!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2014454605448880'); // Insert your pixel ID here. fbq('track', 'PageView'); $(window).on('load', function() { var _dcq = _dcq || []; var _dcs = _dcs || {}; _dcs.account = '8209758'; (function() { var dc = document.createElement('script'); dc.type = 'text/javascript'; dc.async = true; dc.src = '//tag.getdrip.com/8209758.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dc, s); })(); });

Hyttenettet er åpent - Alt du trenger å vite.

Påsken er her, og mange nordmenn gjør seg klar til å tilbringe noen avslappende dager på hytta. For mange er hyttelivet en mulighet til å koble av og nyte naturen, men det betyr ikke at man må kutte all forbindelse med omverdenen. 

 

Hyttenettet fra Monsternett kan gi deg tilgang til raskt og pålitelig internett selv på avsidesliggende steder.

Hva er hyttenettet fra Monsternett?

Hyttenettet er en trådløs internettløsning som gir deg tilgang til høyhastighetsinternett selv på avsidesliggende steder. Løsningen bruker den nyeste teknologien for trådløst bredbånd, og gir deg stabilt og pålitelig internett uansett hvor på hytta du befinner deg. Og, ikke minst, uten datakvoter og overføringsbegrensninger, slik at nettet fungerer like bra som hjemme.

Hvordan fungerer hyttenettet?

Nettet fungerer ved å bruke en trådløs sender på et høyt sted som for eksempel en ås eller en mast, som så kobles opp av selskapets egne montører uten tillegg. Signalet blir sendt trådløst fra senderen til en antenne som plasseres på hytta. Denne antennen kobles til en trådløs ruter som gir deg tilgang til internett.

Strategisk plasserte sendemaster gir flere tusen hytter i Ytre Oslofjord mulighet for tilkobling til skikkelig bredbåndskapasitet fra Monsternett helt uten kabler. Hytteløsningen når frem overalt hvor selskapet har dekning. Det vil si at bredbåndsproduktet, som kan leveres i Østfold-byene, også når hyttene i skjærgården. Det eneste som kreves er fri sikt fra sendemast til din fritidsbolig.

Hva trenger du for å få hyttenettet til å fungere?

For å få hyttenettet til å fungere, trenger du en antenne og en trådløs ruter. Monsternett leverer disse enhetene, og gi deg veiledning om hvordan du skal sette dem opp på hytta. Du trenger også en strømkilde til å drive utstyret, og en datamaskin eller annen enhet som kan koble seg til det trådløse nettverket.

Hva er hastigheten på hyttenettet?

Hastigheten på hyttenettet fra Monsternett varierer avhengig av avstanden til senderen og andre faktorer som terreng og værforhold. Men i de fleste tilfeller kan du forvente å få en hastighet på opptil 30 Mbps, noe som er mer enn nok til å strømme video og surfe på nettet.

Roger Tyreng som var så fornøyd med Monsternett hjemme i Sarpsborg at han måtte ha det også på hytta i Skjebergkilen:

–  Det var ikke spesielt populært med tenåringer på hytta, og vanskelig å ha stor nok datakvote til bare å se en film. Nå er det ingen problem, selv vi voksne kan nå finne på å se et par filmer i løpet av helgen. Samtidig gir det en frihet som ikke var mulig før; nå får jeg ofte strukket arbeidstiden ved å ha kontor også her, samtidig som jeg kan nyte av å være på hytta.

Hvis du vil sjekke hastigheten på hyttenettet ditt, kan du gjøre det her.

Hva er prisen på hyttenettet?

Prisen på hyttenettet fra Monsternett varierer avhengig av hvor du befinner deg og hvilket abonnement du velger. Monsternett tilbyr ulike abonnementer som passer for ulike behov. Du kan sjekke ut Monsternetts nettside for mer informasjon om priser og abonnementer.

Hvordan kan du bestille hyttenettet?

Hvis du ønsker å bestille hyttenettet fra Monsternett, kan du enkelt gjøre dette på nettsiden. Der velger du det abonnementet som passer best for deg. Monsternett tar så kontakt for å avtale installasjon av utstyret på hytta, med forbehold om at det er dekning der hytta ligger.

Hvor er det dekning

Grunnen til at det ikke finnes noe dekningskart, er at Monsternett må vurdere om det er dekning i hvert enkelt tilfelle. Dette fordi teknologien som brukes er basert på radiofrekvenser som krever fri sikt mellom sender og mottaker; En prosess som ikke enkelt lar seg automatisere. For eksempel kan det være greiner, busker og trær eller et annet bygg som hindrer siktlinjen til deg. Montørene må derfor ta en manuell vurdering i hvert enkelt tilfelle.

Legg inn en bestilling, så kommer det en montør til deg. Normalt er det en ukes leveringstid. Skulle det ikke være dekning, vil dette selvsagt ikke koste deg noe.

Generelt er det god dekning i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler, samtidig som vi stadig bygger ut nye områder om interessen er stor nok.

Praktiske tips for å få mest mulig ut av hyttenettet

Hyttenettet fra Monsternett kan gi deg tilgang til raskt og pålitelig internett selv på avsidesliggende steder. For å få mest mulig ut av hyttenettet, bør du følge noen praktiske tips som å plassere antennen på et sted med god signalstyrke og unngå å bruke nettet når det er høy belastning.

Med hyttenettet fra Monsternett kan du være tilkoblet selv på avsidesliggende hytter og nyte påsken uten å måtte kutte deg helt av fra omverdenen.

Lurer du på noe annet, kan du sjekke her .

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute

Få varsel når nye bloggposter er ute!

Noe du lurer på?

Har du spørsmål, kommentarer eller noe annet du lurer på? Send oss en melding i dette skjemaet:

Ta kontakt:

Navn

Forespørselstype

Epostadresse

Melding

Likte du det du leste?

Legg inn navnet og epostadressen din, så blir du varslet når neste artikkel er ute