabilitet for kundene og oss i Monsternett hele tiden forbedres.

– Vi snakker også om en sterk endring av våre kunders brukervaner. For noen år tilbake, da jeg begynte hos Monsternett, surfet folk på nettet, kikket på epost, nyheter og Facebook.

– I dag er bildet kraftig endret, og "alt der hjemme" foregår via bredbånd. Det er banktjenester, streaming av film, musikk og TV, samt mye annet på toppen av de vanlige gjøremålene, og dette øker i omfang. Vi snakker ikke om endringer "år for år", men det er en enda mye raskere utvikling, sier Remi.

Han har ikke høydeskrekk, og har vært på toppen av de fleste høye master Monsternett har ute i Østfold, der trådløst bredbånd leveres, og han trives.

– Jeg er glad for å få jobbe mye ute, og ikke minst er min hverdag hyggelig på den måten at jeg treffer så mange forskjellige mennesker i alle aldre.

– Det er alltid noe nytt å snakke om, og folk spør om så mangt knyttet til det å få satt opp bredbånd hjemme, på hytta eller i bedriften. Vi montørene svarer så godt vi kan, og folk er veldig imøtekommende og greie synes jeg.

Les mer her: – Fri sikt og du får Monsternetts bredbånd

Artikkelen fortsetter under bildet


Remi (bildet) trives veldig godt ute hos kundene, og kvier seg heller ikke for å ta en tur til værs på stige eller i en mast.

Monterer hele året

Nicolai Skånvik  (24) er fra Sarpsborg og har jobbet i Monsternett i snart tre år nå.

– Jeg er enig med Remi i at det å kunne jobbe kombinert ute og inne, og det å få møte mange kunder, er hyggelig.

– Vi montørene farter rundt i kommunene og jeg opplever at mange er veldig glade når vi kommer, enten det er for å justere allerede eksisterende anlegg eller sette opp noe helt nytt, sier Nicolai.

Mange kunder har hatt kobberledning tidligere enten i bakken eller i stolper, der bredbåndstrafikk og telefoni har gått, og der har bredbåndet ikke har vært helt topp.

– Nå er det jo dessuten slik at Telenor for et par år siden varslet at de ikke lenger vedlikeholder kobberledninger, og da er folk prisgitt å bruke 4G eller å finne seg en annen løsning for bredbånd.

– Så oppdager man fort, at en datapakke for mobil ofte er kostbar og har begrensninger. Da er det ekstra hyggelig å fortelle at Monsternett ikke har datapakker. Du laster opp og ned så mye du vil, og farten "faller ikke ned" selv om du har lastet mye, slik det kan være for 4G-pakkene, sier Nicolai.

Han er etterhvert vant med at det også skal jobbes utendørs i snø og regn, men lar seg ikke skremme av det.

– Nei, vi er på farta hele året. Kler man seg godt og passer på å følge interne sikkerhetsinstrukser, så er det å jobbe ute i snø med glatte forhold helt greit.

Les mer: Bredbåndet som tar kundene med storm

Artikkelen fortsetter under bildet


Nicolai Skånvik har travle dager hele året i all slags vær.


Kristoffer Lundsten (22) er Monsternetts nye montør fra januar i år. Mange har allerede truffet
den blide karen, som har gjort haldenser av seg.

Trives i jobben

Kristoffer Lundsten (22 år) er den sist ankomne av montørene hos Monsternett. Han har vært i Monsternett siden den 13. januar i år.

Kristoffer har fagbrev innen data og elektronikk, og er opprinnelig fra Ski, men flyttet til Halden i januar.

Også han  synes kundekontakt er bra, og trives i jobben.

– Jeg har vært på en god del kundebesøk, har klatret i master og vært med på å bygge infrastruktur. Det er veldig hyggelig å komme ut til kundene, sier Kristoffer.

Det folk ofte spør om er om trådløst Internett fra Monsternett fungerer bra.

– Det fungerer veldig godt, når det er fri sikt og det ikke er noen bygning, trær eller fjell i mellom sendermastene våre og huset antennen skal monteres på, sier Kristoffer.

Han har jobbet med trådløst bredbånd tidligere og kjenner teknologien godt.

– Dette er kjent teknologi for meg fra før av. Man slipper å strekke kabel og det er veldig kostnadseffektivt med trådløst bredbånd, sier han.

Les mer: Totalsummen avgjør om en bredbåndsleverandør er dyr eller billig

Artikkelen fortsetter under bildet.


Radiobaserte bredbåndssignaler fra Monsternett går raskt og uforstyrret over store avstander.

På farta i Østfold

Remi, Nicolai og Kristoffer har holdt seg fra hverandre så godt det går i disse korona-tider, for å sikre at hvis en av montørene får smitten, så skal de øvrige unngå det.

Monteringen av bredbånd pågår hele året, og det er full fart særlig på våren og gjennom sommeren, når folk ønsker seg trådløst bredbånd til hyttene sine.

2020 har vært et helt spesielt år med coronapandemien, der svært mange har brukt hyttene langs kysten av Østfold og andre steder der Monsternetts trådløse bredbånd ofte er det eneste alternativet til 4G.

Når montørene først er på plass hos deg, da går det unna med monteringen:

– Vanligvis tar en standardmontering inntil 1 times tid fra jeg kommer på plass. Da finner vi det beste stedet for å sette antennen, legge kabler, sette opp ruter og det hele. Når jeg går fra kunden er han eller hun på Internett, sier Kristoffer.

Både han og de øvrige montørene er på farta hele uka igjennom i kommunene Monsternett leverer til, og det jobbes foruten med trådløst bredbånd også med fiber.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute