!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Tid for å tenke på Min Side

Den tradisjonelle hyttesesongen begynner for mange å gå mot en slutt, men husk at dine "30 klipp" underveis på senhøst, vinter og tidlig vår ligger klare for deg med Monsternetts hytteabonnement.

Monsternetts hytteabonnement er populært i Halden, Hvaler, Fredrikstad, Sarpsborg og tilstøtende områder og det raske, trådløse bredbåndet er ofte det eneste alternativet til 4G for mange hyttefolk langs kysten og i skog og mark ellers.

Med hytteabonnement får du et abonnement som vanligvis er åpent fra april og til og med september. I denne perioden bruker du nettet akkurat som vanlig. Det er heller ikke noen nedlastingsbegrensninger eller datakvoter.

I stengeperioden fra oktober til og med mars, får du et klippekort på 30 "klipp", som du kan nyttiggjøre deg av på to måter.

Den gamle måten man fikk koblet seg opp med var via SMS, mens en mer og mer utbredt løsning for de fleste hyttefolk er «Min side» (se begge løsninger beskrevet nedenfor).

Les også:
– Heier på dere i Monsternett
Hytte Pluss fra Monsternett

Artikkelen fortsetter under bildet.


Øverst til høyre finner du Min Side-koblingen hos Monsternett.

God oversikt med Min Side

I september 2019 varslet Monsternett at «Min side» var åpnet. Der kan du følge ditt kundeforhold, sjekke dine fakturaer og for hyttefolket er «Min side» et ekstra stort pluss.

– Svært mange av våre hyttekunder har satset på  «Min side» etter at vi lanserte den, meldt seg inn og tatt i bruk tjenesten, forteller Vegard Svanberg hos Monsternett.

«Min side»-løsningen er åpen for alle kunder, der de får tilgang til fakturaer og detaljer om abonnementet.

– I løpet av et år får vi mange henvendelser telefonisk og per epost fra privatpersoner og bedrifter med behov for kopi av faktura, noen kunder har endret navn og atter andre vil ha betalingsutsettelse.

–  Alt dette og mye mer kan du selve ordne med på «Min side» helt gratis og akkurat når det passer deg selv, sier han.

De som er hyttekunder får i tillegg til konto- og fakturainformasjon mulighet til å administrere «klipp» i stengeperioden via «Min Side».

– Hyttekundene har full oversikt over saldo og forbruk av «klipp», kan etterfylle med flere «klipp» og åpne hytteabonnementet med klippene de har, forteller Vegard.

Hyttekundene har et abonnement, som er åpent fra april til og med september. I denne perioden brukes nettet akkurat som vanlig.

I stengeperioden fra oktober til og med mars, får du et klippekort på 30 "klipp". Du åpner nettet i 1 døgn per «klipp».

Dette gjør at du kan bruke nettet i inntil 30 døgn i stengeperioden, for eksempel om du bruker hytta i enkelte senhøst- og vinterhelger, jul- eller vinterferie.

– Det som er en stor forskjell fra tidligere for hyttekundene med «Min side» er at de ikke trenger å være på hytta for å åpne «klipp». Tidligere måtte de logge seg på inne i hytta og få en kode som de sendte inn over SMS.

– Dette opplegget med SMS og åpning av hytta kommer til å fortsette å fungere en stund til, men fremover kan våre hyttekunder åpne nettet fra hvor som helst i verden via «Min side», og de trenger ikke fysisk være på hytta for å administrere tilgangen.

– Det kan jo være kjekt når man vil logge seg på for å slå på varme eller åpne tilgang for venner og familie som skal bruke hytte, sier Vegard.

Artikkelen fortsetter under bildet.


30 klipp i stengeperioden følger med i hytteabonnementet fra Monsternett. For å åpne abonnementet
sender du en tekstmelding til 1963, og nettet åpnes i et døgn. Du kan velge flere døgn om du ønsker.

SMS-åpning av hytta

For den som ikke vil benytte seg av Min Side er det fortsatt mulig å åpne hytta med SMS. Dette krever at man fysisk er tilstede på hytta si.

Når du skal bruke klippekortet fra Monsternett på hytta går du inn på hytte.monsternett.no mens du er på hytta.

– Når man har et hytteabonnementet får man fri bruk av nettet fra 1. april eller påsken om den kommer tidligere til etter høstferien. I denne perioden trenger man ikke gjøre annet enn å sørge for at antenna og ruter har strøm, så har man nett.

– I den andre delen av året, den såkalte "stengeperioden", vil du måtte bruke klippekort for å få brukt nettet, forteller Vegard.

Han peker på noen enkle grunntrinn knyttet til det å åpne hytteabonnementet via SMS.

1. Når du er fremme på hytta sørg for at antenna og ruter har strøm. Gå inn på hytte.monsternett.no via det trådløse nettverket du har på hytta. (Hyttenettet kan ikke åpnes hjemmefra eller utenfor hyttenettet).

2. På hytte.monsternett.no vil man finne en unik kode som sendes til Monsternett i en tekstmelding. Denne koden trenger du ikke ta vare på, for du får en ny for hver gang.

3. Så får du valget om du vil åpne hytteabonnementet i et eller flere døgn. Tekstmeldingen sendes til 1963.

4. Man får en tekstmelding med en bekreftelse i retur fra Monsternett med en saldo for hvor mange klipp man har igjen. Deretter er nettet åpent.

– Vi håper du får mye glede av internettet ditt, og at du opplever det som en god og stabil løsning. Har du spørsmål, smått eller stort, så ikke vær redd for å ta kontakt, sier han.

HyttePluss

Et vanlig hytteabonnement er stengt på vinteren. Dermed vil du heller ikke få tilgang til kamera og/eller varmestyring dersom du har det.

Om det gjelder deg, har du to alternativer:

a) Du kan oppgradere til et vanlig abonnement som er åpent hele året. Dette fungerer akkurat som vanlig bredbånd som er åpent hele tiden.

b) Du kan oppgradere hytteabonnementet til Hytte Pluss . Med Hytte Pluss vil tjenester som trenger å sende fra seg data fra hytta fungere – altså kameraer, varme m.v.

Vanlig surfing fra hytta vil imidlertid fortsatt være stengt, slik at du må åpne for dette manuelt når du er på hytta.

Snakk med Monsternetts kundeservice om HyttePluss. Du finner oss ved å klikke HER

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute