!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Tusener har gledet seg over gratis, trådløst nett fra Monsternett i sommer

Har du vært i Halden sentrum, på Gjestehavna, på Brekke sluser, i skianlegget på Erte eller på badetur til Kruseter har du kunnet surfe gratis på nettet. Flere tusen har prøvd det i sommer.

Det er flere år siden Monsternett åpnet for gratis, trådløst bredbånd* i Halden sentrum. Fra Busterudparken i nord via Storgata (gågata) til Torget og Gjestehavna, kan du enkelt koble deg til nettverket og surfe.

Med årene er gratistilbudet utvidet til skianlegget på Erte, Ertehytta, Venåshyttta, Halden helsehus, trygdeboligene på Bergheim, Høla, Halden ishall og i sommer Brekke sluser og badestedet Kruseter.

– Det er veldig hyggelige tilbakemeldinger å få, sier Espen Berg hos Monsternett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Områdene rundt Halden gjestehavn dekkes av Monsternetts trådløse bredbånd og er flittig benyttet av besøkende.

Flere tusen besøkende

– Rundt 1.000-1.500 personer benytter gratisnettet vårt hver dag i Haldens sentrum og ellers i byen. Det har vært flere hundre innom nettet på Brekke i sommer. På Kruseter har det vært rundt 100-150 unike brukere innlogget per uke, forteller  Espen.

Den hittil mest trafikkerte dagen var 13. juli med 200 brukere på Kruseter.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra folk at vi gir dette tilbake til lokalsamfunnet. Det at vi sponser lokalsamfunnet med gratis internett har åpenbart blitt godt lagt merke til, sier han.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Monsternett har rigget opp fire aksesspunkter for trådløst bredbånd på Brekke sluser til gratis bruk. (Arkivfoto: MS Turisten heter i dag MS Brekke).

Brekke-suksessen

Det var i april i år at Monsternett satte opp trådløst bredbånd i samarbeid med GP Dataservice ved sluseanleggene på Brekke. I den sammenheng sa daglig leder Vidar Østenby i i Haldenkanalen regionalpark

– Vi er kjempehappy for at noen kommer og spør om å få sette opp gratis bredbånd. Det er helt uvanlig og betyr mye for oss.

Det har vært stor pågang på MS Brekke i år, og det er satt opp ekstraturer med båten i høst. Chartertrafikken har vært god på strekningen Tistedal-Strømsfoss og motsatt vei.

– Bredbåndstrafikken ved slusene på Brekke har vært god. Det er skiltet på stedet, og vårt trådløse bredbånd ved Brekke er mye benyttet for å sende direkte via Facebook eller på annen måte formidle ut noe fra den fantastiske sluseturen, sier Espen.

Brekke sluser har en total løftehøyde på 26,6 meters i fire kamre. Dermed er Brekke Europas høyeste sammenhengende slusetrapp.

Mange velger å oppleve kanalen med egen båt, kano/kajakkeller tar en tur med MS Brekke, som går mellom Tistedal og Strømsfoss, der man foruten vakker natur og fire kamre på Brekke sluser også får med seg slusingen ved Strømsfoss som en opplevelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kruseter – en populær badeplass

En av de mest populære badestedene i Halden er Kruseter, der kommunen har lagt til rette for at folk i alle aldre skal kunne bade, grille og kose seg.

I juni i år åpnet Monsternett en trådløs bredbåndløsning på badeplassen Kruseter, som er gratis å benytte, og som har vært veldig populær blant badegjestene.

Rundt 100-150 har daglig vært innom Monsternetts bredbånd på Kruseter, og mens folk koste seg som mest i de fine sommerdagene, var naturlig nok trafikken størst.

Monsternett bidrar med trådløst bredbånd under det gigantiske "Grensetreff".

Tradisjonsrik Amcar-levering

En langhelg i året blir hele Halden forvandlet til en amerikansk småby fra 50-, 60-tallet. Det er Street & Cruisin Club Halden som arrangerer «Grensetreff» og flere tusen mennesker samles i Halden.

For 2018 var datoene 8. til 12. august og mange fant veien til Halden også i år.

Det er show, konserter, crusing og underholdning i byen og på festningen, og ikke minst en gigantisk bilutstilling av fantastiske kjøretøy på Fredriksten festning under «Grensetreff».

– Vi hjalp klubben med nett til begge inngangene inn på Fredriksten festning i år, slik som vi gjør hvert år. Dette, så de lett og smidig kan ta betalt for inngang fra de besøkende.

– Vi setter da opp et enkelt nett til ene lokasjonen og en repeaterløsning til neste "hopp" slik at alt fungerer sømløst for de som trenger nett de dagene det gjelder, forteller Monsternetts Anders Remi Rusten.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Du kan abonnere på nyheter fra Monsternetts blogg helt gratis.

* Om gratis bredbånd fra Monsternett: Nettet er helt gratis å bruke i inntil tre timer hver dag. Etter tre timer koster det kroner 30,- å fortsette å bruke, men da er du på nett i 24 timer. Årsaken til at det er slik er for å hindre misbruk, slik at ikke fastboende, bedrifter o.l. i områdene med gratis internett bruker gratis internett-systemet som fast bredbånd. Dette er ment for turister/ besøkende, de med sporadisk opphold o.s.v. Monsternett følger stadig med på statistikken og justerer evt. opp tre-timersgrensen ved behov, men foreløpig har dette ikke være noe tema, da tre timer holder mer enn nok for de aller, aller fleste dette er ment for. (Tidsbegrensningene gjelder ikke Halden helsehus og trygdeboligene på Bergheim)

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute