!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Unngå hakkete nedlasting på spill og streaming

Mange har kjøpt seg Xbox og tunge spill til datautstyret også denne julen. Noen ganger kan det virke som om nettet "kneler", og da er kabling av husets digitale enheter en fordel.

Julen er over og også i år var det mange som unnet seg og sine Xbox og tilhørende spill eller spill  til PC.

For de fleste er det helt problemfritt å benytte Xbox og annet, og det går som oftest også greit å få lastet ned spill, men noen ganger hakker det i nedlastingen.

Monsternetts Tore Skevik (bildet) kjøpte seg ny Xbox i 2018, og startet opp med å laste ned 10-15 Gb i oppdateringer.

– Deretter kommer spillene, som i mindre grad enn før blir innhandlet fysisk. Spill lastes ofte ned, sier han.

Tore kjøpte «Red Dead Redemption 2», og her var  selve nedlastingen på 95 Gb.

Han forklarer:

– Selv med moderate bredbåndsabonnement, som de fleste har, kan en slik oppdatering i utgangspunktet fort ta 12-13 timer, dersom man får full hastighet fra stedet man laster ned fra. Det kan jo være lenge nok i seg selv.

– Men så kommer tilleggsfaktoren med at serveren i andre enden kan ha stor pågang, når mange laster ned samtidig. Da får man ofte ikke utnyttet kapasiteten man har på bredbåndslinja, nesten uansett hvor rask linje man har.

– Det er også verdt å merke seg at spillkonsollene gjerne ikke har det beste trådløse nettverkskortet. Da merkes dette godt inne i huset, og det lønner seg å få kablet spillkonsollene til ruter, sier Tore og fortsetter:

– Jeg tror ikke det kan sies for ofte at de som får ny smart-TV, Apple-TV, spillkonsoller og lignende til jul bør kable dette utstyret like godt først som sist.

Tore summerer opp:

*Det som skjer når man setter opp en ny spillmaskin (det gjelder forsåvidt også PCer, nettbrett og nye mobiltelefoner) er at alt blir oppdatert automatisk.

*Spill blir i dag gjerne kjøpt "virtuelt" i stedet for på plate som i gamle dager. Siden spillene er store, kan det ta lang tid å laste ned.

*Når mange husstander samtidig starter opp de samme store nedlastingsprosessene vil både det trådløse nettverket inne i huset, Internett-linjen til huset og spill- og konsolleverandørenes nettsider kunne komme under et hardt press.

*Mens det lastes ned for full kapasitet, kan nettet oppleves som litt tregere enn vanlig.

Bestill trådløst bredbånd fra Monsternett!

Artikkelen fortsetter under bildet


Det er store datamengder som skal lastes ned til nye spill, og da går det mye bredbåndskapasitet i et trådløst nettverk i hus og hjem.

Unngå hakking på spill og film

De fleste husstander har i dag digitale enheter som PC, Mac, Ipad, mobiltelefon og mange av disse enhetene går på trådløst nettverk inne i huset. Dette er den største selvfølge for oss, men enkelte ganger kan det være lurt å gjøre litt endringer hjemme, så som å koble til kabel på noe av det vi bruker aller mest.

Folk opplever hakking og forsinkelser i for eksempel film som streames, og med mindre du er på et overbelastet 4G-bredbånd eller på en gammeldags teleledning, er det som oftest ikke bredbåndet inn til huset som er utfordringen, men det trådløse nettverket inne i huset.

Utfordringene kan dels dreie seg om ruterens kapasitet og hvor ruteren er plassert. Ofte sitter brukeren et stykke unna sin ruter og det kan være vegger mellom brukeren og ruteren. Dermed oppleves nettet som tregt, ustabilt og "dårlig".

Da er det ofte ruteren som har et dårlig nettverkskort, eller at de rett og slett sitter langt fra den trådløse senderen de har.

Xbox, Ipad, Mac, mobiltelefon eller PC, har et trådløst kort i seg også. Dette kortet skal plukke opp de trådløse signalene innendørs og disse er av varierende kvalitet fra hus til hus.

Ruter bør plasseres fritt og sentralt i huset. Når Monsternett er ute og monterer opp bredbånd hos våre kunder plasseres ruter der kundene bruker den mest, og også slik at den dekker godt nok de rommene som det er mest kritisk at det fungerer i.

Se tips om kabling her: – Kable så mye du kan hjemme!

Teksten fortsetter under videoen om hvordan Mesh-nettverk virker.

Mesh er sømløst og stabilt

I våre hjem og på arbeidsplasser er det i dag mange enheter med trådløs tilkobling. PC-er, nettbrett, mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoller har ofte WiFi, og det gjør at utfordringer med WiFi-dekningen har blitt stadig tydeligere for mange.

Monsternett har god erfaring med Mesh-nettverk , når det gjelder WiFi-dekning i eget hus.

En Mesh-løsning er definitivt en av de bedre løsningene på dekningsproblemer i hus. Det fungerer sømløst og gir i de fleste tilfeller full dekning med full hastighet i hele huset.

Mesh-produktene er svært enkle å sette opp for brukeren, og alle kommer stort sett ferdig konfigurert i pakken. Dermed kreves det kun at du laster ned den tilhørende appen, plugger i strøm og kabel fra modem/ruter og følger anvisningene.

Bestill raskt, stabilt bredbånd som virker i Østfold

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute